|
Višeň Ujfehertoi Furtos, 19.1.2024 Ujfehertoi Furtos je kyselka alebo sa chuťou podobá viac na sladkovišne? |
 |
Broskvoň Stark red Gold, 19.12.2021 Pan Mino, vaše broskyne Burbank July Elberta a Fenix sú odolnejšie na moniliózu plodov ako nektarinka Stark Red Gold ak by ste na nich plody nechali bez postrekov alebo je to s moniliozou plodov u nich rovnako?
U sliviek som spokojný s Čačanskou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Marhuľa na podpniku zelená ringlota, 6.12.2020 Na ktorom z podpníkov St. Julien a Zelená ringlota rastú stromy marhúl silnejšie? |
 |
Benedicte, 16.8.2019 Môžete porovnať velkosť plodov medzi Flamingom a Benedicte? Flamingo mám. |
 |
Radosť, 4.8.2019 Ďakujem Vám pan Morvai za odpoveď, mohli by ste porovnať Burbank July Elbertu s Halehavenom? Burbank July Elberta bola tiež tak náchylná na kučeravitosť ako Halehaven? Ktorá odroda z týchto dvoch sa Vám zdala chutnejšia? Ľubo |
 |
Moniliový úžeh peckovin 2019, 31.7.2019  KUKY: Mne ten výzor a najmä ten priebeh nepripadá ako monilióza ani Pseudomonas syringae. Takáto 'apoplexia' bude skôr spôsobená masívnym postihnutím vodivých pletív stromu, pričom agens zrejme prichádza zdola - od koreňov. Môj tip (opakujem: tip) je... celý příspěvek > |
 |
Letní červené jablko - Astrachán červený?, 31.7.2019 Odrodu Ste s veľkou pravdepodobnosťou určili správne. Astrachan červený sme mali v záhrade ešte počas môjho detstva. Sú to už desiatky rokov, ale pokiaľ si spomínam, tak všetky Vami popísané vlastnosti sedia a takisto aj fotka. Ešte si pamätám jednu... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 17.7.2019 Pre tých, ktorých táto česká polygénovo rezistentná odroda zaujíma - fotky môjho Admiralu. IH |
 |
Topfirst, 2.3.2019 Dobrý večer, ako je na tom Topfirst s odolnosťou na šarku a moníliu plodov?Dozrieva pred Katinkou alebo až po Katinke? |
 |
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 25.10.2018 Tento rok to bude asi jediný prírastok v mojej záhrade (niet miesta...). Hruška Abate Fetel na podpníku "Bezimennyj" (foto). Zasadená dnes. IH |
 |
|
 |
Odrůda Admiral, 25.10.2018 Daník: Prečo u mňa Admiral nepehovatie naozaj neviem (že to ale tak je som doložil kopou fotiek). Ak by som to vedel, tak sa tu s tým rád podelím s ostatnými. Nerobím s ním nič iné ako s ostatnými odrodami, ani čo sa týka rezu, ani agrotechniky.... celý příspěvek > |
 |
Nové odrody jabloni, 25.10.2018 Teraz uvediem všetky odrody jabloní ktoré pestujem. So všetkými som spokojný, inak by som ich tam nemal. Takže: Jonagored, Ligol, Golden Del., Topaz, Admiral, Desert, Florina, I18, Prima, Fuji, Bohemia, Gold Bohemia, Coxova reneta, Rubinola, Red... celý příspěvek > |
 |
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 23.10.2018 St Julien dosahuje 70% myrobalánu. Adesoto dosahuje 80-85% myrobalánu. |
 |
Určení odrůdy, 21.9.2018 Tvar plodov by na Florinu sedel, ale voskový povrch vôbec nie - Florina by mala mať na sebe typický výrazný poprašok ("ojínenie"). Navyše nesedí to padanie - u mňa Florina vôbec nepadá. A tiež (u mňa) ju sršne nejako zázračne ignorujú. Čo to je... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 21.9.2018  Jiří II: Paráda. A kde máte pehovitosť? Pán Fiala, p.Libor: Admiral mám 2x na M26 a 1x na M9. Nikdy som nevidel ani JEDINÚ pehu na jablkách. Ja hodnotím podpník M26 pre Admiral ako vhodnejší - viď foto. Na M9 sú plody zbytočne veľké. Tento rok som... celý příspěvek > |
 |