|
Příspěvky uživatele - 248.181
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co to je za rostlinu či keř?, 14.6.2018 Zimolez kloboukatý mám, udělá vám keřík cca 80cm široký, ale rozšiřuje se do okolí tím, že převislé větvičky zakoření a vznikne tak nový keřík. Takže už ho mají i veškeré sousedky. Jinak je krásně světle zelený i celou zimu, pokud nepřijdou velké... celý příspěvek > |  | Cezmina - Živý plot, 14.6.2018 Někde je uváděná šířka keře 0,6-1,2m, jinde 1-2m... Takže nějak podle toho...
Jinak píší, že pro živý plot je vhodná, sama i ve spodní části bez střihu zahušťuje. Do výšky 1,5m by měla růst středně rychle, pak pomaleji. Celkovou výšku... celý příspěvek > |  |
|  | Trvalky a traviny do suchých vazeb, 14.6.2018 Pěkné jsou i větvičky dřišťálu s plody, tmavě hnědé plodné listy pérovníku, odkvetlé konce větviček tavolníku s plody, větvičky se šípky (zvl.růže mnohokvětá)... Traviny prakticky všechny. ... celý příspěvek > |  | Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 13.6.2018 Pane Stanislawe, dotyčné jalovce jsou cca 150-200m daleko, a když jsem jednou zjara ty mladé hrušně nepostříkala, měla jsem obavy, že zajdou - nejen listy, ale i větvičky napadené, že opadaly plody mi vadilo nejméně. Teď jsem pod ně ještě vysadila... celý příspěvek > |  | Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 13.6.2018 Zamíchám se do diskuze... Ono také záleží na tom, kde zahrádku máte. Myslím tím, jestli na samotě, nebo máte třeba šedesát sousedů kolem sebe v osadě. Pak napadení vašich rostlin záleží i na tom, jestli nějak ošetřují sousedé. Když bude mít soused... celý příspěvek > |  | Travina na obrázku, 12.6.2018  ...trsnatá (Deschampsia caespitosa). Je stálezelená, stejně jako pěchava (Sesleria heufleriana). Lída |  | Žloutnocí a chřadnoucí habry, 12.6.2018 Připadá mi, že jsou jen popálené letošním příliš ostrým sluncem. Lída |  | Dub letní žloutnou listy, 12.6.2018 Jak vypadal kořenový bal po vyjmutí z kontejneru? Pokud byl pevně prokořeněný a kořeny kolem dokola, je nutné ho při sázení opatrně rozvolnit, protože kořeny se z utuženého balu nedokáží rozrůstat kolem.
Pokud byl bal v pořádku, mohl by být důvod... celý příspěvek > |  | Okrasné trávy v trvalkovém záhonu, 12.6.2018 Různé druhy a odrůdy Panicum (proso), Festuca (kostřava), Sorghastrum nutans (indiánská tráva), Pennisetum (dochan) a jiné... Lída |  | Náhle zvadlá réva, 11.6.2018 Rajčata měla zkroucené listy? To vypadá, že zemina obsahovala zbytky nějakého herbicidu......a vy jste si to vysypala k révě ...
Už jsem tady psala, že soused stříkal Roundupem při mírném vánku a mně oba keře révy v blízkosti odešly. Zvadly,... celý příspěvek > |  |
|  | Nově založený trávník neroste, 11.6.2018 Nejsem trávníkář, ale asi bych spíše stále sekala s nastavenou střední výškou (aby trávník tolik nevysychal) a pokud možno zalévala. Ony se trsy trávy rozrostou. A když ne, dosévala bych zjara, kdy je vlhčeji.... celý příspěvek > |  | Jabloň - sežrané listy - příčina, 10.6.2018 Naprosto stejně ožralo něco švagrové dožívající torzo starého Ontária. Na můj dotaz mi řekla, že tam viděla nějaké motýlky a housenky, prý světlé, ne zelené. Počítám, že už to bude zalezlé v zemi, asi se mám na co těšit, mladé Matčino mám pár metrů... celý příspěvek > |  | Aka je to choroba egresa?, 10.6.2018 Postřik Diskus před květem a po odkvětu. A také vzdušné místo a nepřehoustlá rostlina. Lída |  | Broskyňa - čo s ňou?, 9.6.2018 Když vám budou plody chutnat a nevadí vám tam, tak ho nechte, po sklizni ho můžete upravit řezem. Výška záleží na vás, jak vysoko ho necháte vyrůst. Lída |  | Třešeň, neplodí - pláňka či choroba?, 8.6.2018 Řekla bych, že chybí správný opylovač, ono u třešní každá každou neopylí... Lída |  |
 |
|
|
|