|
Příspěvky uživatele - 167.81
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rzivost slivoně - Hrdza slivková, 10.6.2018  Hledal jsem tady na foru a mohlo by se jednat o svilušky. Našel jsem i pár listů napadených halčivcem. To jsem před 2 roky aplikoval dravého roztoče a stromy stříkám pouze jednou mospilanem. |  | Rzivost slivoně - Hrdza slivková, 10.6.2018  Mohu přidat svou fotku a poprosit, jestli se jedná o rzivost? Jedná se o švestku domácí. |  |
|  | Leskora, 9.6.2018 U nás Leskora (severní morava 360mnm) je ještě úplně zelená, ta bude potřebovat pár týdnů. Stejně tak je na tom Bergeval. Ale jsou to stromky vysázené na podzim 2016 a tohle je jejich první úroda (jen pár plůdku samozdřejmě). |  | Meruňka Darina, 23.5.2018 Myslím, že je na záchranu pozdě (jako začátečník se mohu mýlit). Dělal jste postřik proti monílii? |  | Praskání třešní po dešti, 19.5.2018 Na hodnocení Prev-B2 je ještě brzy. Cíleně jsem je na mšice zatím neaplikoval. |  | Praskání třešní po dešti, 18.5.2018  Zdravím,
jak jste na tom s praskáním třešní po deštích? U nás pršelo dva dny a odrůda Burlat při dnešní obhlídce asi 30% plodů popraskaných a to nejsou zralé.
katoo 360mnm (severní morava) |  | Jak na Mandelinku bramborovou?, 14.5.2018 Mospilan - ochranná lhůta 7 dnů
Spintor - ochranná lhůta 7 dnů
Spintor je udávaný jako EKO, rychle se rozkládá v půdě. Ničí prá i užitečný hmyz. Nevím co všechno se na bramborech vyskytuje. Osobně bych asi kvůli systemičnosti... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 14.5.2018 Pokud si dobře pamatuji, v debatě se uváděla koncentrace mospilanu 0,025% to je 2,5g na 10l vody (takovou koncentraci jsem našel i v letáku výrobce mospilanu). Někdo zminoval i lepší účinek přidáním smáčedla, ten dávám taky a to Silwet.
Včera... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 13.5.2018 Calypso jsem použil loni a byl bezchybný, letos to bylo složitější, vítr foukal skoro pořád, ale postřik na švestku se mi vydařil, bohužel asi Mospilan není co Calypso |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 10.5.2018 Třeba tady na severu moravy (Jablunkov) do včerejška taky sucho a teplo. Včera tady hodně napršelo, sudy pod okapy plné. A dnes prádelní počasí a +24°C a to mají přijít bouřky. Co to udělá se stromy uvidíme, stříkal jsem zatím jen po odkvětu Prev-B2... celý příspěvek > |  |
|  | Calypso 480 SC - účinná náhrada, 9.5.2018 Pokud by šel koupit v kamenné prodejně v polsku, nebyl by problém zajet. Otázkou je jestli nebude taky jen pro profesionální použití. |  | Zapěstování kmínku révy - 1.rok, 7.5.2018 Vylomit je co nejdříve. |  | Zapěstování kmínku révy - 1.rok, 28.4.2018 Růvek = kopeček, kopeček hlíny kolem sazenice, který překrývá roubovanou část.
Sazenice na fotce vypadá v dobrém stavu, roste pěkně. Mě taky prvním rokem nevyrostl galahad ani 60cm a příští rok přes 3 metry a první signální hrozen. Záleží jak se... celý příspěvek > |  | Doba postřiku proti pilatce, 20.4.2018 Proti pilatce jsem loňi ošetřoval poprvé a některé odrůdy měly neskutečnou násadu, až jsem se bál, že to poláme větvě (prováděl jsem ruční probírku, celkem makačka a stejně jsem tomu moc nepomohl). Co mi ale zdecimovalo několik malých slivoňí byl... celý příspěvek > |  | Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 17.4.2018 V naší oblasti severní moravy jsme měli před cca 20 lety hojnost švestek, višní, třešní, rynglí a jablek. Nevěděli jsem co je monílie, puchrovitost, pilatka, obaleči, šárka, rez hrušní, mšice na stromech.
Postupně jen sleduji jak tady ubývají ty... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|