|
Příspěvky uživatele - 215.26
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Příprava půdy pro brambory, 26.4.2008 No, nejspíše ano. Zprvu to tak nevypadalo. Když je sucho (navrchu) dosti sypká, předchozí majitel tam sypal i dost popele. Ale ve větší hloubce je opravdu asi dosti těžká. Maže se.
Dá se to zlepšit? |  | Slepice si vyzobávají peří, 26.4.2008 Přesně. Chybějí jim vitamíny nebo minerály. Dá se koupit granulované krmivo s vitamínama a chce to pustit je ven "na zelené". Rostlinky, červíci,... ty to spravěj. |  |
|  | množení zlatého deště, 26.4.2008 My ji množíme taky řízky a bez problému. Děláme to tak, že vykopneme vodorovně nehlubokou rejžku (5-10cm), a část řízku (1/2 - 3/4) do ní položíme a zasypene, zbylá část řízku vykukuje ven. K čouhajícímu konci ještě přistrčíme kámen, aby neležel na... celý příspěvek > |  | Mulčování s použitím kartonu... a co noviny?, 26.4.2008 A jak je to s novinami? Někde se uvádí, že tiskařská barva obsahuje těžké kovy, a tak jsou jako spodní vrstva (místo kartonů) nevhodné. Jinde jsem se zase dočetl, že barvy s těžkými kovy se již používat nesmějí, takže noviny jsou nezávadné a tudíž by... celý příspěvek > |  | Příprava půdy pro brambory, 26.4.2008 No jo, holt člověk se učí celej život. A to je dobře. To zahrádkaření mě stejně baví...
A tak rotavátor se používá (kromě množení plevele) na co? Já ho nekupoval, válel se tu celej systém ve stodole, tak jsem to dal dokupy a snažim se to používat.... celý příspěvek > |  | Příprava půdy pro brambory, 26.4.2008 Tedy jít za pluhem a hned tam vkádat brambory? A dalším řádkem se to hned přihrne? No jo, to už je pozdě, navíc jak píšu, pluh zatím nemám a rýčem ... takový lán se mi nechtělo.
Tak uvidíme, snad z toho něco bude. Příští rok to třeba už bude lepší... celý příspěvek > |  | Příprava půdy pro brambory, 26.4.2008 Můžete mi poradit, jak správně připravit půdu pro brambory?
Na podzim jsem zrenovoval políčko (cca 120m2), které asi 3 roky leželo ladem, a tak zarostlo travou. Používám stroj VARI, pluh ale (zatím) nemám, použil jsem tedy rotavátor a celé... celý příspěvek > |  | Jaké vápno do kompostu? A hlavně kolik?, 23.4.2008 Děkuji vám oběma, pánové. Prožívám to, to ano, ale jen z toho důvodu, že čekáme nově mimčo. Získali jsme tuhle chaloupku, chytlo nás zahrádkáření, chceme se snažit o co největší samozásobitelskou činnost, a tak bychom neradi ho (i se) hned přiotávili... celý příspěvek > |  | Jaké vápno do kompostu? A hlavně kolik?, 23.4.2008 Pane Vysloužile, omlouvám se za trapný překlep ve Vašem oslovení v mém předchozím příspěvku.
Niraj |  | Jaké vápno do kompostu? A hlavně kolik?, 23.4.2008 Děkuji za informace.
Já teď taky řeším jak založit nový kompost a hlavně jak ho rozčlenit, mám to na katové stísněném místě, tak to vypadá jen na 2-komorový.Na jeden budeme házet odpad, na druhém už bude ten přeházený, z kterého se bude katrovat a... celý příspěvek > |  |
|  | Jitrocel kopinatý, 22.4.2008 A rozmělněné (rozžvýkané) listy na rány, odřeniny... i odřeniny od bot. Rychle(-ji) se to hojí.
Jarda |  | Jaké vápno do kompostu? A hlavně kolik?, 22.4.2008 Chápu-li dobře, tak raději nepřídávat. Jaký je ale pak rozdíl v tom, když použiji kompost na záhon a třeba týden na to povápním, protože tam budu pěstovat něco, co vápno vyžaduje, příp. nesnáší kyselou půdu a je vápnění doporučené?
A ještě bych měl... celý příspěvek > |  | Jaké vápno do kompostu? A hlavně kolik?, 22.4.2008 Potřebuji překatrovat letitý kompost, který jsem, k naší převeliké radosti, objevil v rohu zahrady a ani netušil, že tam je (chaloupku se zahradou máme od podzimu).
Dle rad p. Vysloužila bych při katrování do něho chtěl přidat vápno, mám tu zbytek... celý příspěvek > |  | Kultivátor vs Rotavátor - jaký je rozdíl?, 16.4.2008 Já používám VARI systém, a jsem s ním spokojen. Mám k němu právě rotavátor (rotující nože místo kol), rotační sekačku, nějakej kypřící trn a vyorávač brambor. Sám bych si to za ty peníze asi nekoupil, ale když přijdete ke chalupě, kde to stojí ladem... celý příspěvek > |  | kalové čerpadlo - žumpu, 16.4.2008 Právě jde o ten produkt z hnojiště (žumpy). Řešili jsme tady právě tu (ne-)závadnost pro použití na hnojení pole/zahrady. Obsahuje různé chem. látky. Dříve (za našich prarodičů) se nic takového nepoužívalo (savo, antibiotika, hormon.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|