|
Příspěvky uživatele - 212.49
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Choroba Vrby, 23.6.2020 Tipuju večerní nálet přemnožených chroustů, tedy ožrané. MH |  | Ošetření kmenu po aplikaci Chemstopu, 15.6.2020 Už někdo viděl, aby slunéčka sežraly mšice? Mi to připadá jako pohádka z dávných časů. Na některých stromech je na jedno slunéčko tak půl milionu mšic. MH |  |
|  | Stratifikace peckovin, 14.6.2020 Pecky nesmí vyschnout. Stratifikuju meruňky a broskve hned po snězení plodů, do aspoň 5 litrů květináče s odtokovýma dírkama dole, obyčejnou hlínu, substrát je nevhodný rychle vysychá, a někde umístit do stínu do vysoké trávy do vlhka a celé léto... celý příspěvek > |  | Virová pohroma na meruňce?, 13.6.2020 Listy se kroutí a jsou vybledlé i tam kde mšice nejsou. Další stádium je úplné uschnutí od konce, tedy monilia. Stromy jsou zdecimované z mrazivého jara. Mladé stromky tohle nedělají, protože ještě nemají nasbíraný tlak monilie z kvetení. A to se teď... celý příspěvek > |  | Je tohle moniliová spála? Nebo jiná nemoc meruňky?, 10.6.2020 Mám to taky na meruňkách, ani lep na mravence nezabral, mšice se množí i tak, ale rozhodující je podle mě namrznutí veškerého dřeva z jara a pak už obranyschopnost stromu je taková jako na fotce, nakonec tedy větve uschnou. Takové stadium vidím... celý příspěvek > |  | Zaschnutí výhonků z roubu, 9.6.2020 Výhony z podnože odstraňte, jsou zbytečné už když roub viditelně roste několik centimetrů.
To zasychání nebo spíše náhlé uvadnutí konců by mě taky zajímalo, psal jsem to už v jiném tématu, jaderničky to postihuje nejvíce, i semenáčky. ... celý příspěvek > |  | Doporucte prosim visen, 6.6.2020 K tomu vyholování zmiňovaných višní, přesněji kyselka Ujfehertoi, nepomáhá ani radikální prosvětlení už tak každoročně prosvětlovaného stromu, ještě před příchodem silnějších mrazů konec listopadu už jsou pupeny suché a vypadávají, už to pozoruju... celý příspěvek > |  | Doporucte prosim visen, 6.6.2020 Višně jsou samosprašné, tím to asi nebude. Jestli má pán na mysli odrůdu Ujfehertoifurtos, tak musím potvrdit, mám ji ještě starší a každý rok má nenormální a bezdůvodné vyholování větví, to znamená, že chybí květní kyticové pupeny na dvouletém... celý příspěvek > |  | Je to obávaná monilióza višní?, 23.5.2020 Vypadá to tak.
Letos moniliový úžeh vidím na všech peckovinách, ještě před třemi lety se objevoval v malé míře jen na meruňkách při jarních mrazech a deštích, teď je i na višních i švestce. Taky začaly vadnou vrcholy letorostů na jabloních a... celý příspěvek > |  | Zahradnictví Spomyšl, 21.5.2020 Na jaře koupené granátové jablka ze Spomyšle neraší , dřevo je zelené živé, Mollar elche neraší vůbec, Acco trochu narašil a stojí, Wonderfull narašil a již zasychá. Byly sázeny hned po vybalení a silně zastřiženy na 1-2 pahýly. Řízek který jsem... celý příspěvek > |  |
|  | A přece není po meruňkách, 19.5.2020 Aurora byla doslova na prach, včetně vymrzlých růstových pupenů, roztrhaného kmínku, nic nevydrží, absolutní propadák, šance na úrodu je v chladných oblastech asi nulová?
Raná Leskora nemá nic - plůdky vydžely, ale bez přírustku časem... celý příspěvek > |  | Kadeřavost na jap. švestce?, 15.5.2020 Mšicemi to není, i když to tak vypadá. Mám Valjevku taky extrémně zkroucenou, nové výhonky jsou ok, takže bych tipoval že v dubnových mrazech přemrzly i listové pupeny. O něco méně zkroucené jsem viděl i jabloně, i broskve - ty zas mají listy... celý příspěvek > |  | A je po meruňkách, 2.5.2020 Tak už témeř všechny plůdky na meruňkách opadly. Nejhůře dopadla Leskora - ta už nemá skoro nic. Plůdky mají velikost hrášku i větší, za poslední týden byly bez přírustku, uvnitř nepoškozené s krásně bílou pecičkou. Problém je, že je zmrzlé... celý příspěvek > |  | Očkování, 30.4.2020 Letošní jarní mrazy nezdecimovaly jen kvetoucí stromy, z jarního očkování meruněk a broskví je úspěšnost 0% . Jediné co se uchytilo je přes 12mm tlustý roub meruňky, rouby síly tužky taky umrzly nebo spíše uschly a nepomohl zpočátku ani vlhký sáček.... celý příspěvek > |  | Co po Cresthaven?, 28.4.2020 Měl jsem objednanou O Henry ze uh. ostrohu, minulý týden obdrželi dodávku, ale ve stavu že stromky nejsou k prodeji, otázka je jestli vůbec O Henry na podzim bude a zase je tu problém s pravostí , který jak jsem pochopil pravděpodobně nevzniká u... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|