|
Příspěvky uživatele - 185.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak využít nadbytečnou moč v zimě?, 10.10.2019 Klidně jí přes zimu neřeďte a použijte, je to hlavně o fosforu. Nitrátová směrnice má zabránit splavování dusíku z polí, ta se na záhony nevztahuje.
Voda z čističek nepochybně má zvýšený dusík, proto vám třeba vodoprávní úřad nepovolí napojení... celý příspěvek > |  | Fazole neplodí, 19.9.2019 Aź zmrzne blýskáček, zmrzne i fazol. Byla tu nějaká teorie o neoplylení, ale prohlédl jste poupata a květy? |  |
|  | Odlisťování rajčat, 19.9.2019 Když měla rajčata plíseň, ničemu to nepomohlo. Když mají dost živin a vody, mají pěkné listy i dole ještě teď. Mám tam skvrny, které plynou z občasného nedostatku vody, ale letos budu končit opravdu až zmrznou. Tornada, Dulcie a Citriny. |  | Ponravy v kompostu, 13.9.2019 Larvy letních chroustků vypadají téměř stejně, dokud jsem sekala trávu, bylo jich v kompostu taky dost. |  | Vision, 13.9.2019 U Mělníka už ji bratr sklidil - je u cesty a asi by ani neochutnal. Sázená na jaře 2014, plody byly už loni. Teď jsou tužší, méně sladké, takže žádné poškození hmyzem a monilií. Stromek okousaly srnky, tak možná proto se chce zachránit plody. Líbí se... celý příspěvek > |  | Určenie odrody, 13.9.2019 A Ontario to není? Zraje zhruba týden po prvních Čačanských, od pecky jde jen částečně ve švu, zbytek je přirostlý. Sladká, šťavnatá. |  | Plísni odolná hadovka, 2.9.2019 Teď neřeknu odrůdu, ale na Antonína jsem vysela tři semínka a teď nevím, co s okurkami. |  | Myš - jak se jí bavit?, 20.8.2019 Jed, Energy gel extrem rat. Stejně jako lepové papíry to vrchonost zakázala, tak se to prodává jako doplněk stravy a papíry jako lapač na hmyz. |  | Angrešt - žloutnou listy - co mu chybí, nebo co je špatně, díky za radu, 18.8.2019 To bílé je padlí, ale vy zasypaný řízkem s bifteky až nad hlavu taky nebudete v nejlepší kondici. Padlí se ošetřuje na jaře a u hnojení používejte rozum víc než lopatu. |  | Poškozené plody ostružin, 17.8.2019 Zdravím, nejsme ve sporu, na původních fotografiích jsou vidět obnažené pecičky, to je ožravé - vosy, včely. Letos díky tomu, že zapršelo, mám mumií zatím minimum. Ale postupně se tam naučí a pak je jednodušší pro mne ukončit sezonu. A pak postříkat... celý příspěvek > |  |
|  | Poškozené plody ostružin, 16.8.2019 vlnovník ostružiníkový způsobuje částečné nevyzrávání plodů (některé peckovičky zůstávají červené).Takže nemusí být zrovna bílé.
Zahradnictvípapezdolany má pěkný souhrn škůdců a projevů nedostatku živin, tak se můžu utěšovat, že některé choroby a... celý příspěvek > |  | Je to viroza?, 8.8.2019 Nevím, spíš podle různých stejně postižených odrůd se zeptám: v čem rostou a jak je zavlažujete a hnojíte? JK |  | Mini čerpadlo - pro kapkovou závlahu asi 15 květináčů?, 4.8.2019 Asi vám to vyhovuje. Já jsem umístěním 200 l sudu na patro mohl zcela vysadit i malé čerpadélko a jede to samospádem. A napouštím tedy podle potřeby sud čistou vodou. Ten soudek by stačil i na těch původních 15 květináčů přes dovolenou.
Ale při... celý příspěvek > |  | Co jsem zničil plísní, 4.8.2019 Přivezla jsem od rodičů osm krásných broskví a i v lednici jedna po druhé dělají kolečka. Vosy, sršně to napichují a jsou pořád napřed. Letos mi špačci zlikvidovali úplně tvrdé čačanské, jen co chytly modrou barvu. Co je platné sbírání poškozených... celý příspěvek > |  | Co ted jeste vysit?, 28.7.2019 Záleží na počasí, ale měsíček by mohl ještě stihnout vyrůst a vykvést. Svazenka mi přes tu bídu vyrašila taky. Je setá týden zpátky. |  |
 |
|
|
|