|
Jak vám letos kvetou jabloně?, 15.5.2016 Obcas tu fakt trochu nestiham o co se tu muzou lidi handrkovat :)
Coxovka je velice oblibena na zapade, v Anglii se myslim doted pestuje komercne. Dostala se ke mne mutace Cox La Vera tak jsem na ni zvedavy. |
 |
Vyklobaná očka, 10.5.2016 Ja to same, myslel jsem, ze to jsou vrabci. |
 |
|
 |
Lze vypěstovat broskev nebo meruňku z řízku?, 8.5.2016 Jde to, spis by me zajimalo, jestli se vam to podari bez stimulatoru. Urcite se pak pochlubte.
Kdo se tim chce zabyvat, tady je navod znameho z Holandska.
|
 |
Očkování / roubování broskvoní, 6.5.2016 Par poznatku z letosniho roubovani broskvoni (treba to nekomu pomuze/povzbudi). Rouby jsem dostal na zacatku ledna, nektere dokonce v prosinci. Rouby byly celou dobu v lednicce v ziplocovem sacku nastavene na +1 stupen. Mel jsem u nich navlhceny... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 29.4.2016 Ja teda nejsem zadny roubovaci guru, ale narasene rouby se chytaji v pohode, nemel jsem s nima problem. |
 |
Roubování, 28.4.2016 Jeste pockejte. Ja mel roubovane jablone kolem 20. unora a nektere se zacaly probirat teprve pred 14 dny (takze po 7-8 tydnech). Druhou varku jsem rouboval na zacatku dubna a nektere uz jedou. Cekanim clovek nic nezkazi, pasku bych nedaval pryc dokud... celý příspěvek > |
 |
Ochrana proti mrazu zadymenim, 25.4.2016 No bude to boj, protoze ve stredu a ve ctvrtek ma byt podobne |
 |
Tango, 24.4.2016 Cau Petre, nemyslis nahodou Sweetango? To by mela byt nova odruda vyslechtena universitou v Minnesote (z jejich dilny je myslim i Zestar a Honeycrisp). Shanel jsem se, ale nesehnal. |
 |
Pravost prodávaných odrůd/ kód pěstitele, 14.4.2016 Moje negativni zkusenosti
Ve Straznici jsem kupoval Lapins a byla to nevelka tresen, co dozravala asi o 3 tydny driv (vykopano).
Ostroh - Dapple Dandy (prodava se nyni myslim jako "svestkomerunka" a Santa Rosa. Santa Rosa nema cervenou duzinu... celý příspěvek > |
 |
Rubista, 9.4.2016 Plantex teda jede. Nedavno jsme se tam byli s Milanem Fialou podivat a parada, suverenne nejlepsi skolka a opravdu gigant. Akorat ty obrovske rady pri placeni (a to tam byly 2 pokladny). Vsem doporucuju se tam mrknout, mame v Cechach co dohanet |
 |
|
 |
Bravo-Black Apple, 9.4.2016 Podobnou barvu ma i stara odruda Arkansas Black. Nevim, jestli se da koupit u nas, ale v Polsku ho meli. |
 |
Bravo-Black Apple, 8.4.2016 Ja o nem cetl tez. Psali, ze ho slechtili 20 let a ze by melo by lepsi nez Cripps Pink (Pink Lady) a Cripps Red (Sundowner). Vzhledem k tomu, jaka je to novinka a ze i starsi odruda jako Pink Lady je u nas porad novinka, tak o chuti muzeme pristich... celý příspěvek > |
 |
Elegant Lady, 4.4.2016 Zuzko, nejsem si 100% jisty, ale jak Klivia, tak Iveta myslim nabizi vypestky Schreibera z Rakouska, tak bych se poohledl primo u zdroje (staci zadat do google "schreiber baum"). Schreiber posila i do Cech, nebo pokud jste z Moravy si tam muzete... celý příspěvek > |
 |
Elegant Lady, 4.4.2016 Je to tak, v Italii zacina prodej v lednu, tak toto budou uz jen neprodane zbytky. |
 |
Elegant Lady, 3.4.2016 Taky uz jsem s nakupy u nas kvuli tomuto skoncil. Od podzimu jsem z asi 30 stromu u nas koupil jen 3 (vsechny u znameho skolkare).
Nakupoval jsem v Rakousku (drazsi) a Italii a obzvlast nakup v Italii vysel velice dobre, srovnatelne s... celý příspěvek > |
 |