|
Příspěvky uživatele - 248.179
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vypadá jako hledík, 31.7.2018 Jedovatých je spousta (většina) kytek. Po těch, co vím, že jsou jedovaté víc, si jen před sváčou umeju ruce a nesahám si s nima do očí, jinak to taky neřeším. Po oměji bych si je umyla (měla jsem ho, zašel). Lída |  | Jaká to je tuje?, 30.7.2018 Pak je to opravdu cypřišek - Chamaecyparis. Je jich mnoho druhů, jak malých, tak vysokých. Na ploty se prodává Ch.lawsoniana, i ten má víc odrůd od žlutých, zelených až po modré (např.'Columnaris Glauca'). Zkuste se mrknout do... celý příspěvek > |  |
|  | Jaká to je tuje?, 29.7.2018  Připojuji fotky plodů... Lída |  | Jaká to je tuje?, 29.7.2018 Cypřišek Lawsonův u nás dorůstá běžně kolem 6 metrů, záleží na odrůdě.
Ještě dotaz (výše někoho napadl jalovec) - má kulaté šištičky nebo kulaté bobulky? Pokud kulaté šištičky, pak je to opravdu cypřišek. Pokud kulaté bobulky, pak to bude... celý příspěvek > |  | Povolení na odběr vody z řeky, 28.7.2018 Neoprávněný odběr obnáší pěknou pokutu, jinak poradí příslušný vodoprávní úřad (životní prostředí na krajském úřadě). Lída |  | Jaká to je tuje?, 28.7.2018 ...víc... |  | Jaká to je tuje?, 28.7.2018 Ty modré podle plodů nejsou tůje, je to cypřišek Lawsonův (Chamaecyparis lawsoniana), některá z modrých odrůd (Ellwoodii, Alumii...). Vyžaduje vís vody než tůje.
Podobný živý plot je u... celý příspěvek > |  | Vypadá jako hledík, 28.7.2018 Stanislaw má pravdu. Oměj šalamounek, trvalka, pozor - prudce jedovatý! Lída |  | Co sa to deje s mojimi vavrinovcami?, 28.7.2018 Copak denně, teď to má 2x za den a to je moc. Rostliny s kožovitými listy tolik vody neodpaří. Lída |  | Neznámá choroba broskvoně, 28.7.2018 Asi před 14ti dny jsem totéž hledala na netu kvůli sousedovi (zajímalo mne to), našla jsem, že je to přemíra vlhkosti. U něj by to zřejmě odpovídalo, bohatě zalévá a stříká hodiny i do koruny... celý příspěvek > |  |
|  | Co sa to deje s mojimi vavrinovcami?, 28.7.2018 Vavrinovec je česky bobkovišeň , ale zřejmě to platí stejně. Lída |  | Sukulent co je to zač?, 27.7.2018  Je to druh agáve. Listy se lámou proto, že jsou úzké a dlouhé, potřebovala by víc slunce. Jinak spodní listy běžně stárnou a odsychají, ale ty nad nimi by je měly zakrýt. Lída
ps -přikládám foto z netu, jak... celý příspěvek > |  | Hortenzie latnatá - množení, 27.7.2018 Chytá se bez problémů. Vezměte kterýkoliv polovyzrálý výhon, který má 3 dvojice listů, odstraňte květ, z horních 4 listů ponechte polovinu plochy, spodní odlomte. Spodek smočte ve vodě, pak strčte do práškového stimulátoru, přebytek prášku oklepněte... celý příspěvek > |  | Nektarinky nedozrávají, 26.7.2018 Možná máte pozdnější odrůdu, moje na zahradě dozrává běžně až v září (letos asi o něco dřív, jako všechno), ale teprve jí sem tam trochu začínají červenat plody, které mají nejvíc slunce.
Pokud vaše plody postupně pomalu narůstají, nijak... celý příspěvek > |  | Z čeho živý plot?, 26.7.2018 Buk nevím, plot jsem z něj v reálu neviděla, stříhaný z habru i ptačího zobu by se měl pohodlně vejít (konkrétně u nás v osadě ho mají z ptačího zobu š.60cm, výšky (zatím)cca 150cm a vypadá čím dál tím... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|