|
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 23.8.2018  Takto momentalne vyzeraju postihnute konare. Listy, ktore boli najskor zozltnute, zoschli a opadavaju. Orechove supy su kupodivu este stale zelene, niektore sa zacinaju otvarat ako keby boli (nudzovo) dozrete. Vnutri su orechy 'vyplnene', ale tazko... celý příspěvek > |
 |
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 22.8.2018  Dobry den, budem velmi vdacna, ak by niekto vedel identifikovat podla pilin/ struzlin/ triesok akym vrtakom mohli byt diery navrtane (vid foto). Do naradia sa nerozumiem, no myslim si, ze taky velky vrtak nema v pivnici hocijaky kutil.
Taketo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 20.8.2018 Diery skumala policia, kompletne aj s cerstvymi struzlinami okolo kmena. Devat rovnych 22 cm hlbokych dier v strome v priblizne rovnakej vyske po celom obvode vzniklo najpravdepodobnejsie prirodzenou cinnostou nastroja zvaneho vrtak :-(
Diery v... celý příspěvek > |
 |
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 20.8.2018 Strom vytvara(l) na dvore fantasticku mikroklimu, tak ako hovori pan Rafael. Vcera bol rozdiel v teplote oproti rovnako situovanemu miestu v tieni pod markizou viac nez 5 stupnov, a to uz je na velkej casti koruny len preriedene a zoschnute... celý příspěvek > |
 |
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 18.8.2018 To veru nie, podla tych (ceskych) tabuliek od pana Rafaela to vychadza podstatne viac. V Cechach si asi vseobecne lepsie viete vazit kus zivej prirody. V kazdom pripade je to postacujuce na trestne stihanie. S uvedenim konkretneho dovodneho... celý příspěvek > |
 |
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 17.8.2018 Tak po rozsiahlom patrani som sa dozvedela, ze UKSUP taketo rozbory nerobi, hoci sa na nich ludia casto obracaju s podobnou poziadavkou.
Takisto som nepochodila u Statnej veterinarnej a potravinarskej spravy ani u Regionalneho ustavu verejneho... celý příspěvek > |
 |
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 13.8.2018 Dakujem, skusim sa tam spytat. Policia vzala vzorky, ale povedali, ze to moze dlho trvat.
M. de Haas |
 |
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 12.8.2018 To praveze (zatial) nie je zrejme, ale roundap tu patri k beznemu arzenalu a je pouzivany i na nicenie zivych pnov. Tekutina pri vyplachovani silne penila (vylucila som sol) a nezapachala (vylucila som chlor), viac moznosti nez nejaky herbicid ma... celý příspěvek > |
 |
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 11.8.2018 Orechy sa u nas tradicne vysadzali z praktickeho hladiska na dvor, pretoze kosata koruna poskytuje svojim tienom chladok, vylucky z listov vraj odpudzuju hmyz a posobia antibaktericidne a velky strom na dvore nicomu nekonkuruje. Na dedine najdete 1... celý příspěvek > |
 |
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 10.8.2018 Trestne oznamenie na neznameho pachatela som podala, policia urobila obhliadku a o.i. vzali i vzorku na rozbor, aby sme vedeli s akou chemikaliou mame do cinenia. Podla vysky skody sa nasledne posudzuje, ci ide o priestupok alebo trestny cin. Odhad... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 10.8.2018 Strom stoji asi 3 od plota, no korunou je situovany na nasom vlastnom pozemku. Presahujuce konare pravidelne redukujeme. Susedia vyuzivali prijemny tien na dvore a brali si urodu, ktora byva bohata, pretoze je to juzna strana stromu. Nevadilo im ani... celý příspěvek > |
 |
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 10.8.2018  Tentokrat s fotkou. |
 |
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 10.8.2018 Pardon, toto je foto navrtanych dier na spodu stromu. |
 |
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 10.8.2018  Celkovy pohlad na strom. Odhadnuta vyska stromu 22 m, sirka koruny 18 m. |
 |
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 10.8.2018 Kmen orecha vo vyske 1m - obvod. |
 |