|
Poradite prosim, co to je za bylinku, 9.3.2020 To 18.239: vypadá to na skvěle rostoucí tlustici. |
 |
Doporučte postřikovač, čeho se naopak vyvarovat?, 3.3.2020 To Walter: vím, že Solo 402 na čtyři stromky ve stáří 10 - 20 let plně dostačuje. |
 |
|
 |
Doporučte postřikovač, čeho se naopak vyvarovat?, 2.3.2020 To Majus: na 4 stromky postačuje Solo 402 + prodloužení. |
 |
Kaiserova elektrická udírna, 15.2.2020 To 156.11: pokud chceš udit v paneláku na balkoně, nechtěl bych být tvým sousedem! Jednoho podobného jako jsi ty, jsem znal, bydlí v Třebíči v ulici Na Svahu. |
 |
Ptačí jeřáb / jeřáb sladkoplodý - má někdo na zahradě?, 31.1.2020  To 79.231: jak rychle roste jeřáb? Mám dva jeřáby sladkoplodé, zasazené 10/2013. Jeden rodí, druhý nerodí, ale nevadí mi to, beru to tak, jak to je. Poloha 340 m. v suché oblasti. Fota jsou z 09/2018 a 08/2019. Ten co nerodí jsem v roce 2017... celý příspěvek > |
 |
Vřící voda v čerpadle, 29.1.2020 To 142.63: čerpadlo nemá ochranu proti chodu na sucho?
1) provoz čerpadla na prázdno = není voda ve zdroji
2) netěsnost na přívodním potrubí k čerpadlu
3) provoz čerpadla do zavřeného výtlaku |
 |
Bokashi druhé kolo, 26.1.2020 To Lysenko: sypat předražené tablety (nic jiného jsem nenašel) celulázy do kompostu, nato by mi důchod nestačil. Ale výsledný produkt po polknutí tablety, by do kompostu mohl jít. |
 |
Bokashi druhé kolo, 24.1.2020 Před 8 lety mi vnuci čerstvé posekanou trávou naplnili 2m3 iglú (JRK 2000). Kompost byl založený rok před tím a v kompostéru v tu dobu bylo cca 15% obsahu. Následující víkend dosekali zahradu a kompostér byl naplněn a ušlapán opět po okraj. Zápach... celý příspěvek > |
 |
Vířivka, 23.1.2020 To mirinda: měl jsem od Mau kulatou "vířivku", za dva roky jsem ji daroval, tomu obdarovanému vydržela dva měsíce - psí drápky se zatnuli do bazénku....
Asi takto: velké prvotní nadšení posléze vystřídala nelibost značně hlučnosti "vysavače" za... celý příspěvek > |
 |
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny, 5.1.2020 To Radek.P: nikdy jsem neměl s břízou problémy! Třeba jsem měl před 45 lety hubu co sežrala cokoliv a nepoznal jsem rozdíl.... Takže letos udělám pokus a vyudím opět na bříze.
Ale nedalo mi to a vlezl jsem na strejdu Google. Na stavebním webu:... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kultivátor Hecht 760, 5.1.2020 To 168.152: nepíšeš, co to je za lanko. Ovládání plynu či bovden spojky?
Pokud půjdeš na web servisu HECHTu a zadáš tam ovládání plynu H76004 tak jej momentálně nemají, bovden spojky H76010 je na skladě za 295 Kč.
Lanko od plynu jde bezproblémově... celý příspěvek > |
 |
Kaiserova elektrická udírna, 4.1.2020 To 189.121: v Kaiserové udírně se dá udit i v zimě, pokud koupíš izolovanou, ale účinná regulace teploty v ní není.
|
 |
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny, 4.1.2020 To 9.144 a Radek.P: na bříze jsem před cca 45 lety udíval a maso i klobásy byli bez chyby.
Hovězinu jsme dělali na dubu a jabloní, mašíky jak kdy, ale nejvíce na jabloni, hrušce a bříze, moráky opět na jabloni a bříze. A pochopitelně na mnoha... celý příspěvek > |
 |
Vymývaná dlažba, 1.1.2020 To 68.2: v prvé řadě je potřeba zhotovit rámečky, pokud se po dlažbě nebude jezdit, tak hrana 4 cm (výška dlaždice), rozměr je na vlastním uvážení. Na dno se použije voděodolná překližka nebo kovový plech. Do "krabice" se nasype drť cca 5 mm, na drť... celý příspěvek > |
 |
Protirakovinové jablko, 1.1.2020 To GPavel: jadérka z jablek jím desítky let, protože jabka jim celá, tak jak jsou, jen odtrhnu stopku. Jadérka si vždy dám za škraň a pak je rozkusuji. Jabloně stříkám minimálně či vůbec, přesto infarkt myokardu i raka jsem dostal.... Pitnou... celý příspěvek > |
 |