|
Příspěvky uživatele - 9.143
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Táborita, 28.9.2018 Asi máte pravdu, pane Hasmane... Strom i s tou informací jsem zdědila po tátovi, takže už nemám šanci se dozvědět něco víc. Hanča | | Táborita, 25.9.2018 Na nasazení větví už si moc nepamatuji, jak jsem psala, zahradu jsme prodali. Ale to ostatní, co píšete, souhlasí. A ještě další dva znaky: jablka měla občas (v každé sklizni nějaká byla) takové vystouplé dožluta zbarvené fleky, něco jako nádory, což... celý příspěvek > | |
| | Táborita, 23.9.2018 Vůbec se nechci hádat, pane Hasmane, netvrdila jsem, že je nejlepší ze všech existujících odrůd, a Merkur ani Lotos nemám vyzkoušené. Ale Táboritu jsme vždycky schovávali na vánoční stůl, právě proto, že nám tahle jablka chutnala. Hanča | | Přežijí terénní úpravy?, 23.9.2018 No, myslela jsem si to. I když malinkatou naději jsem měla, po tom, co mi vyhozené konvalinky prorostly metrovou vrstvou kompostu... Hanča | | Táborita, 20.9.2018 Tak nevím, asi to nebude nic jiného, bude to ono, znaky odpovídají - mastná slupka, tvar stopky i charakteristická kališní jamka. Až na tu chuť - možná záleží i na podmínkách nebo na nadmořské výšce, ale byla to nejchutnější jablka z celé zahrady, a... celý příspěvek > | | Přežijí terénní úpravy?, 20.9.2018 Na zahradě v rámci terénních úprav dojde ke zvýšení terénu zhruba o půl metru, bohužel právě v místě, kde rostou: angrešty, ostružiny, arónie, rybíz červený, černý i bílý, muchovníky a Rosa rugosa. Bude nutné všechno přesadit, nebo je aspoň některý z... celý příspěvek > | | Aronie, 29.8.2018 Sirup dělám takhle:
Ke 3l rozmixovaného ovoce dát 1 a 1/2l vody + 4 dkg kyseliny citrónové, nechat 24h.
Druhý den procedit, na 1litr šťávy 1kg cukru, vařit 5-10 min. + sbírat pěnu, horké plnit (opatrně - prská), lahve položit a nechat... celý příspěvek > | | Suchu odolnější zelenina, 26.8.2018 Vylepšovák bych tomu neříkala, spíš z nouze ctnost, ale fungovalo to. Na bývalé zahradě, kam jsem jezdila jednou týdně, jsem měla cukety, hokaida, kukuřici a fazole na totálně zarostlém kompostě, mezi půlmetrovými lebedami. Vypadalo to sice... celý příspěvek > | | Co je to za rostlinu?, 15.8.2018 Je sice zaostřeno na černohlávky vzadu, ale to vpředu nejspíš bude záraza. Hanča | | Trvalky pro včely, čmeláky, 5.7.2018 Kromě jmenovaných ještě kyprej vrbice a okrasné česneky. Hanča | |
| | Trvalky a traviny do suchých vazeb, 14.6.2018 Statice. "Penízky" měsíčnice. Odkvetlá květenství velkých šťovíků. Další plané rostliny: odkvetlý, ale ještě zelený penízek rolní, odkvetlá suchá kapustka obecná nebo úhorník mnohodílný, plodenství kozince sladkolistého. Hanča | | Co je to za květinu?, 10.6.2018 Má bílé mléko? Mohla by to být klejicha hedvábná. Hanča | | Plazivý plevel?, 10.6.2018 Jestřábník chlupáček. Jak proti němu vám neporadím, mně se líbí. Hanča | | Prosím o určení rostliny, 7.6.2018 Děkuji za určení, řekla bych, že tohle je trefa. Vypadá to na česnek šerý pravý, aspoň podle obrázku z nabídky u Krulichů (česnek šerý horský vypadá na fotkách jinak). Až jednou rozkvete, budu to vědět určitě. Jen by mě zajímalo, co dělá na bylinkové... celý příspěvek > | | Prosím o určení rostliny, 5.6.2018 Taky přidám jednu rostlinu, s kterou si nevím rady. Je nizoučká, má pevné lístky a roste na bylinkové spirále v přírodní zahradě u základní školy, ale nikdo mi nedokázal říci, co to vlastně je (ptám se na ten zelený trs, ne na žlutě kvetoucí plevel).... celý příspěvek > | |
|
|
|
|