|
Choroba ruží, 13.5.2018 Decis je v tomhle případě na nic, je na savé a žravé škůdce. Bude to padlí, použijte k postřiku Discus. Ono sice bylo ve dne teplo a sucho, ale noci byly chladné a listy se orosily... Lída |
 |
Název rostliny, 9.5.2018 Kalanchoe beharensis 'Fang'? (jen podle fotek na netu)... Lída |
 |
|
 |
Kroucení listů malin, 8.5.2018 Spíš mi připadá, že oproti ostatním výhonům vzadu na fotce mají jen slabé výhonky - to by mohla být fytoplasma. Raději ten keř vyrýt a spálit, neriskovala bych rozšíření. Lída |
 |
Opakované kvetení pnoucích růží, 8.5.2018 Některé kvetou 1x, některé 2x. Střihem pouze můžete podpořit nasazení více květů ve druhé vlně u 2x kvetoucích. Jednoukvetoucí znovu nepokvetou. Lída |
 |
Co je to za plevel?, 8.5.2018 Šťavel růžkatý, pěkná potvora... Žluté kvítky, nenechte ho vysemenit. Pokud ho budete plet, tak tahat i s nepatrnou zduřelinkou v místě přechodu rostlinky v červenavý kořínek, jinak ta potvora vyroste znovu... Lída
|
 |
Něco, co kvete v létě a hodí se do skalky japonského stylu?, 8.5.2018  Možná máte těžší zem, ony trávy potřebují písčitou, aby měly v zimě drenáž a nebyly ve vlhku. Mně už vyrazily všechny, jen Miscanthus gracillimus nějak mizerně... Ta tráva na fotce (česky rákosík japonský) je asi 20-25cm vysoká a dělá krásný... celý příspěvek > |
 |
Něco, co kvete v létě a hodí se do skalky japonského stylu?, 8.5.2018  A traviny? Třeba Hakonechloa macra Aureola... L. |
 |
Něco, co kvete v létě a hodí se do skalky japonského stylu?, 8.5.2018 Fotka stávajícího stavu by pro představu nebyla? Lída |
 |
Malý hnědý motýlek, 6.5.2018  A co ohniváček modrolesklý? Udávaná velikost je 30-38mm, podle fotek je i dost variabilní ve vybarvení... Lída |
 |
Muchovník, 5.5.2018 Stačí rozvěsit pár CD - v jejich okolí ptáci nechají plody v klidu dozrát Lída |
 |
|
 |
Sežrané listy, 5.5.2018 Připadá mi to spíš nedovyvinuté, než sežrané... Lída |
 |
Stimulátory, 5.5.2018 Předpokládala jsem, že práškový, pokud je stále stejně sypký a nezvlhlý, by měl účinkovat, u gelového nebo tekutého bych tomu asi tolik nevěřila... Lída |
 |
Maliny, 3.5.2018 Hnojíte? Nastlat kompost nebo uleželý hnůj - spotřebují dost živin. A mají rády zamulčování, třeba posekanou trávou. Lída |
 |
Prosím o identifikaci rostliny z obrázku, 3.5.2018 Tchýnin jazyk - Sansevieria |
 |
Jaký vysadit strom pro odstínění japonských javorů?, 3.5.2018 V nabídce ho má zahrada-zizka.cz (měla jsem od něj pár věcí, chytly se bez problémů). Zkušenost s dubem nemám, bohužel zahrádka není nafukovací... Ale už se tady o něm na "zahradě" psalo, zkuste ho zadat na stránce vlevo do... celý příspěvek > |
 |