|
Meruňka Veselka, 24.12.2018 Dáme, Petře. Opravdu ne moc plodů v dobré kvalitě se dočká sklizně. Letos se k tomu přidal úžeh plodů (a následná hniloba) a nekróza s klejotokem na terminálu, tak jsem stromek zredukoval na tři větve. |
 |
Veharda, 24.12.2018 Plody Vehardy z jedné větve vroubované do VP zatím chuťově nepřesvědčily. Zato nadějně, alespoň co do chuti, vypadá další veselská odrůda Velbora. |
 |
|
 |
Topaz nepřekonaný, 22.12.2018 U mě většinou nejsou plody celočervené, ale s pěknými přechody od různých odstínů žluté přes oranžovou až do několika stupňů červené. |
 |
TOP odrody sezóny 2018, 11.12.2018 U pár sklizených plodů možná byla přítomnost obaleče (ty napadené většinou ještě před tím opadly) s následnou sekundární infekcí, ale ve většině znehodnocených plodů jsem stopy po obaleči nepozoroval. |
 |
Hrušeň Bohemica, 30.11.2018 Bohemiku jsem bral jako řepu, ale když jsem ji pak jedl někdy k jaru pěkně odleželou do žluta, tak byla velmi dobrá. |
 |
České sady po sklizni 2018, 27.11.2018 Je to tak jak píše AW. |
 |
Stará odrůda jabloně, 18.11.2018 L. L. by dlouho nevydržel na stromě. |
 |
Stará odrůda jabloně, 11.11.2018 Připomíná mi odrůdu Dukát.
|
 |
Podzimní hnojení meruněk draselnou solí, 11.11.2018 "Výborné je, pokud si píšete, kolk jste těch hnojiv spotřebovali průběžně, Draslík není v půdě pohyblivým prvkem a tak Vám nespotřebovaný zůstane na další vegetační sezóny".
Hlavně by bylo dobré vědět, kolik je toho prvku v půdě. Bez toho... celý příspěvek > |
 |
Povrchové kořeny, 8.11.2018 Ono povrchové zavlažování skutečně podporuje růst kořínků ve svrchní vrstvě půdy, a to na úkor růstu kořenů ve spodních vrstvách a i dobrého ukotvení stromků v půdě. Tady je docela ku prospěchu občasný vláhový přísušek v určité růstové fázi stromů. |
 |
|
 |
Bakteriální boulovitost kořenů, 6.11.2018  Něco podobného mi před pár lety přišlo z e-shopu na kmínku Toptaste a letos i na jiné slivoni. |
 |
Neúspěch s výsadbou Marsu, 1.11.2018  První rok po výsadbě vytvořil Mars asi 30 cm výhony. Na jaře příštího roku jsem je seřízl a vyhnal to na nějakých 60 cm. To už je dobrý. Pokud by byly kratší, znovu bych řezal. |
 |
Očkování ořešáku, 31.10.2018 Myslím si, že spousta lidí přejímá beze zbytku onu frázi o zpravokořenění, která byla sledována spíše u jádrovin a pak ji použije bez ohledu na druh ovocné dřeviny a jeho specifika. |
 |
Xenia, 30.10.2018 Chuťově opravdu povedená hruška. Předevčírem jsem sklízel poslední, na stromě ponechaný, plod této odrůdy. |
 |
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 27.10.2018 Gascoygneho šarlatové je jedním z rodičů odrůdy Dagmar II. pana Bláhy (Grávštýnské × G.Š). |
 |