|
Marhulovy kvas s kostkami, 24.8.2019 Asi záleží aj na konkrétnom type miešadla. V mojom okolí sú aj pálenice kde vám nezoberú žiadny kvas s kôstkami, a aj keď poviete že kôstky sa v ňom nenachádzajú, tak aj tak ho napúšťajú do kotla cez sito. |
 |
Marhulovy kvas s kostkami, 24.8.2019 Ja som tento rok pálil marhule prvýkrát. Marhule boli kupované /dovoz/ boli nádherne prezreté. Naložil som ich do sudov aj s kôstkami, avšak nemal som po ruke na chalupe vrtačku s miešadlom tak som ich len v sudoch mierne posekal s lopatou. Presne 4... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia, 9.10.2018 Dobrý deň
Cez víkend som pozbieral posledné 3 vedrá prezretých Durandzií. Včera som si išiel rezervovať termín v mojej obľúbenej pálenici a takmer som spadol zo stoličky, keď mi ppovedal že najskorší možný termín je v mesiaci máj 2019.... celý příspěvek > |
 |
Určení odrůdy švestky, 27.8.2018 Podľa tvaru, a doby dozrievania ktorá je tento rok o niekoľko týždnov posunutá by som povdal že ide o odrodu Elena |
 |
Pěstitelská pálenice v okolí Brna, 7.7.2018 Pálení v domatíne a kvalitativní nároky A pod 60% dokap. Myslím že si někdo delá prdel. |
 |
500 m.n.m - jaké jabloně vysadit?, 14.4.2018 Ako už bolo spomenuté jablone na podpníku MM106 odrody odporúčam James Grieve, Rubinola, Florina, Melodie, Admirál. |
 |
Slivovice 2017, 28.12.2017 Mne sa tento rok neurodilo absolútne nič. Ale aj tak som pálil. Kúpil som slivky z dovozu (údajne Maďarsko). Vyzeralo to že to boli pravdepodobne dve odrody v pomere 1:1. Jedny boli skôr menšie podobné slivkám domácim a druhé boli väčšie v priemere... celý příspěvek > |
 |
Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D, 12.12.2017 Záleží od toho či pôjdete do oficiálnej pálenice alebo budete páliť u,,garážmajstrov\", V každom prípade, ak si to nebudete páliť Vy sám, tak nepočítajte s tým, že či už pálenica alebo aj nejaký domáci palič si do toho nechá kecať. Samozrejme veci... celý příspěvek > |
 |
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?, 4.12.2017 Ešte sa mi nestalo že by mi podla vašich slov po vypálení kalvadosu natiekla jemná slivovica. |
 |
5 TOP odrůd jabloní, 3.12.2017 Tak potom naozaj netuším aký je James Grieve z top polohy apropo aká poloha je top pre James Grieve podla Vás? |
 |
|
 |
5 TOP odrůd jabloní, 3.12.2017 U nás na Trenčiansku cca 220nm sa darí aj Fuji aj James Grieve |
 |
5 TOP odrůd jabloní, 3.12.2017 Tak moja volba top 5 odrôd je : Julia, James Grieve, Spartan, Fuji, a Admiral. Juliu som tento rok ochutnal prvý krát a zdala sa mi po všetkých stránkach lepšia ako priesvitné. James Grieve aj keď sa to viecerím zdá divné, je to moje top jablko po... celý příspěvek > |
 |
Manipulácia s kvasom, 24.11.2017 Ešte dodávam že ho mám v chladnej garáži teplota cca 8 stupnov |
 |
Manipulácia s kvasom, 24.11.2017 Zdravím
V pondelok poobede idem páliť slivkový kvas. Mám ho vo velkých nádobách s ktorými sa ťažko manipuluje Môžem si ho už dnes resp. zajtra doobeda poprelievať do menších nádob? Nehrozí tam za ten čas nejaké riziko zoctovatenia? resp. strát... celý příspěvek > |
 |
Ako dosiahnúť kvalitu?, 18.9.2017 To je samozrejme pravda (JK) |
 |