|
Pomoc u určením, 30.9.2017 játrovka
|
 |
Papriky pro 2017, 30.9.2017 Veškeré zralé přebytečné papriky usuším a pomelu.V čem by Ramiro mělo být vyjimečné? Nebo se dají nakrájet a zamrazit nebo zavařit do čalamády apod.
Jen nedozrálé papriky dávám zvířatům, ty jsou hořké.
Tlustostěnné papriky je možné nechat... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jedovatý pavouk?, 3.8.2017 křižák pruhovaný
|
 |
Paraziti v bazénu, 1.8.2017 Spinochordodes tellinii? |
 |
Žravý hmyz na habru, 1.8.2017 Já teda nevím, ale není to larva žluté berušky?
Zadejte do googlu - obrázky: Psyllobora vigintiduopunctata larvae
|
 |
Broskve a nektarinky ze semena, 23.7.2017 Nemůžou ani dosáhnout kvalit originálu když je pěstuji v Česku (jiné teplotní podmínky). Nevěřím, že by to zvládly i ty originální stomky.
Ohledně očkování - vitalitu to nezhorší, ale pokud očka nemám tak ten stromek nenaočkuji. Sázím si pecky z... celý příspěvek > |
 |
Broskve a nektarinky ze semena, 23.7.2017 Stříkáme jak proti kadeřavosti tak proti monilióze. Žlutomasky i po postřiku mají na některých listech kadeřavost, bělomasky ne. U nás je největší problém s monilií a apoplexií. Tam se mi zdá, že semenáče broskvoní jsou mnohem odolnější (neřežu je na... celý příspěvek > |
 |
Broskve a nektarinky ze semena, 23.7.2017  Já jsem taky amatér, broskvoně z pecek neočkuji a plody se ve většině případů blíží originálu. Tady je semenáč z bulharských broskví - bez očkování.
S broskvemi, co se semenáčů týká není problém. Kvalitní meruňky z pecek se ale podaří jen tak z... celý příspěvek > |
 |
Broskve a nektarinky ze semena, 23.7.2017  Nejde to moc vyfotit, máme zarostlou zahradu. Takhle ty semenáče pak vypadají až trošku povyrostou.
|
 |
Omylem vystipana kerickova rajcata Rio grande, 22.7.2017 Není to rajče Ildi?
Foto
|
 |
|
 |
Uvadání melounů, 20.7.2017 Jestli to bylo uvadnutí naráz celé rostliny tak jedině zkontrolovat kořeny. Nemusí být poškozené jen od hryzců, myší, krtků, pod netkanku se schová spousta hmyzu a menších škůdců. |
 |
Uvadání melounů, 20.7.2017 Melouny stříkám začátkem července Rovralem. Každý rok chytají černou hnilobu ve stejnou dobu. Bez postřiku se u nás pěstovat asi nedají (Brno).
|
 |
Broskve a nektarinky ze semena, 19.7.2017 Na podzim z broskví, které chci rozmnožit, vyndám pecku a zasadím ji do většího květináče. Ten zapustím celý do půdy. V létě příštího roku pecka vyklíčí (a nebo taky ne). Průběžně zalévám jako zbytek zahrady. Ty stromečky, které se mi líbí, nechám... celý příspěvek > |
 |
Jahody choroba?, 19.6.2017 Není to nějaká vrtalka? |
 |
Angrešt — nemoc, 23.5.2017 Podívejte se okolo keře, jestli tam není někde nora od hraboše nebo hryzce. |
 |