|
Předpěstování košťálovin, 24.7.2019  Nemyslím si že je to brzy. Obvykle vysévám do kelímků stejně jako letos okolo 7.července. Když jsem vyséval přímo, tak jsem sel mezi 15. a 20. červencem. Vyjde to nastejno, jen pro mne je to takto... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2019/2, 24.7.2019  Vladimír |
 |
|
 |
Rajčata 2019/2, 24.7.2019 Mám jedno černé cherry Brad´ s Atomic Grape. Zasadil jsem si ho jen proto, že Brad´s Black Heart od stejného šlechtitele je moje oblíbené biftekové rajče ve tvaru srdce. Cherry zatím vypadají zajímavě a tak přidávám jednu fotku v ležící poloze.... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 23.7.2019 Omlouvám se za polohu fotky. Po přeinstalaci Windows nemám zatím nástroj kterým bych to otočil (Irfan View).
Vladimír |
 |
Předpěstování košťálovin, 23.7.2019  Dnes jsem vysadil předpěstované sazenice pekingského zelí. Nad sazenice jsem musel z důvodu očekávaných teplot natáhnout hustou záclonu. To teplo a dřepčíky by asi nepřežily. Doma mám ještě vyseté dvě odrůdy ledového salátu a čínské zelí Pak Choy.... celý příspěvek > |
 |
Stekovics - spôsob pestovania rajčín, 23.7.2019 Evi, díky za odkaz na to video. Co k tomu povím? Viděl jsem už lepší presentaci pana Stekovicse a jeho podnikání. Rozumím tomu, že když tam někde v tom Rakousku přijdou na jeho presentaci lidé neznalí, tak ho poslouchají s otevřenou pusou. Pro mne... celý příspěvek > |
 |
Nedozrálé zelené fleky u stopky rajčat, 21.7.2019 Jen upřesnění- jedná se o žlutý límec. Některé odrůdy jsou na něj zvlášť náchylně- všechna čeká rajčata mající v genech vlastnosti Stupického polního raného. Už na první pohled je patrné která to jsou: ta co mají kolem stopky tmavě zelené žíhání,... celý příspěvek > |
 |
Podzimní výsev kořenové petržele, 19.7.2019 Chtěl bych taky zkusit vyset na podzim mrkev a petržel způsobem, který je zde popsán. Zkoušel jste to někdo? Jsou nějaké další zkušenosti?
Vladimír |
 |
Copak těm paprikám asi je?, 16.7.2019 Vypadá to na nedostatek fosforu- chladno, sucho, přemokření, malý kořenový systém, atd., proč to máte, to si musíte vypátrat sám, jen Vy víte v jakých odlišných podmínkách jsou tyto dvě rpstliny pěstovány. Není to nemoc, jen abiotická... celý příspěvek > |
 |
Hnednuti listu i vetvicek rajcat, 16.7.2019 Podíval jsem se na ten první obrázek, otočil jsem si ho. Já na něm vidím, že žloutnou a usychají liysty na spodku rostliny. Pokud nenajdete na listech nic živého, tak to bude asi tím jak to Vaše rajče vypadá. Přemíra stonků při relativně malé nádobě.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nedostatek draslíku?, 16.7.2019 Neorientuji se v odrůdách viné révy. Ale pokud Kodrjanka je modrá odrůda, tak to vybarvování do bordó značí nedostatek hořčíku, ne draslíku.
Vladimír |
 |
Fleky na listech rajčat, 12.7.2019 Plíseň bramborová jistě ne.
Vladimír |
 |
Fleky na rajcatech, 12.7.2019 Předpokládám, že na fotce je starší list poškozený houbovou chorobou (ty hnědé skvrny). Chloróza, která vzniká z nedostatku hořčíku a draslíku se projevuje zežloutnutím na nových listech ne na starých. Staré listy napadené chorobou také žloutnou a... celý příspěvek > |
 |
Fleky na rajcatech, 11.7.2019 Septoriová skvrnitost.
Vladimír |
 |
Rajčata 2019/2, 11.7.2019 Evi, díky, že jsi odpověděla na ten dotaz. Jen bych upřesnil, že jsem ochutnával převážně ta menší rajčata. Rajčata mně chutnaly všechny, což mně nijak nepřekvapilo- mám rajčata rád. Jen bych ještě vzpomenul rajče Sacher F1, které jsem dostal na... celý příspěvek > |
 |