|
Pálení z řepného cukru, 13.10.2018 hal som sa dlho s kvasinkami lalvin EC 1118 ktore doporucuju piati slepci zo styroch. na vyrobu cisteho liehu doma nevhodne, kvasi to dobre do cca 6-7% potom prudko spomalia. ak mi neveris prestan teoretizovat a skus si to - dva roky zivota ma to... celý příspěvek > |
 |
Pálení z řepného cukru, 13.10.2018 viac drozdia viac adidas a rychlejsie to kvasi, nasobne, rekord mam za 20 hodin 8%, treba strazit PH a teplotu |
 |
|
 |
Pálení z řepného cukru, 13.10.2018 cau - 2 roky som tunil cukrovy kvas bez turbo kvasiniek teraz uz rutina niekde tu na fore to je. ale nenasiel som zalozil som to ako hlavne vlakno. |
 |
Turbo kvasnice, 13.10.2018 skusal som - ono to funguje ak dodrzis navod (hlavne teplotu strazit). je to rychle alkoholu plna P len maly problem - ta pachut sa neda oddestilovat. tak som sa po pol roku na to vykslala lebo sa to tazko pilo.
|
 |
Jak legálně provozovat domácí pálenici?, 13.10.2018 Si v kategorii ufo, chemtrails, levitacia do kopca a pod. Zle vlakno si trafil. |
 |
Ražná - ražovica, 13.10.2018 cau - aj ja whisky ale zatial iba z cisteho jacmenneho sladu - otazky
1. co to je tazny slad
2. ak nedas enzym gluko amylazu - skusal si ci stiha amylaza v slade zmenit vsetok kukuricny skrob na jednoduche cukry? |
 |
Jaký zavařovací hrnec na destilaci, 31.5.2018 takze - ja mam 2kw hyunday nerezovy zavaraci hrniec.
Aby sa kvas nepripalil nad (asi 2cm) dnom kos z nerezovej tkaniny (3mm oko), taky isty kos aj navrchu aby kvas nevykypel. Nad tym palenicu -jednoduchy reflux naplneny rozpletenym medenym drotom,... celý příspěvek > |
 |
Zestaření pálenky pomocí ultrazvuku, 31.5.2018 neviem - upravujem tak palenku kamaratom aj sebe a ked robime slepu skusku starnute destilaty vyhravaju chutou a jemnostou na celej ciare. pritom zdrojova palenka je kvalitou nadpriemerna. asi tak k rozdielu medzi teoriou a praxou |
 |
Dubove barikové chipsy - výroba a spracovanie, 31.5.2018 a samozrejme som zabudol ze je to koncetrat takze riedim od 1:2 az po 1:kolkochces |
 |
Zestaření pálenky pomocí ultrazvuku, 31.5.2018 dobry den - pravidelne aplikujem v kombinacii s okyslicovanim - funguje to s malou fintou - v ultrazvukovej cisticke treba alkohol zohriat na cca 65C.
doba starnutia - treba odladit pretoze sa straca chut palenky(presuva sa do chvosta) - ale... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dubove barikové chipsy - výroba a spracovanie, 31.5.2018 Doma robene barikove chipsy a co s nimi
1. dubove polienka nastiepat na max. 3 cm hrube triesky
2. prehnat cez drvicku konarov
3. teplovzdusnou pistolou rovnomerne ohrievat az do prveho viditelneho dymu (netahat dalej, horka chut), pripadne... celý příspěvek > |
 |
Jaký zavařovací hrnec na destilaci, 31.5.2018 uz 2 roky pozivam elektrický zavárací hrniec - vypalena slivovica, lieh, whisky, grappa, ceresnovica - vsetko excelent po porovnani s kolegami. Doporucujem ale 2kw nech to utiahnu poistky na 1 fazu. Co z toho tecie zalezi na palenici - mam jednoduchy... celý příspěvek > |
 |
Pálení z řepného cukru, 30.5.2018 este som zabudol ph udrziavat okolo 6,5 pridavanim sody bikarbony |
 |
Pálení z řepného cukru, 30.5.2018 mam. recept je odvodeny z tzv, "birdwatchers wash", mnozstva si prepocitajte podla seba
2,7kg cukru
doplnit do 20l vodou, vyslednu teplotu 33C
1 cajova lyzica Horkej soli (siran horecny)
5g mineralov do vina (zmes dusicnanov a vitaminu... celý příspěvek > |
 |