|
Výsev rajčat, 11.2.2009 Dobrý den já vysévám rajčata v polovině února a řídím se podle měsíčních fází(viz. lunární kalendář krásné paní aneb měsíc zahradníkem). Letos je nejvhodnější doba 18. a 19. února. Když rajčata přepichuji tak do uřízlích dvoulitrových pet... celý příspěvek > |
 |
rajčata a počasí, 17.9.2008 Dobrý den, rajčata mám stále ještě venku, jen jsem je přikryla bílou netkanou textilií. Ještě hlásejí babí léto tak snad jěště něco dozraje. Zdravím Markéta |
 |
|
 |
Anglický muškát, 28.8.2008 Děkuji za radu, vypadá to, že listy přestaly žloutnout a pěkně obrazil. Tak snad je pohroma zažehnána. Ještě jednou dík. Markéta |
 |
Anglický muškát, 18.7.2008 Dobrý den, mám problém s anglickým muškátem. Stále mu žloutnou listy a dělají se na nich rezavé fleky. Vždycky všechny listy olámu a za chvíly jsou flekaté zas. Nevíte někdo čím to je a co by pomohlo. Předem děkuji Markéta. |
 |
neznámá rosltina, 15.7.2008 Já si myslím, že se jedná o okrasný jahodník, ale je normálně jedlý. S pozdravem Markéta |
 |
Živý plot do výšky 60 cm, 11.7.2008 Zlatice se dnes prodává i v zakrslých formách. A když stříhám bujný keř kvete každý rok. S pozdravem Markéta |
 |
Živý plot do výšky 60 cm, 10.7.2008 Kvetoucích keřů je hodně, já bych zasadila tak, aby kvetlo každou roční dobu něco. Ve výšse 60 cm stačí vždy na jaře nebo v létě zastřihnout. Na jaře kvete tavolník, zlatice, vajgélie, pustoryl, v létě komule, mochna, tavolín a na podzim třeba... celý příspěvek > |
 |
Neznámá kytička, 8.7.2008 Já bych také řekla, že je to pupalka. Jestli květy hodně otvírá až navečer, tak je to určitě pupalka. Slyšela jsem že je léčivá. S pozdravem Markéta |
 |
Hnědé skvrny na rajčatech, 7.7.2008 Pokud jsou to skvrny na špičce plodu a dál se roztahují do šířky, tak se nejedná o plíseň, ale o nedostatek vápníku. Bohužel hnojivo, které by obsahovalo větší množství vápníku na trhu není, aspoň já sem takové zatím nenašla. Příští rok do půdy pro... celý příspěvek > |
 |
libora - lantana, 6.7.2008 Ano libora-lantana je skutečně celá jedovatá. |
 |
|
 |
Pařez, 7.6.2008 Chtělo by to foto toho pařezu, aby se dalo lépe inspirovat. |
 |
bougenvilea, 4.6.2008 Dodrý den, bougenvielii jsem zakoupila vloni, barevné listeny usychaly též. Tak jsem je nechala. Obrazila a za čas se začaly zbarvovat listeny opět do purpurova. Chce hodně hnojit. Já přihnojuji Kristalonem, každý týden. Na zimu chce chladnější... celý příspěvek > |
 |
Co do kombinace s levandulí - nejlépe žlutě kvetoucího?, 31.5.2008 Dobrý den, tento rok jsem dělala bakalářskou práci na využití rodu Lavandula v květinářství, o použití levandule do lemů záhonů a okrajů cest toho mám popsáno mnoho. Osobně bych se řadila k názoru vysadit k modře kvetoucí levanduli např. bíle či... celý příspěvek > |
 |
zásilková zahradnictví, 17.5.2008 Já u p. Basíka nakupuji osobně již několik let a jsem velmi spokiojená. Květiny pěkné a hlavně levné. Když si nechám květiny poslat, přijdou všechny a v bezvadném stavu. S pozdravem Markéta od Pacova |
 |
Neznámá květina, 11.5.2008 Tohle je určitě durman neboli datura. Je to přenosná rostlina, na zimu zazimovat. |
 |