|
Rajčata 2016, 30.11.2015 U nás poprvé vyzkoušena odrůda SCHIRLEY f 1,veliké množství plodů a zajímavé u nich je, že jdou loupat ihned po utržení.Krásná barva a chut opravdu rajčatová.Pěstovala jsem ve foliáku, ale příští rok vyzkouším i venku a i ve skleníku at můžu... celý příspěvek > |
|
Sázení a pěstování malin, 15.11.2015 I když se to nezdá, tak husté jistě nejsou a dozrají po celém obvodu.vystříhávám všecky malé výhonky během roku a ponechávám pouze dokola ty kvalitní tak akorát. Po provázcích obtáčím plodící pruty, ty potom ustřihnu u země... Na zimu obsypu... celý příspěvek > |
|
|
|
Sázení a pěstování malin, 14.11.2015 Já jsem vykopala díru, po obvodu dala silnou folii, vyhnojila a zasadila jednu sazenici. Pět let plodí neskonale krásné plody a manžel mě svařil kruh a prostředkem zatloukl tyč. K malinám je perfektní přístup a sekačka si lehce poradí s obsékáním... celý příspěvek > |
|
Lucasova, 20.10.2015 Gratuluji vám k hrušni. I já mám stejný strom se 4 odrůdami jablek a jsem velmi spokojená. Zvonkové-dublet-mantet a jedna větev šampion. Všecky již plodí a strom je v bezva stavu. Původně to byla odrůda mio, ale nesplnovala nárok. Míla
|
|
Má smysl pěstovat Melodii?, 14.10.2015 Před 10 lety jsem koupila melodii do palmety spolu s denárem a glostarem, tenkrát kvůli barevnosti. Dnes je melodie zcela přeroubovaná jinýma odrůdama a již znova plodí. Ovoce se fakt nedalo jíst! Míla
|
|
Ani kapka nazmar, 5.10.2015 Taky se pochlubím... Vyřazený bazén, který už nefungoval.. (límec je úplně rozleptaný),tak jsme ho postavili na místo, kde nepřekáží a do límce jsme postupně nacpali petky, aby udržel vodu. Necháme ho přes zimu a již ted přečerpáváme vodu ze střechy.... celý příspěvek > |
|
Lobo, 29.9.2015 Ani nedýchám při prohlížení vašich přízpěvků... Je to pastva pro oči a duši. Jen tak dál a at se daří... Nádhera a určitě mnamka. Míla
|
|
Výsadba vinné révy, 23.9.2015 Bohužel už neroste. Je vykopaná a mám sazenici ve skleníku přihrnutou zemí a čekám na nějakou radu. Všude se píše, že se sází na jaře, tak právě nevím, jestli ji zasadit na místo už nyní... Svitavy... Míla
|
|
Výsadba vinné révy, 23.9.2015 Dobrý den. Dostala jsem sazenici révy. Byla na jaře zahřížená a nyní odstřižená z důvodu místa. Má krásný 25-30cm bohatý kořen. Má 3 výhony síly tužky a délky 1.5 m. Prosím znalce o návod co ted??? Místo jsem vybrala u pergoly. Moje představa je... celý příspěvek > |
|
Charneuská (Fondante de Charneu), 21.9.2015 Zdravím a také posílám foto Charneusky. Jen bych se ráda zeptala, jestli ty hrušky protrháte. Mě plodí pospolu i v trsech. Ještě mají světlá jádra, tak myslím týden-dva se sklizní počkám. Míla
|
|
|
|
Jak uchovat hrozny vinné révy, 11.9.2015 Zdravím, já v půlce června stříknu révu, poté ji navléknu na začínající hrozny sáčky, ušité z buničiny a nyní jíme již zdravé, nenazobané a čisté víno. Pytlíky již 3 rokem navlékám a po sklizni vyperu v pračce a opět použiji. Stojí to za tu práci.... celý příspěvek > |
|
Odrůda jabloně, 10.9.2015 Ještě jsem je byla vyfotit. Míla
|
|
Odrůda jabloně, 10.9.2015 Nechci se mýlit, ale tipla bych koženák. Mám na zahradě strom se stejnými plody. Letos je abnormálně obalený a jsou to veliká jablka a nám moc chutnaj. Jen ta kůra musí pryč. Jak se ale jmenuje, to bohužel nevím. Míla
|
|
Sklizeň 2015, 21.8.2015 Svitavy - také nějaká rajčátka popraskala, ale datlová zůstala netknutá. Zkusila jsem jednu skleničku naložit jako okurky (jen na zkoušku), ale všechna popraskala. Děti se ale o ně perou, tak to ani není potřeba a ostatní, co byla prasklá, jsou... celý příspěvek > |
|
Sklizeň 2015, 14.8.2015 Pěstitelky a pěstitelé... Přiznám se, že jsem vloni na návštěvě u známých mé kamarádky viděla na jejich zahradě rajčata, která se mě velmi lébila a zarazilo mě, že tam jiná neměli.potajmu jsem si 2 rajčátka strčila do kapsy a nechala uzrát a dnes mám... celý příspěvek > |
|