 |
Hnojenie, 14.1.2016 Asi to nebudete chtít slyšet, ale osobně bych šel do rozboru půdy. Vše ostatní je střelba do davu. Obzvláště pokud je to starší vinohrad bez znalosti předchozí úrady hnojení stavu půdy apod.
Pokud nechcete, dá se 1x za 4roky hnojit org. hnojivem,... celý příspěvek > |
 |
Domácí víno z ananasu, 9.12.2015 Obecně bych viděl problém s určením cukru a kyselin. To hodně závisí na zralosti plodů.
Pokud bude málo cukrů, tak se vytvoří málo alkoholu a tím bude víno slabé a bude mít sklon se kazit.
Našel jsem, že ananas obsahuje cca 10%cukrů, co ž je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ziadne bublinky, 1.12.2015 Já Vám tedy nechci brát iluze a poučovat psaní diskuzí, ale pro každou prkotinu zakladát vlákno, tak se to tu zbortí.
Vy jste totální ignorant v ohledu co Vám tu všichni radí. Určitě jste nečetl žádný z doporučených zdrojů. Protože.
by... celý příspěvek > |
 |
Zazimování vinné révy, 26.11.2015 Osobně jsem ve 300mnm prvním rokem nakopčil nad místo roubu a přikryl chvojím. Obecně pupeny musí zimu přečkat, důležité je pro extrém zachovat pupeny blízko zemi(záložní pupeny). Pokud je réví vyzrálé, neměl by být problém. |
 |
Do akej vysky plnit demion?, 20.11.2015 Máte s velkou pravděpodobností pravdu. I po bouřlivém kvašení ještě nějakou dobu probíhá dokvášení a autor píše ani jedna bublinka za poslednych 24 hodin. Sám jsem tak dlouho bojoval s korkovou zátkou a voskem až jsem skončil u pryžových... celý příspěvek > |
 |
Do akej vysky plnit demion?, 19.11.2015 Jaka byla teplota moštu při kvašení?
Jinak stáhnout se to poprvé dá hned po bouřlivém kvašení. Pokud to tedy nechcete nechat ležet na kvasnicích z nějakého důvodu déle. Netvrdím, že se to nedělá, ale musí se vědět proč to udělat. |
 |
Výsadba hlav u zdi domu, 11.11.2015 A tímto celý Váš dotaz na problémy se zálivkou a odkopáním a... ztrácí na významu.
Vypadá to že místa je tam dost. Dejte to jak radí Standa a budete to mít na pohodu ve všech směrech
GB |
 |
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?, 9.11.2015 Jen pro Vaši informaci svoji zkušenost. Začal jsem s pdf Borise Valenty Výroba ovocných vín a 5 sezón dělal ovocná z č. rybízu, či višní. K tomu jsem zakoupil od P.Pavlouška Výroba vína u malovinařů a aplikoval tyto postupy na výrobu ovocných vín.... celý příspěvek > |
 |
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?, 6.11.2015 Podle mě je zásadní problém v touze autora tématu vyrobit č.víno snadno a hlavně rychle. Jeden rádce pak tvrdí že snadno a rychle to udělat nelze a druhý navrhuje postupy, jak to řekněme alternativními způsoby "ošálit". Oboje je svým způsobem... celý příspěvek > |
 |
Víno, najrychlejsia vyroba, 20.10.2015 Možná už je po, ale stejně napíšu. Burčák je obecně definován, když jsou cukry zhruba na půlce. Prakticky to bude jindy chutnat Vám a jindy manželce. U nás třeba nejdříve pijou děti, pak žena a nakonec já. Každý s odstupem cca 2 dní. |
 |
|
 |
Borůvkové víno, 20.10.2015 Borůvky
Borůvkové víno je velmi zdravé a chutné. Příprava je však poněkud obtížnější, protože
šáva velmi těžko kvasí. z mnoha předpisů lze zvláště pro začátečníky doporučit hlavně
způsob, kdy se mošt získá krátkým povařením plodů. Pak kvašení... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva 2015?, 20.10.2015 Je otázkou, jestli super teplý a suchý rok s teplotami nad 35°C, je pro révu to pravé. Jestli by řekněme, při 28-30°C, nebyla na tom ještě lépe. Faktem jinak je to, že je to opravdu na krev a pokud přijde mrazík v září je to na odpis. Chuťové je ale... celý příspěvek > |
 |
Tip na lis a lisování, 16.10.2015 Děkuji za info. Z toho mi vychází, že na mých 5 - 30kg ovoce je 15l lis dostačující a to včetně případného budoucího mírného rozšíření viničky. Akorát se musím nějak duševně smířit s inveticí téměř 6kKč, protože to tedy taky docela bolí. |
 |
Tip na lis a lisování, 16.10.2015 ad 1) jestli tomu dobře rozumím, tak koš je rozdělený svisle na 2 poloviny. Jejich rozděláním získám jakoby 2 kolíbky.
ad 4) koš se mi začasl zvedat při dotahování šroubu tím jak se začla směs hroznů tlačit ven.
ad 7) Naopak ovoce... celý příspěvek > |
 |
Tip na lis a lisování, 16.10.2015 Každá informace dobrá. I kdyby z 10 byla použitelná 1 každá zkušenost může být pro někoho v daném čase užitečná.
Díky |
 |