|
Co Vaše réva 2017, 2.5.2017 Dobrý den,
chci jen připsat svoji zkušenost z letoška. Několik let (5) jsem různě laboroval s drátěnkou. Letos jsem přes zimu koupil a instaloval drátěnku z Osl... u (kovové sloupky + zavrtávací kotvy) a musím říct, že jsem moc litoval, že jsem... celý příspěvek > |
 |
Jak založit novou vinnou révu?, 6.4.2017 Nejméně pracná drátěnka je sloupek/tyčka třeba roxor. s délkou aspoň 3m. 1m do země a 2m nad. Pak pěstovat spůsobem Vertiko.
Všechny Vaše otázky jsou zhruba na půl knihy, tak neváhejte a kupte si ji. V současnosti vyšla nová kniha, na které... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Střih révy - poradíte?, 5.4.2017 Rozhodně bych v letošním roce zcela zásadně pořešil podlom. Protože ten Vám dá prostor pro tvarování v příštím roce.
čím více bude letorostů tím budou slabší a méně vyzrálé
čím jich bude méně tím budou vyzrálejší a tlustší
tam,... celý příspěvek > |
 |
Střih révy - poradíte?, 31.3.2017 To není úplně jednoduché. Jednak je už dost pozdě a druhak je to pěkný humus. V neposlední řadě je důležité i to, jak to vlastně chcete pěstovat. Na tažně, či na čípky(kordony). Popravdě řečeno, jako první a univerzální poradu bych v tomto případě... celý příspěvek > |
 |
Spon révy, 27.1.2017 to je ale hodně velká lenost
Pokud nemáte, stejně si pořiďte nějakou brožuru o pěstování révy. Hodně Vám usnadní život.
já mám třeba 1,2m
|
 |
Víno z hlohu, 28.12.2016 Slazení pomocí cukru svařeného ve vodě má několik důležitých pozitiv.
v menším množství vody se dá rozmíchat více cukru
svařením dojde k dezinfekci vody i cukru
pokud by v cukru byly nějaké nečistoty, vyplavou na povrch, kde je... celý příspěvek > |
 |
Co se to vytvořilo na hladině?, 12.12.2016 Dobrý den
Tak to je ale pěkněj plyšák!
Jestli to bude na závadu vůbec netuším. Obecně plísně moc neprospívají, ale všichni se cpeme třeba Hermelínem. Osobně bych to asi nerisknul. Říká se, že např. flíček na marmeládě (domací) má... celý příspěvek > |
 |
Čím budete ošetřovat vinnou révu v příštím roce, 20.10.2016 No když už si tu chtějí někteří vylepovat Kukyho jízdní řád, tak mi to nedá a zeptám se pro doplnění.
Když se to řeší fakt pro začátečníky. Sulku na roztoče nepoužíváte, nebo je pouze opomenuta? Aby Vám pak nespílali, že jste to zatajil. |
 |
Čím budete ošetřovat vinnou révu v příštím roce, 17.10.2016 Zkuste si něco přečíst. Minimum je alespoň pdf p. Kratochvíla o pěstování révy. Lépe zakoupit nějakou brožuru (Kraus, Pavloušek). Nebo hledat základy na Inetu, ale to je paradoxně delší.
GB
|
 |
Víno z hlohu, 13.10.2016 Dal bych si pozor na relativně silné účinky hlohu, jako medikamentu/léčiva/drogy. Píšou o něm a jeho použití jen jako tinktury. |
 |
|
 |
Domácí víno - základní problémy, 29.9.2016 Myslím, že tady v tomto tématu se řeší spíše ovocné víno, ale budiž.
Různé kvasinky jsou různé právě kvůli tomu, že dávají různá vína. Každý si vybere buď dle odrůdy, nebo dle záměru jaké víno chce vyrobit. Nevím v jakém objemu se pohybujete, ale... celý příspěvek > |
 |
Lisování hroznů, 15.9.2016 Tady to taky najdete.
|
 |
Kvety na podzim, 12.9.2016 Je to střelba do neviňátek, ale tipnul bych si takhle od boku, že pěstujete nějakou podnož.
Tedy alespoň mě se to přesně takhle přihodilo. |
 |
Jak vyrobit domácí víno v malém, 7.9.2016 Bez popisu přesného postupu včetně výhy a objemu jednotlivých komponent a dalších detailů Vám bohužel nikdo nic neporadí. Tak to prostě je.
a tradičně p. Valenta (5l vína)
Ostružiny
Ostružiny jsou vhodné pro přípravu těžkých vín. Výroba... celý příspěvek > |
 |
Zastavené kvašení u rybízového vína, 1.9.2016 Přesně tak. Celé je to dáno i stavem zralosti rybízu. Dělám z červeného hodně zralého a dávám na 10l 6kg. Kyseliny se po vykvašení a půlročním stání pohybují okolo 10 - 15g/l. |
 |