|
Bazenove cerpadlo menej vykonne, 12.9.2019 Zdravim. Pouzival som pieskovu filtraciu brilix fspb650, bazen cca 50m3, chlorova uprava vody. Po cca 8rokoch sa cerpadlo pokazilo (som spokojny vydrzalo dlho) a ja rozmyslam kupit rovnake cerpadlo ale nizsieho vykonu (ktore je vo filtracii fsp 500)... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Dicolor, 17.9.2018 DICOLOR - tak som túto "zimnú odrodu 😂" dnes obral. Spolu 3 debničky hrušiek, niektoré sú na foto 1. Dobre oslnené plody sa pekne vyfarbia (foto 2). Chuť je nadpriemerná (záleží samozrejme s čím porovnávame), sladká, dužina jemná, šťavnatá.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Šárka - Haganta, Gábrovská, Čač. rodná, 10.8.2018 Zdravím, komu už dozreli odrody Čačanská rodná a Gabrovská? Sú to staré odrody ktoré nevytlačili z trhu ani nové odrody. |
 |
Kam mizí holovouské šlechtění, 25.7.2018 Neverím vlastným očiam: jarnú degustáciu dlho skladovateľných odrôd v Holovousech/Holovousích vyhral střížovický Topaz (!). Viď foto. Topaz je odroda ktorá nemusí konvenovať každému, jej pestovanie má svoje úskalia, ale je to o to väčšia výzva. U mňa... celý příspěvek > |
 |
Veharda, 14.7.2018 Ďakujem za odpoveď, je ale Veharda aj chuťovo podobná Maďarskej z ktorej myslím bola aj šlachtená alebo je tá chuť oproti Maďarskej horšia? |
 |
Veharda, 14.7.2018 Tento rok ale aj niektoré minulé roky som mal moníliu plodov na odrode Maďarská. Patrí Veharda medzi odolnejšie odrody na moníliu plodov? |
 |
Kvitnú jablone, 2.5.2018  Tom Tom: Heliodor to byť nemôže, matematika jednoducho nepustí... Čiste teoreticky - mohol by to byť Denár. Ale bez fotky je to len výstrel od boku. Ak by Ste mali detailné fotky plodov, tak ich sem dajte. (Inak - Heliodor mi už pár rokov rodí, ale... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost - postřik dnes?, 6.4.2018 Tento rok trochu experimentujem. Polovica stromov dostala sekvenciu Kuprikol » Sulka, druhá polovica zasa Kuprikol » Prolectus. Tak uvidíme a porovnáme výsledky. IH |
 |
Barva jablka, 6.4.2018 Ivan z okénka: Súhlas, keď sa Karneval pekne vyfarbí, tak je doslova pastvou pre oči (foto). Vizuálne naozaj geniálny, nezameniteľný produkt zlatých českých ručiček 👏. IH |
 |
Substral Careo ultra - pilatka, 3.4.2018 Spintor je u nás proti piliarke odporúčaný (foto). Mám (sprostredkované, nie osobné) informácie, že jeho účinnosť nie je taká ako sa deklaruje. Posúdiť to ale neviem. Pozor - neúčinkuje na vošky. IH |
 |
|
 |
Jak stříhat stromkovou růži, 3.4.2018 Antonovka: Ešte žije, ako sa jej bude dariť uvidíme, zatiaľ to bolo dobré. IH (P.S.: to "lanko" je povrázok z kukuričného šúpolia, používa sa na ochranu kmeňa v zime - viď foto). |
 |
Halehaven a Fairhaven, 31.8.2017 Je Fairhaven odolnejší na mráz ako Halehaven?
|
 |
Admirál, 31.8.2017 Po koľkých rokoch vám začal rodiť Admirál na podpníku M26? Potrebuje tento podpník oporu?
... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy, 14.3.2017 K tým "ananásovým" jablkám: Treba rozlišovať že ide o 2 rôzne odrody - 1. Ananásové letné (foto 1,2), 2. Ananásová reneta (foto 3,4 -stará zimná odroda pôvodom z Holandska (alebo Belgicka). IH |
 |
Spolahlivo rodiace jablone, 21.1.2017 Pani Jana, počet postrekov sa nedá dopredu nalinkovať, veľa závisí aj od počasia v danom roku. Teplé vlhko zvyšuje riziko chrastavitosti, suché teplo zasa múčnatky. Absolútna "rezistencia" neexistuje, aj u tzv. rezistentov je táto v posledných rokoch... celý příspěvek > |
 |