|
Skladovateľnosť jabĺk - 2018/2019, 24.2.2019 Sezóna 2018/2019 je dokonalou rehabilitáciou odrody KARNEVAL (Pink Lady x Vanda). Po minulé roky som mu vyčítal len priemernú chuť a tiež kratšiu skladovateľnosť (vädnutie šupky už koncom januára). Tento rok je to akoby úplne vymenená odroda.... celý příspěvek > |
 |
Odrůda švestek na povidla, 22.7.2018 Ja mám na povidla Čačanskú rodnú. Je dostatočne sladká, povidla netreba dosladzovať cukrom, neulpíva na kôstke a dozreje aj v horších pestovatelských polohách. |
 |
|
 |
Broskev mezi Redhaven a Cresthaven, 22.7.2018 Cresthaven som mal možnosť pár rokov dozadu ochutnať. Mal veľmi suchú dužinu, takmer bez šťavy. Mňa v chuti nenadchol. Pestovateľ čo ho pestoval si sťažoval aj na to, že je dosť náchylný na kučeravitosť oproti iným odrodám broskýň. |
 |
Bohemia nepřekonaná, 16.7.2018  Bohemia je odroda, pri ktorej nie som celkom spokojný s dosahovanou kvalitou plodov (mám na mysli najmä vyfarbenie, ale čiastočne aj chuťové parametre). Alebo inak : mám pocit že u mňa nedokáže bezo zvyšku naplniť svoj obrovský potenciál. Možno je... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Clappova, 15.7.2018 TomNR: Klasická Clappova to nie je. Môže to byť jej mutácia (klon) - Clappova červená. Prípadne Williamsova červená. Tvarovo ten plod nejako typický nie je. IH |
 |
Letošní venkovní sázení rajčat a paprik, 31.5.2018  Stupicke polne skoré |
 |
Letošní venkovní sázení rajčat a paprik, 31.5.2018  a vonku podrastli za 2 tyzdne |
 |
Letošní venkovní sázení rajčat a paprik, 31.5.2018  Zamulcovane... |
 |
Chrastavitosť: , 29.9.2017 Striekať či nestriekať? S chémiou či bez chémie? Večná téma, asi nemá zmysel ju v plnom rozsahu znovu dávať na stôl. Vždy budú fanatickí zástancovia aj ešte fanatickejší odporcovia "chémie". A obe skupiny budú mať svoju pravdu. Tá (ale čo je to... celý příspěvek > |
 |
Jablko Sawa, 29.9.2017 Sawa - okrem toho že je to poľská odroda o nej tiež nič neviem. Na fotkách aspoň jej pôvod a stručné údaje. IH |
 |
|
 |
Maďarská, 28.6.2017 Mino BA: Máte podľa všetkého mimoriadne priaznivú lokalitu na pestovanie marhúľ a broskýň. U nás bude Maďarská k oberaniu tak o 10 dní. Tá včasnosť Vašej M. je ale čiastočne (okrem mikroklímy) daná aj podpníkom a mladosťou stromčeka. U nás sa tento... celý příspěvek > |
 |
Denár, 18.3.2017 "...kam se v Denáru poděli geny Coxovy...". Ako raritu uvádzam zdroj ktorý za rodičovské odrody Denáru označil Golden Del. a Lord Lambourne (viď foto). Všade inde je to Golden Del. a Coxova. Asi omyl - chyba (alebo že by vedeli viac než... celý příspěvek > |
 |
Dotaz na odrůdu, 18.3.2017 Tá kombinácia Jonagold x Golden Del. fakt nedáva logiku (viď foto). Zrejme sa to uvádza preto lebo Ambrosiu objavili v sade kde sa pestoval Jonagold (a predtým aj Starking a Golden Del.). Asi by to vyriešila len analýza DNA. IH |
 |
Dotaz na odrůdu, 18.3.2017 K tej Ambrosii: Jej pôvod nie je celkom jasný, lebo nevznikla zámerným krížením, ale bola objavená ako spontánne-prirodzene vzniknutý kríženec. Niekedy sa ako rodičovské odrody uvádzajú Starking a Golden Del., inokedy zasa Jonagold a Golden Del.... celý příspěvek > |
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 21.11.2016 Ale zralá Stanley, čerdtvě utrhnutá ze stromu taky neurazí. Kompoty i povidla jsou výborné, o koláčích ani nemluvě.
Máte pravdu pán Wtom.
U mňa Stanley ale dosť trpí moniliózou plodov. Ako je to u vás? ... celý příspěvek > |
 |