|
Žluté listy, 5.8.2020 Pokud se k zelené skalici přidá třeba kyselina citronová, tak se roztok okyselí a železo se elegantně převede do chelátové formy. Používám s úspěchem na citrusy. |
 |
Semideterminantní rajčata, 2.8.2020 Tak nechte těch pět výhonů, ale pečlivě na nich odtraňte všechny zálistky. Něčím dobrým je přikrmujte a uvidíte, jak to dopadne. Růst ukončí rostliny samy, ale pokud jste vysévala pozdě, je potřeba zvážit, které plody mají šanci letos dozrát,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Semideterminantní rajčata, 2.8.2020 Mám čtyři odrůdy semideterminantních rajčat, ale bohužel jsou všechny z Ruska. Vysévám je jako vůbec první a už v březnu dávám do skleníku, kde dorostou velice slušné výšky, ale neatakují mi strop. Výsevy koncem listopadu považuji za zbytečné,... celý příspěvek > |
 |
Semideterminantní rajčata, 1.8.2020 Rajčata semideterminantní sama zakončí rúst, záleží jen na Vaší péči, kolik vijanů vytvoří. Pokud budou mít dokonalou výžívu, dají i osm plodenství na jednom výhonu. Je dobré je pěstovat na dva výhony a dále od sebe. Semideterminantní odrůdy jsou... celý příspěvek > |
 |
Skvrny na rajcatech, 31.7.2020 Postřik na list má okamžitý účinek, ale plody jej nejsou schopné absorbovat, pouze listy. Je proto nezbytné přidat ledek vápenatý taky do zálivky ke kořenům a tento vápník je teprve dopraven do plodů.
|
 |
Cibule Globo - předpěstování, 28.7.2020  Já jsem se po letošní zkušenosti rozhodla, že už na záhoně pěstovat cibuli nebudu, nemám tolik místa, abych si vypěstovala zásoby. Několik cibulek jsem vysadila do květináče a jsem naprosto spokojená. Ještě kkybych se o ni lépe starala a občas... celý příspěvek > |
 |
Přerostlá rajčata - jak na ně?, 16.7.2020 Já jsem nepřiměřenou výšku rajčat, a že letos jsou extrémně vysoká, vyřešila pěstováním na více výhonů a to většinou na dva. Některým velmi vitálním cherry odrůdám jsem letos dopřála dokonce výhony čtyři a stejně už atakují výšku konstrukce a to je... celý příspěvek > |
 |
Phytophthora infestans, 4.7.2020  Trichodermu používám především jako prevenci a jako pomocníka v boji proti půdním houbám rodu Verticilium a Fusarium. Pokud jsou v pořádku kořeny a dokonale rostlinu zásobují živinami, pak je rostlina ve formě a plísním a skvrnitostem lépe odolává.... celý příspěvek > |
 |
Phytophthora infestans, 4.7.2020 Vypěstovat si Trichodermu je věc jednoduchá. Stačí zajít do lesa, nasbírat nějaký ten choroš, zavřít minimálně na měsícd do sáčku a houba naroste sama. Je to poznat, má načervenalé spory. Pokud nevyroste do měsíce, je potřeba trpělivost. Spory... celý příspěvek > |
 |
Phytophthora infestans, 3.7.2020 Já jako ortodoxní nepřítel postřiků jsem ještě nepodlehla. Hodně jsem letos zapracovala na prevenci, vypěstovala vlastní Trichodermu a rajčata doslova nacpala spřátelenýma houbama, aby ty nepřátelské už neměly místo. Zatím se mi to kupodivu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Chybí ji hořčík nebo železo?, 20.5.2020 Já bych zkusila okyselit zálivku třeba kyselinou citronovou nebo i obyčejným octem a pokud železo v půdě je, pak se uvolní a stromek ho bude moci využít. |
 |
Jaké smáčedlo?, 26.4.2020 Mně se nejvíce osvědčilo dehtové mýdlo z březového dehtu, dokonale smáči a páchne velmi nepříjemně, takže už jen tím odradí většinu škůdců. |
 |
Paprika Rodrigo, 4.4.2020  Já jsem vysévala o něco drříve a papriky jsou ve stadiu o něco pokročilejším. |
 |
Jak vypadá váš skleník na sezonu 2020?, 22.3.2020 Pokud je ta otázka na mně, pak ne, skleník vytápěný není. |
 |
Jak vypadá váš skleník na sezonu 2020?, 22.3.2020 Máte krásné sazeničky. Rajčata jsou už hodně vysoká, zasazená v kyblíkách bez dna a papriky hodně těžké na přenášení, takže jsem letos poprvé v noci přitopila plynovým teplometem. Bylo jen -2°C, takže v pohodě. |
 |