 |
Francouzský a ruský estragon - rozdíl, 31.5.2018 Mám dojem, že důležitější je správná doba sklizně a dobré stanoviště. Původní arménké druhy Estragonu od těch selektovaných nepoznáte, prostě ta rostlina vypadá stejně jak ve své domovině, tak i ve francouzských zahrádkách. Pokud chcete ale rostlinu... celý příspěvek > |
 |
Borůvky a voda, 30.5.2018 Viděl bych to na přehnojení - zasolení substrátu. Hnojivo zřejmě obsahoval ji nakoupený substrát a pokud doplňujete tolik kolik píšete, tak prostě čím slabší rostlina, tím dříve spálená.
Další možností je, že jste v okolí dělal nějaký postřik a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Javor - úroda, 28.5.2018 To co padá nyní, nejsou zralá semínka, ale ta nadbytečná. Letos bylo pylu ve vzduchu plno, takže všechny květy byly úspěšně opyleny, ale strom jich nechce tolik živit až do úplného zrání, tak se jich z části zbaví. Někdy kolem Medarda se opad zastaví... celý příspěvek > |
 |
Tvrdá pažitka, 28.5.2018 V podstatě vždy sklízíte nať z dvouleté cibulky. Jde jen o to, že pokud sklidíte i poupátka/kvítka, tak se původní cibulka rozdělí na dceřiné, které přezimují a v dalším roce z nich vyrazí z každé 3 lístky a případně 1 poupátko. Když má málo dusíku,... celý příspěvek > |
 |
I toto je Mountfield, 28.5.2018 Ono to tak není o povinnosti jako o tom, jak prokázat pravidelné výměny oleje u sekačky benzínové. No a u elektrické se olej nemění...
SfK. |
 |
Tvrdá pažitka, 28.5.2018 Pažitka je cibulovina a jako "naťová cibulka" se taky tak chová. Jednoletá je vždy jemná, vlasová a téměř nepoužitelná. Dvouletá při dobré výživě je nejpodobnější tomu, co koupíte jako hutová předpěstovaný květník. Tříletá při špatné výživě se sanaží... celý příspěvek > |
 |
Kotouč z přímočaré pily do křovinořezu, 25.5.2018 hmm, na podzim cca v listopadu jsem je nenašel. Možná po poptávce doplnili sortiment.
Když už jsme u toho, kde nakoupit, dejte mi do SZ nějaký tip, kde koupit kvalitní nové kšandy (popruhy) na křoviňák. Pro celodenní práci ale zase ne za... celý příspěvek > |
 |
Vhodný strom pro stín do terasy, 25.5.2018  Moruši nad terasu nedávat. Nemáte nikdy jistotu, že nenalítnou mšice a nebudete mít celou terasu oblípanou medovicí. Navíc plody v době zralosti propadávají a tak je potřeba denně uklízet a sklízet.
Volba mezi jedlým kaštanem a ořešákem by měla... celý příspěvek > |
 |
Kotouč z přímočaré pily do křovinořezu, 25.5.2018 Dejte odkaz na konkrétní nabídku konkrétního obchodníka - to ohledně dorazu.
Obecně, dobrý a správně nasazený kryt by měl chránit obsluhu a odstup od přihlížejících více než 15 m (viz návod) by měl chránit nezúčastněné osoby. Trefeného člověka... celý příspěvek > |
 |
Bystrická muškátová nebo Čerčinská?, 24.5.2018 Černčická bohužel odolná PPV není. Ještě dříve než se projeví symptomy na listech, je vliv viru na tvorbu cukru znát v chuti. Na jednom stromu mi najednou na východní větvi změnily plody chuť a testy prokázaly, že je tam PPV. Přitom celý zbytek... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Je toto šarka?, 24.5.2018 Vypadá to na chybu ve výživě - chloróza. |
 |
Kotouč z přímočaré pily do křovinořezu, 24.5.2018 Je to takový paradox. Křovinořez se dá použít i k vyvětvování a ke kácení. jenže k danému kotouči musíte mít speciální doraz (který čeští dovozci ani neobjednávají, ale v německém katalogu například jsou) takže princip řezu je stejný jako u maflu (a... celý příspěvek > |
 |
Steparsky vosk verzus stromovy balzam, 24.5.2018 Spálení může nastat u obou.
Š. vosky jsou odvozeny od pryskyřičnatého obranného mechanismu a balzámy povětšinou od latexového obranného mechanismu. Pak jsou nátěry, které výrobce nazývá balzámem, ale s přírodními obrannými mechanismy ty nátěrové... celý příspěvek > |
 |
Kotouč z přímočaré pily do křovinořezu, 24.5.2018 Prostřední piktogram = přečtěte si návod.
SfK. |
 |
Kotouč z přímočaré pily do křovinořezu, 24.5.2018 Mám dvě věci -
první - mafl není přímočará pila. Mafl je ruční cirkulárka. Přímočará pila je děrovka, ocaska a lupínková pila, kde pilový list dělá kmitavý přímočarý vratný pohyb.
druhá - kotouč na křovinořez nemůže mít zuby opatřené SK či... celý příspěvek > |
 |