|
Lis na ovoce, 16.9.2018 Panenka by "měla" být zespodu hlavně pro urychlení práce. Po povolení přepouštěcího šroubu píst zvedáku váhou koše a mísy sám sjede dolů.
To bylo to první co mě při konstrukci lisu napadlo.
Nicméně jsem brzy 12,5t zvedák ztrhal a zjistil jsem, že... celý příspěvek > |
 |
Domácí pálenice, 16.9.2018 Ach jo... Vlastně ach ne!!! |
 |
|
 |
Domácí pálenice, 15.9.2018 Methylalkohol běžnou destilací odstranit nelze. Těká v celém jejím průběhu. Pravdou sice je, že nejvíc ho je obsaženo v úkapu, ale ten se odděluje z úplně jiného důvodu a ne primárně kvůli němu. Obsahuje spoustu chuťově a vonně nevhodných látek. Ale... celý příspěvek > |
 |
Můj první kvas, 15.9.2018 V tom případě jsem s rozumem v koncích
Vůbec netuším co by se mohlo na refraktometru zkazit.
Snad zkusit ještě nějaké referenční měření cukerným roztokem.
Rafael. |
 |
Můj první kvas, 15.9.2018 Když je koláč pod bublátkem je skoro vždy zdravý anebo se časem propadne. Není žádný důvod k jeho odstraňování.
*
S měřením přecezené nebo přefiltrované šťávy nebo moštu refraktometry žádný problém nemají. Na vině musí být nízká cukernatost... celý příspěvek > |
 |
Domácí pálenice, 15.9.2018 Např. zde
*
Ano, nějaké síto na dně. Anebo něco na způsob vějíře na napařování knedlíků a na něm koš z nerez nebo měděné tkaniny nebo tahokovu přip. nějaký pytlík z odolného textilu. Tohle většina vařáků z KEGu neumožňuje - mají úzký nalévací... celý příspěvek > |
 |
Jofela, 14.9.2018 Nějak mě ta Jofela začíná hodně zajímat. Podle čtení tady, i kousek okolo, asi nejlepší volba mi to přijde. Díky za ně.
(Snad se přinutím a pro budoucí ji vysadím).
Rafael. |
 |
Domácí pálenice, 14.9.2018 No konečně jednoduchý a všestranně použitelný aparátek a ne žádná KEG "sotisfikována" Opičárna.
Líbí se mi a nebýt domácí kutil, hned bych ji koupil. Jen ta cena mi přijde hodně nadsazená!!!
Zmiňovaný Bilimarket - 50l -13 613 Kč
*
Tak... celý příspěvek > |
 |