|
Příspěvky uživatele - 235.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Broskvoně - každoroční ztráty, 26.3.2019 Info o odolnosti Adesota voči suchu som počul tiež. Minulú jeseň bol tento podpník dosť zastúpený v ponuke jednej slovenskej ovocnej škôlky. Ja som si na ňom kúpil marhuľu, tak bude pod drobnohľadom. |  | Červený rybíz, 26.3.2019 V opeľovaní nevidím žiadny problém. Mal som 6 Detvanov v rade za sebou a úroda bola pekná. Teraz je tam viacero iných odrôd a rozdiel v úrodnosti nepozorujem. |  |
|  | Vybíráme skleník, 24.3.2019 Tiež si myslím, že skleník nezničilo počasie, ale skôr nedostatočné ukotvenie v zemi. Moje oba skleníky (sklenený aj polykarbonátový) prežili bez akejkoľvek ujmy. |  | Rozkvétání 2019, 24.3.2019  Orangered je už v plnom kvete, Veľkopavlovická je o trocha pozadu, Maďarská začína kvitnúť. Mrznúť by najbližšie dni nemalo, vyhliadky sú priaznivé. Slnečné a teplé počasie praje opeľovačom. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 24.3.2019  Môj predjarný postrek je na fotkách (dúfam, že aspoň proti voškám). Na marhuli som napočítal 13 lienok a na slivke 18. |  | Rozkvétání 2019, 20.3.2019 U mňa je na tom Maďarská podobne ako u Jiřího 1968, a to som na nížine (145 mnm). |  | Hanita - střih, 18.3.2019  Terminál si bude treba vymyslieť, pretože ho niekto už odstránil. Navrhoval by som založiť úplne novú korunku. Predpokladám, že kmienok je dosť nízky, takže jeho predĺženie nebude príliš prekážať. Na foto prikladám moje riešenie. Všetko pod budúcim... celý příspěvek > |  | Rozkvétání 2019, 17.3.2019  Tak Orangered to už nevydržal. |  | Rozkvétání 2019, 16.3.2019 Do kelu, tušil som, že si to niekto všimne Dávam si na to pozor, no teraz ma dobehla lenivosť. |  | Řez nektarinky, 16.3.2019 Áno, bude to kotlovitá koruna. Ponechajte tri najsilnejšie konáre, tak ako píšete. Ja robím povýsadbový rez zväčša na 2-3 očká tak, aby smerovali von z koruny. V ďalších rokoch bude treba dosiahnuť väčší odklon konárikov od vertikály, aby sa vytvoril... celý příspěvek > |  |
|  | Rozkvétání 2019, 16.3.2019  Na zajtra hlásia u nás 16°C, možno rozkvitnú prvé tohtoročné marhuľové kvety. Na obrázku odroda Maďarská. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 15.3.2019 Prvý preventívny krok v boji proti chrastavitosti mám za sebou, na jeseň a cez zimu som vyhrabal všetko popadané lístie. Ešte chcem nakrátko pokosiť trávu pod stromami, ak by tam náhodou niečo ostalo. Prvýkrát zasiahnem chcemicky až v štádiu zelených... celý příspěvek > |  | Lis na ovoce, 15.3.2019 Za málo, keď sa Vám ho podarí zmajstrovať, dajte vedieť ako to ide |  | Rozkvétání 2019, 14.3.2019 U mňa ešte nie, zatiaľ iba ružové pupene (Trnava, 145 mnm). Ak by náhodou aj rozkvitli, mrazy zatiaľ nehlásia. |  | Bergarouge, 13.3.2019 S mravcami mám aj ja veľké problémy takmer na všetkých ovocných stromoch. Lepové pásy na kmeni nepomohli, skôr sa tam chytil iný hmyz ako mravce. Tento rok idem skúsiť prípravok Loxiran s účinnou látkou spinosad. V okolí kmeňov a na ne ho chcem... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|