|
Meruňky 2023, 30.3.2023 Zjevně mrazy opět z Moravy, musíme pro meruňky opět do Čech.
I loni v noci v Čechách oblačnost a na Moravě jasno. U mě v Želešicích (jižní okraj Brna) -4°C. Poslední roky je vymrzání meruněk téměř pravidlem, ale když jsem byl malý, tak jsme meruňky... celý příspěvek > |
 |
Pocta Rubinole, 23.4.2021 Tak nyní nevím co koupit?
Již v nabídce zbyly pouze:
Rubinola - Rubín + Prima
Goldstar - Rubín +Vanda
Lipno - Rubinola + Vanda
Co byste koupili Vy? Rubinolu, Goldstar nebo Lipno? |
 |
|
 |
Rozkvétání meruněk 2021, 7.4.2021 Zase to tolik nezmrzne.
Loni na jižní Moravě žádný meruňkový sad neprodával meruňky.
Letistě Brno Tuřany (u dálnice D1) dnes v 7:00 -4,5°. |
 |
Poranění kůry ovocných stromů, 2.4.2021 Na poranění mladého stromku višen Debreceni Botermo od struny sekačky (asi 80% zásek po obovodu) jsem dal štěpařský vosk, a včera po zimě opět.
I když bylo strunou seknuto hodně (u mladého stromku je to hned), ten stromek pučí jako kdyby se mu nic... celý příspěvek > |
 |
Poranění kůry ovocných stromů, 29.3.2021 Ponechat a nebo vysadit nový???
Velké poranění 2 letého stromku, letos je to 3 roky od výsadby
Při sekání trávy jsme velmi zasáhli mladý stromek 2 roky po výsazení. Kůra je zlikvodovaná asi z 80% po obvodu od struny sekačky.
Stromek jsme... celý příspěvek > |
 |
Pozdní odrůdy meruněk, 28.3.2021 Taky Brněnsko 215 mnm. Je to prokletá mrazová kotlina, která je velmi náchylná na ranní mrazíky. O pár metrů výše je úroda, u mě pod kopcem mráz spaluje.
Já jsem si z shopu objednal z pozdních meruněk 2x Farbaly (3 roky) a 2x Sweet Orange Summer... celý příspěvek > |
 |
Lze vypěstovat přes zimu v květináči?, 28.11.2020 Zdravím, píští rok mám svatbu. Usmyslela jsem si že bych chtěla nějaké dekorace ze sušených květiny - konkrétně Nevadlec hřebenitý, Slaměnka, Pestrovka kulovitá, Limonka chobotnatá Zaječí ocásek a Smil listenatý. Lze tyto rosliny vyspěsovat přez zimu... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 9.11.2019 Podnož M9 a také podnož MM106.
Tak na podnož MM106 by jsem si troufnul i já, na podnož M9 nejsem dobrý sadař, potřebuji podnože do sušších podmínek.
Jsem zklamám při výbětu třešní, téměř všechny jsou na Coltu a tady na těchto stránkách je Colt... celý příspěvek > |
 |
Fíkovník neplodí, 28.10.2019 Sice se uvádí, že fíkovník nepotřebuje opylovače.
Ale podle mě ano. Každopádně je divné, proč nikdo z Vás nemá běžnou úrodu. |
 |
Úroda meruněk 2019, 14.5.2019 Říká se, sázím stromky pro potomky.
A Vy sklízíte hned 2 rok.
U mě takto vypadají 6ti leté stromky. Jakou máte podnož? |
 |
|
 |
Co vaše réva 2019?, 22.4.2019 Brno
Jaký je rozdím mezi podnoží CR2 a klonem PO-O6?
Nyní jsem koupil Teréz na CR2, ale nevím zda jsem neprohlopil. Četl jsem, že CR2 nesnáíší sucho a navíc je zde i nový klon PO-06, který jsem ale v prodejně neviděl..
Sháním podnože pro... celý příspěvek > |
 |
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 12.4.2019 Brno 210 mnm. Poslední roky vše zmrzlo.Tak Pražákům jsem taky poslední roky záviděl, v rozhodujícíh nocích tam měli zataženo, kdežto na Moravě bylo jasno. Navíc já mám zahradu pod kopcem, takže je tam mrazová kotlina. |
 |
Rozkvétání 2019, 2.4.2019 Z Brna
Zde je v 22:00 12°C, tak snad -3 nebude. |
 |
Nově založený trávník neroste, 11.6.2018 Zdravím. Nevim zda semeno, ktere tam ted date zakoření. Půda ma být měkká aby se dalo semeno zavalet a aby mělo šanci zakořenit.. Po zaseti musíte neustále zalévat (nekolikrát denně) půda musí byt na povrchu neustále vlhká aby semeno neposchlo a... celý příspěvek > |
 |
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2018 U Tsunami nejde o nejteplejší polohy..
Jde o to, aby jste neměli mrazovou kotlinu. Mrazovou kotlinu můžete mít i na Trnavsku, když pěstujete pod kopcem.
U mě jih Brna 210 mnm, na kopci úroda, pod kopcem téměř nic, vše vymrzne. |
 |