|
Příspěvky uživatele - 100.59
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 9.5.2018 nehnojit dusíkem - a od srpna hnojit draslíkem. Na zimu můžete natřít kmeny vápnem pro odraz slunečních paprsků |  | Staronový totální herbicid, 8.5.2018 Pokud si doma stříkáte celou zahradu Travexem a 2 roky vám tam nic neroste, úplně nechápu, co děláte na fóru zahrada. Tady totiž většině na zahradě něco roste.
Zamoření půdy zdar, zahradě zmar! |  |
|  | Jak vám plodí už starší sloupové jabloně?, 21.4.2018 ..navíc by se často na stejné místo vešel vřetenový zákrsek, nebo dokonce čtvrtkmen s úrodou i desítek kg libovolné odrůdy... takže já to beru spíše jako módní výstřelek |  | Postřik proti vlnovníku/hálčivci hrušňovému, 16.4.2018 Já nikdy s vlnovníkem potíž neměl, až s koupí Bohemiky přímo ve školce jsem si nakazil celou zahradu a rouby posléze i druhou. Loni mi postřiky vůbec nezabraly, ale netrefil jsem termín. Letos síra a T. pyri, proto jsem akaricidy chtěl vynechat a... celý příspěvek > |  | Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 16.4.2018 Postřik na monilii doporučují při poklesu teplot pod 12st a zároveň ovlhčení nad 15hodin. Takové podmínky u nás posledních 14 dní vůbec nenastaly, takže já zůstanu u jednoho postřiku a pak třeba poreferuju :-). Člověk by měl pesticidy používat jen... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 15.4.2018 mno, většina mě dostupných manuálů káže začít na jaře kontakty a řada z nich by snad neměla být ohrožena rezistencí. Většinou začínám Thiram nebo lokálně systemický Syllit. Nechci si příliš chemizovat zahrádku a letošní 14 denní sucho a teplo by... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 11.4.2018 Nedá mi to - u řady kontaktů se udává, že nehrozí rezistence. Navíc ve fázi myšího ouška je aktivní plocha ke vstřebání systemického postřiku do pletiv prakticky zanedbatelná. Má smysl v této fázi používat mix?... možná řečnická otázka. |  | Jak říznout špatně rostlou třešeň, 10.4.2018  na focení už bylo docela tma, celkový pohled na korunku není moc zřetelný... |  | Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 9.4.2018 Já to taky nestihl, ale jsem poměrně v klidu, v tomto počasí by monilie hrozit snad neměla. Včera foukalo, tak jsem chtěl stříknout ráno, ale čmeláci bzučeli už od východu sluníčka, tak počkám. |  | Zmrzlé květní pupeny meruněk, 30.3.2018 Ostrava - taky bohužel (ukázalo se to až teď) asi 50% pupenů suchých. Což by byla optimální probírka, kdyby ten zbytek úspěšně odkvetl. Otázka je, jestli v těch zelených bude náčiníčko funkční... |  |
|  | Co robit aby som mal konecne normalnu cibulu, 30.3.2018 nejradši zapravila do půdy - myslím, že SPCH se do půdy ještě chtít nebude, zvláště když je ještě tak studená...
Jinak s cibulí jsme na tom podobně, prostě plodinám, kterých sázím (za) více než kolik sklízím (mrkev, cibule, zelí...) se převážně... celý příspěvek > |  | Rubinola - řezat či nechat být?, 30.3.2018 Přiznám se, že na fotce 4 toho nejsem schopen moc rozlišit. Posunout plodné pupeny do koruny lze částečně zpětným řezem v kombinací s letním řezem. V čem tkví Vaše tajemství? |  | Zmrzlé květní pupeny meruněk, 25.3.2018 vy mě strašíte, já pořád doufám, že to mohlo přežít?? Podle čeho soudíte? |  | Totální herbicid bez glyfosátu?, 20.3.2018  Působí 100%, při častém používání ovšem také nelze vyloučit zdravotní dopady na uživatele... |  | Odvažování postřiků - rady, 9.3.2018 v některých větších baleních sirnatých a mědnatých postřiků byly odměrky v gramech - vycházelo to asi 1g ´= 2/3ml takže tak nějak bajvoko to vážím já, ale ta lžičková váha z Aliexpressu mě zaujala a objednám si ji |  |
 |
|
|
|