|
Co je to za odrudu jablek, 21.9.2017 Díky, nebyl jsem si jistý... J |
 |
Co je to za odrudu jablek, 21.9.2017  Také se připojím s prosbou o tip, jaký je to druh. Děkuji. Jirka |
 |
|
 |
Kůrovec na meruňce a jabloni?, 21.9.2017 Čerstvá zkušenost: musel jsem (majitel chce na místě stavět dům) likvidovat zahradu a tak jsem loni na podzim vykopal meruňku a 2 broskve - vše asi 6 leté, o výšce tak 2,5 až 3 m a dobře plodící. Silně je ořezal a přes zimu založil do kompostu.... celý příspěvek > |
 |
Vrba - vichřice - nová nebo obřezat?, 23.6.2017 Já tuto vrbu řežu kdykoliv mám čas a usoudím, že je to potřeba. Vždy dobře obroste a je snad hezčí než předtím. Uřízl bych kmen pod zlomenýnm místem a do měsíce bude obsypaný výhonky. Myslím, že se Vám zloimila proto, že měla v porovnání s kmenem moc... celý příspěvek > |
 |
Děcka, aneb prázdniny na krku, 23.6.2017 Z praktického hlediska: to období, kdy je dítko dost silné, aby mohlo pomoci a zároveň dostatečně hloupé aby poslechlo, je bohužel velmi krátké. U mého syna to bylo myslím jedno úterý odpoledne, ale to jsem zrovna bohužel nebyl doma...
Ale vážně:... celý příspěvek > |
 |
Kontejnerovaný stromek, 22.6.2017 Dospěl jsem k názoru, že zalévatr na povrch je ošidné. Stromek si vytvoří jemné kořínky hlavně těsně pod povrchem a pak stačí malý přísušek a je v pekle´. Sažím se je po výsadbě zalévat víc ke kořenům (husí krk) a zdá se mně to lepší. Také je... celý příspěvek > |
 |
Jak seřídit spojku křovinořezu, 7.6.2017 Snad si to vybavuji dobře (je to již delší dobu, co jsem to dělal), ale k vyjmutí segmentů nemusíte ventilátor stahovat.Segmenty jsem vyndával i s pružinou.
Ještě zvažte, zda je správný předpoklad, že když Vám to již usekne trávu, tak to ještě... celý příspěvek > |
 |
Jak se bránit okusu srnkami na zahradě, 6.6.2017 již to tady myslím padlo: je -li pozemek součástí honitby (a to např. zahrada není), mají myslivci škody nahradit: Mají být pojištěni a dostávají i na to od státu (tedy i od Vás) příspěvky.
A cožpak to tu nečte žádný aktivní myslivec? Nebo... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost v květnu, 5.6.2017 Já mám pocit, že kadeřavost (nektarinka Flavour Top) i v této době stále přibývá. Denně sklízím hrst listů. Překvapilo mne, že některé napadené listy jsou větší než ostatní zdravé a vypadají jak listy salátu (bledě zelené, bez náznaku... celý příspěvek > |
 |
Švestka kvete, poté žloutnou plůdky, opadají, 31.5.2017 Opravdu monilie?? |
 |
|
 |
Černy jeřab (Aronie), 24.5.2017 Mám dost citlivý žaludek a přídavek sušených bobulí do čaje nebo ranního müsli (tady si musí člověk trochu zvyknout) mu dělá vyloženě dobře. Jirka |
 |
Jakou domácí vodárnu do RD, 9.5.2017 Svěřte to odborníkům, ale ujasněte si předem, co chcete. Jak píšou výše - rozhodnete-li se pro nasávací typ čerpadla, jste omezeni jeho výškou od hladiny. Řešení strčit čerpadlo do horní části studny (a tím snížit sací výšku) je... celý příspěvek > |
 |
Široká vodorovné plotovky - dřevo nebo plast?, 5.5.2017 Pane doktore,
nechci z toho dělat román a také aby i ostatní přišli ke slovu. Ale díky hlavně loňskému napadení kůrovcem je teď u nás (kladensko) modřín dost dostupný a než jej řezat na topení..Jenže je většinou suchý nastojato a to není ono.... celý příspěvek > |
 |
Široká vodorovné plotovky - dřevo nebo plast?, 5.5.2017 S tím plechovým krytem jste mne přivedl na nápad. Budu obnovovat cca 17 polí plotu (kolem 5OO planěk, modřínových) a na rygle by šel dát plast z lamel ze svinovacích garážových vrat. Před časem jsem jedny rušil a z lamel postavil domeček na čerpadlo.... celý příspěvek > |
 |
Široká vodorovné plotovky - dřevo nebo plast?, 4.5.2017 já osobně nemám rád vodorovná prkna na plotě (připadají mně jako žebřík a také to svádí i nevítané návštěvníky). Je to ale věc vkusu.
akát je dobrá rada, sehnat v potřebných rozměrech a kvalitě nebude jednoduché a levné. Doporučuji... celý příspěvek > |
 |