|
Nejspíš plíseň narajčatech - postříkat nebo zlikvidovat?, 8.7.2018 Toto není plíseň, ta dělá na listech šedobílý moučný povlak. Některá rajčata loni toto měla taky, nic jsem s tím nedělal a jela až do října vpohodě.
Michal |
 |
Masitá rajčata, 6.7.2018 Co zkusit tyto, příští rok je asi prubnu Rajče tyčkové - LITTLE SWEETHEART.
Michal
|
 |
|
 |
Masitá rajčata, 5.7.2018 Oprava 20.4. šlo vše ven |
 |
Masitá rajčata, 5.7.2018 Pěkné, kdy jste vysela to Cherokee? Jinak nechápu proč mi dříve začalo zrát bůvolí srdce než stupické polní ranné, obě odrůdy jsem vysel stejně a mají stejné pěstební podmínky. Přitom jsem se těšil že budu mít jako první ty stupické. Předehnali je... celý příspěvek > |
 |
Letošní venkovní sázení rajčat a paprik, 4.5.2018 Zdravíčko, rajčata mám venku od 20.4. jedno jsem zkušebně dal ven už 10.4., papriky jsou venku od 26.4.
Michal |
 |
Použití netkané textílie, 29.4.2018 Ano, mně se to osvědčilo loni, dal jsem ji dvojitě a vpohodě, akorát nevím do kolika mínusových stupňů to pomůže. Jinak tu textilii doporučuji podepřít tyčkama aby se nedotýkala rajčat přímo protože když zvlhne tak Vám poláme špičky i s... celý příspěvek > |
 |
Kudrnatost listů rajčat, 21.4.2018 Doporučuji si kupovat (pokud nemáte jiné možnosti) profesionální substrát a nebudete mít žádné problémy. |
 |
Rajčata a papriky, 21.4.2018 Můžete, a v případě mrazíků je dáte dovnitř, takže žádný problém, ať se daří.
Michal |
 |
Top odrůdy rajčat pro sezonu 2018, 13.3.2018 Určitě počkejte, jedna odrůda mi vyklíčila až za 12 dní jmenuje se Soldaki, a jiné za 4-5 dní Orkádo, Oxheart Pink atd.
Michal |
 |
Vysev paprik, 27.2.2018 Tak papriky už klíčí takže lze vysévat hned po vybrání z plodu.
Michal |
 |
|
 |
Vysev paprik, 25.2.2018 Haha, zrovna před pár dny jsem vysel semena z papriky co jsem koupil v obchodě protože byla dobrá, nesušil jsem je a rovnou nasel do zeminy, tak jsem zvědav jak to dopadne.
Michal |
 |
Rajčata 2018, 19.12.2017 Srdce |
 |
Rajčata 2018, 19.12.2017 Letos jsem měl prvně také oxheart, moc mi chutnal, bohužel byl jen jeden takže na příští rok jich plánuji tak 10. |
 |
Vlastní zelenina vs koupená - poměr cena: chuť, 12.11.2017 Popravdě jsem nepomyslel na to jestli se pěstování vlastní zeleniny vyplatí či ne. Je fakt že za letošní množství rajčat co jsem sklidil bych v marketu zaplatil "majlant" oproti pár korunám za semena, ikdyž samozřejmě je to víc starání se o semenáčky... celý příspěvek > |
 |
Vlastní zelenina vs koupená - poměr cena: chuť, 12.11.2017 Dobrý den
Nezapomeňte však na jednu věc, a to že zelenina z obchodu je většinou chemicky ošetřovaná. A třeba papriky moje mi chutnaly víc než kupované, o rajčatech ani nemluvě. Letos jsem nemusel ošetřovat ani jednou.
Michal |
 |