|
Příspěvky uživatele - 86.101
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
A co vaše švestky 2020, 21.9.2020 No jsme 165 m.n.m takže nížina. Dnes jsem posbírala poslední Čačanské najbolije, Vajlevky a Top Tasty a upekla z nich výborná povidla. Škoda, že nic pozdějšího už nemám. |  | Proč ořech vlašský při dozrávání obal zčerná?, 21.9.2020 Nejde primárně o antraktozu, jak se většina lidí domnívá, ale o nového škudce vrtuli ořechovou, která vyžírá slupku ořechu a tím ořech nakazí další houby a plísně. Ořechy jsou pak plesnivé nebo červavé i uvnitř. |  |
|  | Nová pohroma ořechů se jménem vrtule ořechová, 21.9.2020  Tak je to tady. Nový invazivní škůdce, který byl zaznamenán v roce 2017 na JM. Rozšíření se očekává, stále se monitoruje jeho výskyt v ČR. Není vypracovaná ochrana a dokáže zlikvidovat všechny ořechy na stromě. Pokud zaznamenáte výskyt i u vás, je... celý příspěvek > |  | Odrůdy slivoní nejodolnější (jarnímu) mrazu?, 16.9.2020 U nás na JM zmrzlo skoro všechno meruňky, broskve, některé švestky, jenom moje vyměněné asi Čacanské Najbolie jsou plné a krásné. Škoda, že pokulhávají v chuti. |  | A co vaše švestky 2020, 15.9.2020  Tak letos obří plody záhadné neznámé. Domnívám se, že jde o Čačanskou najboliu nebo Valor. Plody mají až 100 gr. Chuťově však žádný zázrak, ale dohání to plodností a spolehlivostí. |  | Broskvoň Inka, 12.8.2020 Také mám puklé pecky v těch obřích Inkách. |  | Broskvoň Inka, 9.8.2020  Inky |  | Broskvoň Inka, 9.8.2020  Letošní Inka |  | Broskvoň Inka, 9.8.2020  Dnešní sklizeň broskve Inka, bohužel tohle je čeká úroda, ovšem ta velikost! Půlkilové broskve máme poprvé. |  | Kterou třešeň 5.-6. tt, 4.8.2020 Možná by mohla být i dobou zrání 7.tt
Mám totiž nasazenou už Grace Star 4.tt
Pak nějakou zaměněnou -nevím tedy odrůdu, ale zraje 10.6. tedy 3.tt?
A pak mám nachystanou Karina 8.tt
Chtěla bych tedy něco zrajícího v červenci Fabiola?... celý příspěvek > |  |
|  | Kterou třešeň 5.-6. tt, 4.8.2020 Dobrý den,
pomůžete mi prosím s výběrem odrůdy pozdější třešně, zrající v 5.-6. tt. Mám jako šampiona Kordii, ale nelíbí se mi zmrzání při květu, které se poslední léta opakuje. Máme nadm. výšku 164 m.n.m, ale ty pozdní jarní mrazíky jsou... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2020, 3.3.2020 To to zase schytám, ale já řežu stromy v době vegetačního klidu všechny, tedy i broskve. Takže už mám ostříhané před pár dny a následně postříkané. To bylo řečí, od sousedů, že ještě nebylo 3 dny 15 stupňů atd, když jsem stříkala. Nooo myslím, že... celý příspěvek > |  | Řez ovocných stromů, 29.2.2020 Ano, je to jedna ze zásad citlivého řezu - nedělat vetší rány než 5 cm. Bohužel se člověk na každém kroku setkává s obrovskými ranami, které strom nemá šanci zahojit. Je mi jich tak líto.
Eva |  | Nedostatečné zakrácení terminálu v 1. roce u třešně?, 27.2.2020 Já taky! Odstranila bych boční větvičky, zamazala voskem ranky a zastřihla špičák, aby znovu rozvětvila. Krásně se vám udělá letos korunka, jelikož je již zakořeněná. A udělala bych to hned, dokud neproudí míza a neodstranite ze stromu sílu z... celý příspěvek > |  | Řez ovocných stromů, 26.2.2020 U těch malých stromků souhlasím, i když je to opravdu špatně přehledné z fotek. U té mrzácké švestky bych to opravdu vzdala, tam je všechno zle a řešení jakékoliv další úpravy nevede ke zdárnému výsledku. Hezké shrnutí má tady Dominik Grohmann, jehož... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|