|
Kanzi, 6.10.2020 Pane 236.1,pokud chcete porovnat velikost plodů Kanzi.Najděte si na tomto vlákně příspěvek z 10.10.2018.Máte tam i měřítko.Listy neměřím.Je známo, plody Kanzi mají střední velikost.Toho však dosáhnete pěstováním na vhodném pěstitelském tvaru.... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 8.9.2020 Večer vám předložím důkaz.S číslem stránkou a citací.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
|
 |
Odrůda Admiral, 8.9.2020 Admirál je odrůda faktů a dohadů.Její nekritická propagace způsobila mnohým ovocnářům zklamání.Připomeňme si, co se o něm píše.
Fakta : Má vynikající konzistenci dužniny, chuť, sťavnatost, skladovatelnost ale také silný sklon k hořké pihovatosti... celý příspěvek > |
 |
Braeburn, 31.10.2019 Argumentace Braeburnem o její sklizňové zralosti je jeden velký fejk!! Není možné a nejsou reálné takové výkyvy počasí aby stejná odrůda na stejném stanovišti a stromě měla začátek sklizně s rozptylem 4 týdnů pro sklizňovou zralost.Pro doplnění... celý příspěvek > |
 |
Rozela, 30.10.2019 Nazdar ovocníci.
Před chvílí jsem dojedl letošní první plod Rozely.Úžasná záležitost.To jablko má svoji tvář ale také svoje požadavky.Zatím letošní jednička a dá se říct, že v posledních letech patří do moji chuťové TOP... celý příspěvek > |
 |
Skutočne rezistentné odrody, 29.8.2019 Božinku vždyť já s Váma naprosto souhlasím.Sám hledám způsoby jak omezit klasické prostředky.Mšice ničím mechanicky již několik let na štíhlých vřetenech, je to proveditelné.Pilatky na jádrovinách odchytávám na bílé lapače a výsledky skvělé.Druhou... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 19.7.2019 Já vám to řeknu.Ten řez se provádí od poloviny července do konce srpna.
To ví každý průměrně zdatný ovocnář.Ale kdy v tom období. V půli července, začátkem srpna nebo koncem srpna?V půli července to může třeba fungovat, začátkem srpna třeba také... celý příspěvek > |
 |
Roubování na pařízek, 15.7.2019 Pane HTB1,roubování jsem prováděl 10.dubna.Odrůda na podnožovém pařízku vyrašila do měsíce a stále roste.Je ve výšce, kdy budu moci příští jaro provést řez na založení korunky.Odrůda na pařízku bývalé odrůdy vyrašila skoro až za 2 měsíce ve výšce... celý příspěvek > |
 |
Ruměnice pospolná - škodí zahradě?, 10.6.2019 a
Souhlasím - ruměnice pospolná nijek neškodí. Neubližujte jí prosím.. |
 |
Poznej škůdce, 10.6.2019 Pravděpodobně sviluška. Pomůže Svilustop. |
 |
|
 |
Poznej škůdce, 10.6.2019 Pravděpodobně sviluška. Pomůže Svilustop.
|
 |
Odhad odrůd ze starého sadu, 30.10.2018 Vzorek č.3 určitě není Jonathan.Jeho plody jsou protáhlejší a barva slupky je temně červená kupodivu dosti zářivá a rozmytá.
Typoval bych Cherry Cox. ale chybí mě v kališní jamce typická ušlechtilá rzivost.Tedy sázím na jeho křížence Ingrid... celý příspěvek > |
 |
Fuji - červené mutace, 24.10.2018 Říkáte nepěstovat.O Fuji jsem jasně napsal za jakých podmínek ji vysadit.Tam je opatrnost na místě.Beni Shogun se sklízí o 2÷3 týdny dříve než základní Fuji.Nechápu proč jej nemáme pěstovat a být opatrní při výsadbě Red Delicious a Jonagoldu jak tu... celý příspěvek > |
 |
Oprava plastového sudu, 13.7.2018 Udělala se mě na dně sudu trhlina pavučinově rozvětvená.Netěsnost a okolí jsem z vnitřní strany očistil smirkem (nebo odmastit) a přelepil elektrikářskou páskou.Pásky jsem pokládal s přesahem jedním směrem a druhou vrstvu kolmo na první.Pro jistotu... celý příspěvek > |
 |
Řez ovocných stromů, 9.7.2018 Těžká rada PH.Já bych vsadil na předjarní postřik.Ale razantní a důkladně provedený.Zkoušel jsem kdysi předjarní postřik vynechat.Dosáhl jsem nárustu škůdců v neošetřovaném roce a následné napadení a zhoršení listové plochy a plodů.Předpokládám že... celý příspěvek > |
 |