|
Jakou švestku vybrat?, 24.4.2023 Do cesta na slivkové gule je dobrá Katinka. Nemá velké plody a nerozteká sa. |
 |
Jakou švestku vybrat?, 24.4.2023 Do cesta na slivkové je dobrá Katinka. Nemá velké plody a nerozteká sa. |
 |
|
 |
Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 10.3.2023 Veecot plodí síce nepravidelne ale určite neplodí málo. Najlepšou jej vlastnosťou je to, že odolá každý rok na jar moníliovému úžehu. Nie sú s ňou žiadne starosti čo sa týka moníliového úžehu. Marhula má viac ako 20 rokov, takže je dostatočne... celý příspěvek > |
 |
Jabloně - postřik, 15.3.2022 Dá sa Braeburn a Fuji pestovať bez postreku proti strupovitosti? |
 |
Čačanská lepotica, 16.8.2021 Záleži čo od Čaćanskej lepotice očakávate. Táto odroda sa hodí najviac na kompóty a slivkový džem. Nie je moc vhodná ani na jedlo ani na slivkový lekvar-povidla a ani na pálenie. |
 |
Rubista, 29.1.2021 Ahojte záhradkári, aké sú vaše skúsenosti po rokoch s pestovaním RUBISTY? Zaujíma ma odolnosť na jarné mrazy, šarku a hubové choroby. Peter |
 |
Odrůda Admiral, 22.9.2019 Admiral na M26 zarodil aj tento rok pekne (foto). Plody sú zdravé, bez pehovitosti, postrek kalciom bol 1x. S Admiralom mám už viacročné skúsenosti, dovolím si preto jednu radu pre tých ktorí s ním len začínajú (verím že to nebude brané ako... celý příspěvek > |
 |
Volně rostoucí zákrsek vs. vřetenovitý zákrsek, 18.9.2019 Zdravím,
viete mi niekto povedať rozdiel medzi pestovateľskými korunami voľne rastúci zákrpok a vretenový zákrpok? Ideálne keby ste ma vedeli odkázať na nejaké príspevky/publikácie kde sa opisuje spôsob rezu aj s obrázkami. Ako hľadám tak hľadám... celý příspěvek > |
 |
Tomel pro republiku, 31.8.2019 Diospyros kaki (hurmikaki, tomel) - plody naberajú na veľkosti (foto), zber však bude až koncom októbra alebo v novembri, keď už listy opadajú a na strome zostanú iba nádherne žiariace oranžové 'lampióniky'. Niektorí záhradkári pozorovali v tejto... celý příspěvek > |
 |
Matčino, 31.8.2019  MATKINO/MATČINO (Nonetit) - dozrelo mi prvých pár plodov na 2-ročnom stromčeku, panenská úroda. Pridám svoj laický popis, pričom som sa schválne nedíval do pomológie. Plody sú stredne veľké, kužeľovité, trochu asymetrické, niektoré aj mierne... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Škodci jablon, 23.6.2019 Existuje niekoľko dôvodov, aby sme sa z populačnej explózie lienky ázijskej (slunéčko východní) až tak veľmi nevytešovali. Sú uvedené v článku na fotkách. IH |
 |
Lysice 2018, 9.2.2019  Jiří II: Vďaka za promptnú reakciu a informáciu. Nóóó, ten Vršovský granátik vyzerá naozaj zaujímavo. Možno to bude úplná "bomba" medzi novošľachtencami, a nie iba "granát". Rodičia sú excelentní (zhodou okolností ich mám v záhrade hneď vedľa seba -... celý příspěvek > |
 |
Hardenportova, 26.12.2018 Myslím že v danej lokalite nebudete mať s pestovaním uvedených odrôd žiadne problémy. Samozrejme, dôležité bude zavlažovanie a správny povýsadbový a výchovný rez. IH |
 |
Hardenportova, 26.12.2018 Správne má byť HARDENPONTOVA. Mám 2-ročný stromček Hardenpontovej, zatiaľ ešte nerodil, možno budú prvé plody v nasledujúcej sezóne. Potom poreferujem. Nepíšete kde máte záhradu, v teplejších oblastiach Slovenska sa ale dá podľa mňa pestovať... celý příspěvek > |
 |
Konferencia, 9.10.2018 Ďakujem za odpoveď pán Hlavatý, ešte by ma zaujímalo na ktorom podpníku dozrievajú hrušky tej istej odrody skôr. Na duli alebo na hruške planej? |
 |