|
Broskyne 2024, 21.8.2024 Na tomhle fóru zdechl pes... |
 |
Sloupovité stromky, 4.1.2019 7.138: Vo Vašom príspevku je viacero - mierne povedané - nezrovnalostí. Kumoi nie je žiadna "jablkohrušeň", je to ázijská hruška a určite nemá stĺpovitý rast (pestujem ju dlhé roky). Takisto európske hrušky Williamsova a Clappova (či už žltá alebo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jablone na skladovanie - doporucene odrody, 14.6.2018  Jablko, ktoré sa v obyčajnej pivnici (takú mám) dožije polovice júna, si zaslúži pestovateľov rešpekt. Už len za to, že odmietlo podľahnúť hnilobe. Na fotke č.1 je posledných 7 statočných (odrôd), fotené dnes - dolu zľava Braeburn, Red Chief,... celý příspěvek > |
 |
Rybíz černý, 14.6.2018 204.75: T+T už nemám, doslúžili a teraz mám len túto poľskú "czarnu". Triton mi prišiel o niečo kvalitnejší než Titania, ale aj s ňou som bol spokojný. Myslím že vo Vašich podmienkach dajú obe T-éčka kvalitné plody. Zdravotný stav bol bezchybný,... celý příspěvek > |
 |
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2018 Veľmi dobrý článok o novších odrodách marhúl. Stojí za prečítanie.
Smerovanie šľachtenia marhúľ vo svete. Vrátia sa marhule do našich sadov?
|
 |
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2018 Ako vidno z príspevkov tak Tsunami a Spring Blush sa urodili. Ale boli to všetko veľmi teplé oblasti ako Bratislava, Nitra, okolie Trnavy a južná Morava. Takže tieto odrody sú dobré ale do horších pestovateľských polôh určite nepatria.
Tom... celý příspěvek > |
 |
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 9.10.2017 Too many questions 😉! Ja to fakt nesledujem, čo kedy kvitne. Načo sa zaťažovať vecami ktoré nemôžete ovplyvniť? IH |
 |
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 9.10.2017 Listy neriešim, snáď sú približne rovnaké. Mňa zaujímajú najmä plody...😉. IH |
 |
Pinova problém, 9.10.2017 Neviem to určite, ale mohlo by ísť o tzv. fusariovú hnilobu, spôsobenú patogénom z rodu Fusarium sp. Inou formou tejto hubovej infekcie je tzv. hniloba jadrovníka (je to skládková choroba postihujúca niektoré odrody ako napr.Gloster, kedy patogén... celý příspěvek > |
 |
Co je to za odrudu jablek, 9.10.2017 Patrik J.: Asi som sa nevyjadril presne, tá dužina u čerstvého Šampionu môže byť "chruplavá" a nie je mäkká, ale Šampion má dužinu akoby redšiu, nie "hustú". Exaktne povedané, ak by Ste mali jablká presne rovnakého objemu, tak Šampion bude ľahší než... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 9.10.2017 To tvrdenie že triploidné odrody majú väčšie plody neplatí univerzálne. Paradoxne - stará odroda hrušky Špinka so snáď najmenšími plodmi je tiež triploid... (foto). IH |
 |
Urcenie odrody, 7.10.2017  Vyzerá to na Lucasovu, ale určovať odrody len podľa fotky plodu je problematické. Ako príklad viď foto, na ktorom je (údajne) odroda Salisbury(=Princezná Marianne). Pochybujem, že len na základe fotky by ju niekto jednoznačne odlíšil od Boscovej.... celý příspěvek > |
 |
Nahuštěné pupeny na letorostu, 7.10.2017 Výzor pupeňov môže klamať, či sú kvetné alebo rastové sa s určitosťou uvidí až na jar. Tu to skôr vyzerá na zhluky kvetných pukov, možno je to dané aj tým podpníkom Colt. Vy ale teraz potrebujete rastové puky a z nich potom konáriky na tvorbu koruny.... celý příspěvek > |
 |
Nahuštěné pupeny na letorostu, 7.10.2017 Petr z H.: Viď foto - tie pupene v modrých krúžkoch budú zrejme prevažne kvetné. Počkal by som do jari, kým stromček začne rašiť a bude jasné ktoré pupene sú kvetné a ktoré rastové. Dva bočné konáriky by som skrátil (červené čiary) na von smerujúce... celý příspěvek > |
 |
Letní hruška na pálení, 9.9.2016 Martine, všetky uvedené podmienky podľa mňa spĺňa Harrow Delight. Tento rok dokonca Williamsovu chuťovo prekonala. Jediné mínus - nie je bežne zohnateľná. IH |
 |