 |
Příspěvky uživatele - 214.129
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Refraktometr na měření kvasu, 24.8.2018 Z chemie jsem vždycky propadal, ale příspěvek pana Šlosara se mě zdá logický a srozumitelný. V podstatě se tedy jedná o špatný termín - nejde o necukry nýbrž o druh cukrů, které neumí kvasinky zpracovat na líh. Protože jsou to cukry tak je... celý příspěvek > |  | Refraktometr na měření kvasu, 23.8.2018 Necukerná látka mě přijde už z názvu jako látka, která zkrátka není cukrem. To co vy popisujete odpovídá situaci z loňska, kdy kvas z durancií přestal kvasit z důvodu úhynu kvasinek vlivem velké koncentrace lihu a přesto byl kvas po ochutnání krásně... celý příspěvek > |  |
|  | Refraktometr na měření kvasu, 22.8.2018 Mám refraktometr, měřil jsem známému kvas a ten mě zaskočil tvrzením, že od změřené hodnoty musím odečíst jakési necukerné látky. Toto podpořil papírem vytištěným z internetu. U hrušek se má odečíst 3,5 a u trnek 4. Výsledkem je skutečný obsah cukru,... celý příspěvek > |  | Izolace přestupní trubky, 10.7.2018 Tyto situace mně napadaly když jsem četl knihu od Malleové str. 56. Píše se tam že trubka má být co nejširší, nejnižší, nejkratší a má od kotle k chladiči klesat, aby byly pro páru co nejnižší tlakové ztráty a nedocházelo k opakované nekontrolované... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|