|
Sira sulka vseliek?, 28.2.2020 Dnes cely den dazd, ale vcera stihol zaschnut postrek tak neviem, ci bude treba opakovat? Myslim ze stromy su napadnute prave vlnovnikom visnovym aj v kombinacii s tou puchrovitostou |
 |
Veharda, 15.7.2018 Pan Martin, takže Veharda je odolnejšia na mráz ako Maďarská? Maďarskú mám. |
 |
|
 |
Meruňka Maďarská - jaké máte zkušenosti, 15.7.2018 Pan Jiří, to som nevedel že existuje Maďarská a Maďarská najlepšia. Myslel som že je len Maďarská. Kde ste kúpili Maďarskú najlepšiu? |
 |
Zatrávnenie sadu, 22.4.2018 Apríl 2018. Trávnik v sade pod ovocnými stromami nevyzerá zle, ale starostlivosť si vyžaduje asi väčšiu než samotné stromy. Najmä to každojarné obnovovanie bezplevelných kruhov (odkedy má glyfosát u mňa stopku) je dosť namáhavé. IH |
 |
Nemocná meruňka, prosím pomozte radou, 26.3.2018 Podľa fotiek ten obrovský defekt kôry zaberá takmer celý kmeň vertikálne (a čiastočne aj kostrové konáre...) a prakticky polovicu obvodu kmeňa horizontálne. Aj keby tam ten drevokazný hmyz nebol (a išlo napr.o ohryz inak zdravého stromu zverou), tak... celý příspěvek > |
 |
Řez této jabloně, 26.3.2018  Viktorie: "...sázena předloni..." - takže zrejme na jeseň 2016, špičiak alebo Ste ho vtedy ostrihali na špičiak. Vyzerá to teraz dobre. Môj návrh rezu máte na foto 1 a 2. Odstrániť celkom ten najnižšie vyrastajúci (a aj najkolmejší) konárik, ostatné... celý příspěvek > |
 |
Vysev paprik, 9.3.2018  Neviete co moze byt problem? Vysial som 22 februara do 2 krabiciek po 80 semien paprik, v jednej vzisli uz vsetkyn a v druhej ina odroda ani jedno. Mam podozrenie bud na hubovu chorobu alebo nejaky hmyz v pôde. Zeminu som bral zo skleníka. Prikladam... celý příspěvek > |
 |
Red Delicious mutant, 24.12.2017  Porovnanie 2 klonov (mutácií) odrody Red Delicious - Red Cap a Red Chief (synonymom Red Chief-u je tiež Camspur). Na fotkách je Red Cap vždy vľavo. Ten je jednoliato tmavobordový, bez zreteľného žíhania. Red Chief je menej intenzívne sfarbený a... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň Inka, 27.6.2017 Pan Petr je Inka odolnejšia na mráz ako Halehaven? Halehaven by mal dozrievať s Inkou. |
 |
Zimné hrušky, 6.11.2016 Pre tých záhradkárov ktorí sa chcú zdokonaľovať a sú otvorení aj trochu iným pohľadom na problematiku rezu ovocnín - tento článok stojí za prečítanie. IH |
 |
|
 |
Lišajníky a machy na ovocných drevinách, 6.11.2016 Pozrite si vlákno "Prasklý kmen u třešně", tam sa problematika machov a lišajníkov podrobne rozoberala (príspevky od 26.5.2013 a ďalšie). IH |
 |
Tomcot, 1.9.2015 Ako ste boli pán Milan spokojný s tohtoročnou úrodou Tomcotu? Ďakujem |
 |