|
Jaké jsou zásady přeroubování révy?, 18.11.2019 no ja som pouzil ten cierne do zeleneho neplanovane :-) zostali mi nejake vruble po jarnom ockovani tak som sa rozhodol ze to vyskusam a vyslo to. tu metodu zelene do zeleneho robis kedy? som to aj ja skusal ale vzdy mi vrubel zvadol, som to aj... celý příspěvek > |
 |
Jaké jsou zásady přeroubování révy?, 18.11.2019 Ako predo mnou, nie je to take jednoduche, ze s jednym robim co chcem a druhy mam na urodu. Ja skorej vinic ockujem, robil som aj vrublovanie, ale uspesnejsi som bol pri vrublovani cierneho do zeleneho, skusal som aj cierne do cierneho, aj... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sázení keřového rybízu - Josty, 14.11.2019 Krickove ribezle by nemali byt vrublovane, to byvaju iba stromcekove. Teda ja som sa aspon s vrublovanou krikovou formou nestretol. Ako je vysoky ten prutik? ci vam nahodou neposlali ten stromcekovy. |
 |
Rozela, 2.11.2019 Aj my sme okostovali Rozelu z navrublovanej vetvicky na strome. Mnamka. Zena mi hned povedala ze z tohto jablka chce cely strom :-) takze za nas TOP jablko. |
 |
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 6.9.2019  U mna tento rok vedie zase alladin, sladky sice bol na rozdiel od minuleho roku trochu napadnuty (podla fotiek som to urcil ako cierna hniloba - snad :), chutil mi aj dolgozdannyj, super extra. Uplne bez napadnutia je Vostorg krasnyj. Rusbol zlepseny... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Cresthaven, 5.9.2019 To sa tazko hodnoti, ked kazda dozrieva v inu dobu. ale mne chutil viacej flamingo. My mame aj cresthaven aj Symphoniu, a viacej nam chutila Symphonia |
 |
Flamingo, 9.8.2019 aj my uz jeme :-) ale este lepsie su ked su viacej vnutri oranzove |
 |
Velmi rané broskve, 2.7.2019  aj mne sa uz Fenix pekne vyfarbuje :-) |
 |
Galachad vadnutie trapiny, scvrkavanie bobuli, 11.5.2019 Som si ho tento rok nastepil a vysadil, tak som zvedavy. Ked porovnate chut a zdravotny stav Alladina a Galahadu, ktory sa vam zda lepsii? Neberiem do uvahy zatial to scvrkavanie bobuli. Ja mam Alladin a s nim som zatial po uplne spokojny (ale... celý příspěvek > |
 |
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 11.5.2019 no nepotesil ste ma, cital som vase skusenosti a som sa potesil ked som ho zohnal, som si ho tento rok naockoval (uvidim ako budem uspesny) a zakorenil odrezky ze ho povysadzujem, tak som zvedavy ako pojde u mna. Mam aj Alladin,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Štěpování - a co potom?, 7.5.2019 Ku mne sa tento rok dostali zujimave vruble kostkovin a tak som tento rok pri kostkovinach vyskusal postup ze som neooholil vsetko na podnozi a podla mna to bola chyba, mal som velmi male percento ujatia. aspon mne sa to neosvedcilo, ja uz do... celý příspěvek > |
 |
Roubování, 3.5.2019 Mna by zaujimalo co bude dalej ked sa ujmu. Povodne kostrove konare resp. povodny kmen az na uroven novovrublovancov odrezete? Lebo podla mna ak ich nechate a vruble budu takto dole na kmeni tak rast nebudu. Peto |
 |
Asimina Triloba, 28.4.2019  Mne konecne poriadne zakvitla tak sa snad dockam aj nejakeho plodu :-), minuly rok jeden malinky bol, ale opadol :-( |
 |
Cerv v kmeni topazu, 10.4.2019 Ja som nasiel nieco podobne na 5 rocnej jabloni, cca 60cm nad zemou, takze zrezanie neprichadzalo do uvahy, by mi zostal len pahyl :-(. tak som poriadne do diery zasmatral drotikom, snad som ho zasiahol, uvidime, sledujem stromcek, mozno ma tiez caka... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání 2019, 24.3.2019  U nas marhule uz v plnom prude, a zacinaju pomalinky uz aj broskyne |
 |