|
Jakon, 17.11.2016 Fialová je jen na fotce, nevím proč. Zkusím to vyfotit ještě jednou. |
 |
Co to je za strom?, 17.11.2016 Podle majitele stromu prý tak vypadají všechny. |
 |
|
 |
Jakon, 16.11.2016  Dnes poslední obrázek - výsledek pěstitelského snažení. Jakony jsem vyryl, část ostříkal hadicí a nafotil. Pokud budou nějaké dotazy, rád zodpovím - i na SZ |
 |
Co to je za strom?, 14.11.2016  Nevíte, co by to mohlo být za listnatý strom? |
 |
Bob polní, 14.11.2016 Bob polní by mohla mít firma Morseva |
 |
Bataty, 14.11.2016 Předevčerem jsem telefonoval do fy. Bramko Semice, dodávají batáty do Globusu, tvrdili mi, že jejich dovoz z Portugalska je Covington. Přitom mají fialovou slupku a bílou dužninu. Asi nemá cenu se tím moc zabývat, spíše budu pěstovat to co půjde v... celý příspěvek > |
 |
Bataty, 31.10.2016 Tu s fialovou dužninou mám od pěstitelky z Brna, původně ji má snad z Německa, fialová slupka a bíla dužnina je z Globusu, dovoz Portugalsko, myslím, že teď je zrovna zase mají. Ty portugalské mi rostly asi nejlépe. |
 |
Bataty, 31.10.2016  Pár fotek z letošní sklizně batátů. Sklizeno ze záhonu 9 m2 cca 20 kg hlíz ke konzumaci. Malé dostaly slepice. |
 |
Bataty, 29.10.2016 Ony ty rostliny brzy na jaře mohou být použity pro nařezání dalších řízků. Pokud se začne včas, množství rostlin, které se dají získat je velké. |
 |
Jakon, 20.10.2016  Po dalších x měsících - koncem září je porost docela vysoký - i když jsou pěstitelé, kteří mají i vyšší |
 |
|
 |
Seti kořenove zeleniny v září, 19.9.2016 Stihne vyklíčit, a na jaře hned začne kvést - tak se to pěstuje na semeno. |
 |
Pěstování lilku (baklažán), 12.7.2016 Když jsou zralé tak jsou skoro nejedlé, semena jsou tvrdá - musí se sklízet dokud jsou nezralé. V momentě kdy zastaví růst dají se sklízet. Jak začnou dozrávat a vybarví se a pokožka přestane být lesklá - je nejvyšší čas. Chce to trochu cviku.... celý příspěvek > |
 |
Co mi žere lusky bobu a hrachu?, 9.7.2016 Já bych vsadil na křečka. Přesně tak mi sklidil hrách a bob, pak poničil kukuřice a pustil se i do červené řepy. Kdyby nebyl chráněný tak bych na něj nalíčil past na potkany za 24,90 že železářství s kouskem klasu kukuřice, a pak ho někde zakopal. Je... celý příspěvek > |
 |
Jakon, 8.4.2016 Jde to, podle mě je lepší uříznout ten výhon ale nechat na kaudexu dolní část alespoň s jedním párem listů - vyžene to pak 2 výhony z nichž se dají vypěstovat nové rostliny. Já to zakořeňoval ve vodě. Chvíli to trvalo, ale nakonec pustily kořeny... celý příspěvek > |
 |
Jakon, 7.4.2016  A takhle vypadají jakony po téměř 2 měsících |
 |