|
Lipnica rocna, 24.6.2015 Mě vysychá nejvíc pod broskvoní. |
 |
Postřik proti kornatce, 24.6.2015 Kdykoliv.
Mira |
 |
|
 |
Muchovník olšolistý, 26.5.2015 Náhodou jsem zavítal do jednoho brněnského zahradnictví a měli tam Muchovník "Prince william". Tak jsem ho koupil a uvidím...
Mira |
 |
Muchovník olšolistý, 25.5.2015 Nenašel jsem nikde odkaz na prodej rostliny, ale uvidím, zkusím to. |
 |
Muchovník olšolistý, 25.5.2015 Dobrý den. Objednal jsem si semena muchovníku a nikde jsem nenašel, jestli bude stačit je zasadit a počkat, či je nutný ještě další zásah pro zdárné zapěstování tohoto keříku. Může mi někdo poradit?
Díky.
Mirek |
 |
Co s nedodělanou "skalkou", 7.4.2015 Dobrý den.
Nejsem sice skalničkář, ale vidím to na kompletní přestavbu. Kameny posbírat, vytřídit a umístit bokem. Potom rostlinky, které chcete zachovat opatrně dočasně přesadit a pak odstrarnit všechnu folii a místo ní bych případně užil... celý příspěvek > |
 |
Černá houba v trávníku, 23.10.2014 Dobrý den.
Dle mého názoru se jedná o řasy. Pomůže na ně prostředek proti mechům Mogeton.
Mira |
 |
Fleky na trávníku, 8.10.2014 Taky bych to tak viděl... |
 |
Zakrytí pergoly, 22.9.2014  Zdravím všechny zahrádkáře.
Chtěl bych náš dvorek na zimu něčím zakrýt. Jedná se o jednu stěnu, tvořenou trámky, viz obrázek. Mělo by to být průhledné i průchozí.
|
 |
Jakou sekačku na pozemek 250 m2, 22.8.2014 Dobrý den. Já myslím, že za úvahu by stála i nějaká větší ruční vřetenovka. Bez kabelu, bez řvaní a poseče krásně. Nevýhoda je cca jednou za rok broušení vřetena u spec. firmy.
Mira Brno |
 |
|
 |
Kruhy v trávníku..houba?, 1.8.2014 Dobrý den.
Já bych řekl že to jsou řasy z přílišného mokra. Zbavíte se toho postřikem např. Mogetonem, nebo něčím podobným. Funguje i na mech docela spolehlivě. Ty kuličky možná patří těm plžům... |
 |
Něco mi vyžírá pupeny Jiřinek, 30.7.2014 Co by to mohlo být? |
 |
Porblémy s trávnikom, 28.7.2014 Problém může být mnohem složitější. trávník může být poškozen i nějakým živočišným škůdcem - osenice, tiplice, nebo i nějaké mikroskopické organismy - nematoda. Je třeba hledat informaci na specializovaných serverech a třeba Vám někdo poradí. |
 |
Velmi nízká travní směs, 28.7.2014 Nebo třeba nějaký přízemní skalník. |
 |
Choroba vřesu?, 4.7.2014 Viděl bych to na nevhodnou zeminu. Existuje substrát pro vřesovištní rostliny a ten bych použil. |
 |