|
Jezírková filtrace pro 15m3, 6.8.2017 Protože jste ve fázi stavby jezírka, zvažte jestli typ tlakového filtru je opravdu ten nejvhodnější. V případě klasického atmosférického byste mohl použít slabší čerpadlo pči zachování stejné nebo vyšší obrátkovosti vody. Neznám dispozici jezírka,... celý příspěvek > |
|
Jak instalovat jezírko?, 15.7.2017 Snažte se jámu kterou vykopete udělat co možná nejpřesněji podle tvaru jezírka. Jednotlivá patra si odměřete, obrysy vyspyejte pískem. Jezírko se zapouští až po horní límec, samotnou nádrž bych neutápěl příliš do terénu, aby Vám do ní při... celý příspěvek > |
|
|
|
Hnědozelená voda, 19.6.2017 Myslím, že kdybyste ubral na té porci chemie co tam dáváte, jezírku by to nemohlo neprospět :) |
|
Jezirko 30m3 - fitrace Oase BioTec ScreenMatic2, 14.6.2017 To ne, když si uvědomíte jaká je cesta vody filtrem, je tohle jedno |
|
Jezirko 30m3 - fitrace Oase BioTec ScreenMatic2, 13.6.2017 Ono se to děje hlavně u nového filtru, když jsou houby ještě hodně čisté a voda jimi prochází rychle a s malým odporem. To se po čase změní a netrvá to moc dlouho. Jakmile se houby zatáhnou biomasou (ať přirostlou nebo zachycenou), voda vystoupá v... celý příspěvek > |
|
Jezirko 30m3 - fitrace Oase BioTec ScreenMatic2, 9.6.2017 Zhruba tak týden, deset dnů. A to bych řekl že to jezírko je docela čisté :) |
|
Jezirko 30m3 - fitrace Oase BioTec ScreenMatic2, 7.6.2017 K dotazu na barvu hub - ten nárůst tam může mít různou barvu, obyvkle bývá šedo hnědý - teda pokud máte zavřené víko, jinak celý filtr zelená :)
Bakterie jsou tam nějaké určitě, větší část ale podle mého tvoří zachycené nečistoty ze samotného... celý příspěvek > |
|
Likvidace vláknité řasy - Perkarbonát sodný, 17.5.2017 Ta infekce o které píšete se mi jeví jako nepravděpodobné vysvětlení. Řasa co Vám roste na fasádě bude zcela jistě jiný druh než ta v jezírku. To že se obě formy vysktují vedle sebe bude spíše souběh okolností, než nějaká symbioza |
|
Pondovac 4 nesaje, 17.5.2017 Pokud vyloučíte takové ty úplné základy jako ucpaná nebo přicpaná hadice, sundejte krycí filtrační pěny ze sacích klecí a pak i samotné klece. Budete potřebovat křížový šroubovák. Pak zkuste vyčistit jak vrcholy jednotlivých "pístů" a i dosedací... celý příspěvek > |
|
Jezirko 30m3 - fitrace Oase BioTec ScreenMatic2, 13.5.2017 To by ho možmá bylo snazší instalovat přímo do vody, ne do břehu. Záleží jak máte udělané mělké zony u břehu.
Ten skimmer je opravdu velký, kapacitní, hodně se do něj vejde. |
|
|
|
Jezirko 30m3 - fitrace Oase BioTec ScreenMatic2, 12.5.2017 Ano, zvládne, pokud to převýšení nebude nějaký ukrutný kopec. Volte vhodný průměr hadice 1 1/2". Když zvolíte 20-ku Aquamax, ono to asi o moc víc nepoteče. Otázka ale je jestli se Vám tenhle skimmer bude snadno instalovat, když už máte jezírko... celý příspěvek > |
|
Jezirko 30m3 - fitrace Oase BioTec ScreenMatic2, 12.5.2017 Na uvedený objem Vám tenhle filtr fungovat bude, pokud ten Váš motor do filtru dostane kolem 10 hodinových kubíků. Oproti jeho předchůdci Biotecu 18 je síto tohodle modelu lepší, myslím že funguje mnohem lépe než u předchozí verze. A ani tam... celý příspěvek > |
|
Startovací bakterie, 19.4.2017 Beny, jak hodnotíte jestli "bakterie fungují nebo nefungují"? |
|
Startovací bakterie, 24.3.2017 Já myslím, že neexistuje nic jako "předimenzovaná filtrace". Existují jen filtrace které jsou slabé vůči nárokům nádrže, no a pak ty ostatní. Když si uvědomíte, jak má filtrace fungovat, musí ve Vás začít hlodat myšlenka proč tam nějaké... celý příspěvek > |
|
Bubnový filtr made in Škrovád, 4.3.2017 Za mě je to gravitační zapojení bubnu docela náročné na přesnost a nekolísání výšky hladiny v jezírku. Čerpadlové zapojení mi přijde bezpečnější, ovladatelnější - a chcete-li - blbuvzdornější. Na druhou stranu se u mě sejdou spíše ti, kteří s tím... celý příspěvek > |
|