|
Paprika Rodrigo, 27.8.2019  První foto polní paprika Edita, druhé foto odrůda Nova. |
 |
Paprika Rodrigo, 22.8.2019  Vlasto. Kvalita osiva v originálním balení je dobrá. V roce 2016 jsem zakoupil originál balení F1 a od té doby si nechávám semena z vypěstovaných plodů a používám dále. První tři roky byly krásné plody. Letos (4.rok) jsou plody hodně zdegenerované... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Paprika Rodrigo, 20.8.2019 Nevím proč, že mám zafixováno Schalamout, správný název je SALOMON F1. Semena se dají koupit na stránkách AEV-VS. Síla stěny je kolem 5mm. Původně vypadaly kvadratické (před 4.lety), časem se mírně zdegenerovaly na dnešní podobu (více žebrované).... celý příspěvek > |
 |
Paprika Rodrigo, 19.8.2019  Odrůda Schalamon (pěstováno ve fóliáku) se pod tíhou plodů vyvrací. Příště musím dát menší rozestup sazenic. VASEK5 |
 |
Paprika Rodrigo, 11.8.2019  1. foto - Paprika Montana pěstovaná ve foliáku. Z leva jsou papriky konzumní zralosti, z prava začíná botanická zralost. Váha paprik od 12dkg do 18 dkg.
|
 |
Paprika Rodrigo, 5.8.2019  Minulý rok jsem ještě hnojil 2díly CERERITu + 1díl SUPERFOSFÁT + 1díl SÍRAN DRASELNÝ - vše promíchat. Tuto směs jsem dával na záhon i do skleníku. Na 1m2 mi vychází asi 10dkg.
Ve skleníku i foliáku nepěstuji nic jiného než papriky (jsem do nich... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2019/2, 4.8.2019  Odrůdu rajčete neznám. Pěstuji je už 3.rokem, semena jsem dostal od známého, který je dovezl z dovolené z Bulharska. VASEK5 |
 |
Paprika Rodrigo, 30.7.2019  Po dalším měsíci papriky už pěkně narůstají s plody (první foto). Druhý pohled ze strany, odrůda Nova. Třetí foto - odrůda Anka. Čtvrté foto - je odrůdu ODA ze skleníku, kterou mám poprvé. Páté foto - při velkém horku opadala většina plodů a koncem... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy meruněk, 18.7.2019  Dobrý den, bohužel jsem se zapomněl přihlásit... Chtěl bych poradit, zda-li někdo nezná tuto odrůdu meruňky, strom starý cca 22roků? Teď plody dozrávají, nadmořská výška je tady asi 285m. Mnohokrát děkuji za jakékoliv info. VASEK5 |
 |
Odrůdy meruněk, 18.7.2019  Dobrý den. Potřeboval bych poradit, jestli náhodou někdo nepozná odrůdu meruňky, stáří cca 22roků? Teď právě dozrává, nadmořská výška 285m. Děkuji za jakékoliv info. |
 |
|
 |
Keřová višeň, 7.7.2019 Letos take poprve mela osum visni chut sladka mirne kysela mam ji na celodenim slunci n, v 300m zatim spokojen vasek5 |
 |
Pryšec křižmolistý, 5.7.2019 Pred sedmi rokama jsem vysadil tri ostruziny a mezi nasadil pryšce po dvou letech mi v zime zlikvidovaly vsechny ostruziny a jen jeden prysec jestli hrabosi posli to nevim ted mam ostruziny v kralicim pletivu a mam... celý příspěvek > |
 |
Cuketa - nemoc, 4.7.2019 Jednoznacne davam za pravdu panu Petru z H padli to urcite neni a ty bile fleky vydrzi na listech bez postriku az do konce sezony vasek5 |
 |
Pepino 2018, 3.7.2019  Posílám foto Pepina, jak krásně kvetou. Uvidíme, kolik bude plodů. |
 |
Paprika Rodrigo, 30.6.2019  Posílám foto po dalším měsíci, teď už papriky vypadají, jak by měly být. Další foto je z fóliovníku: podlouhlé jsou odrůda Montána a druhá kulatá je odrůda Schalamout. Ve foliovníku se paprikám zatím daří, ale ve skleníku je to hrozná bída. Výška... celý příspěvek > |
 |