|
Příspěvky uživatele - 134.22
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Bataty, 2.5.2018  Zkusil jsem kolik sazenic se dá vypěstovat ze 3 hlíz batátu odrůdy Murasaki. Hlízy byly umístěny 19.1. do vody při pokojové teplotě a 6. 2. byly odstřiženy první řízky. Poté jsem každých cca 10 – 14 dní odstřihoval další. Řízky jsem sázel přímo do... celý příspěvek > |  | Bataty, 2.5.2018 Úplně klidně, do zmrzlých to zakoření a poroste. |  |
|  | Bataty, 24.4.2018 Je to intumescence, postihuje to některé kultivary batátů, někdy také převislé pelargonie. Dosud se nezjistilo přesně čím je to způsobeno, ale soudí se, že je to nedostatkem UV záření v kombinaci s vyšší vzdušnou vlhkostí. Z mých zkušeností - stačí... celý příspěvek > |  | Bataty, 12.4.2018 Je možné, že jsou ošetřené, ale i hlízy, které ošetřené nejsou raší někdy s problémy. Podle mých záznamů jsem dal hlízy do vody 19.1.2018, první začala rašit odrůda Murasaki a sice 6.2. Další odrůda - neznámé jméno - má listy podobné javoru, původen... celý příspěvek > |  | Bataty, 4.4.2018 Na nějakém webu jsem četl o klíčení batátů takovou zkušenost - část hlíz vyklíčí relativně brzy, část až po dlouhé době a část vůbec. Loni mi jedna hlíza ze Španělska vyklíčila od konce listopadu až někdy v dubnu, ale ta byla asi ošetřená proti... celý příspěvek > |  | Bataty, 18.3.2018  Po několika sezonách pěstování a zkoušení batátů z různých zdrojů jsem zjistil, že mi nejvíce vyhovuje původně japonská odrůda Murasaki. Dobře se skladuje, je odolná vůči fusariím a dalším houbovým chorobám, podle mých zkušeností snáší lépe chladné... celý příspěvek > |  | Zákrsky, čtvrtkmeny, 16.3.2018 Děkuji, zkusím navrhnout manželovi výlet :-) |  | Zákrsky, čtvrtkmeny, 16.3.2018 Děkuji, světla budou mít dostatek, thuje jsou na severní straně a ani dům nebude házet stín |  | M26 - zatravneni, 16.3.2018 Je vhodné natáhnout kolem stromů netkanou textílii a kůru, příp. kamínky, aby se udržovala vlhkost nebo je to krajně nevhodné? Ptám se jako naprostý amatér. |  | Zákrsky, čtvrtkmeny, 16.3.2018 Ještě musím dodat, že jsem z Olomouce a zatím jsem nahlížela do nabídky zahrádkářské prodejny Jukka.cz, o dalších pěstitelích a prodejcích nevím. Mám možnost hnojit koňským, ovčím nebo kůzlečím hnojem od místního farmáře. |  |
|  | Zákrsky, čtvrtkmeny, 16.3.2018 Dobrý den. Dokázal by mi, prosím, někdo poradit? Ráda bych do zahrady vysadila několik ovocných stromů jako třešeň, meruňku, švestku a jabloň. Problém, ale je, že je zahrada opravdu malá a klasické vzrostlé stromy by se do ní nevešly. Proto musím... celý příspěvek > |  | Vysev paprik, 25.2.2018 Dík - tak to je jdu zasadit také |  | Vysev paprik, 25.2.2018 Prosím, nemáte někdo zkušenost, za jak dlouho po vybrání z plodu se můžou semínka vysévat? Musí napřed uschnout? |  | Jakon, 20.2.2018 Rok s rokem se sešel, tak jen pár poznámek - loni díky suchu rostliny jakonu neudělaly příliš velké keře, příjemně však překvapily hlízy, na těch se sucho nepodepsalo. Dostal jsem "novou" odrůdu z Británie, tak jsem zvědavý, loni jsem ji sázel dost... celý příspěvek > |  | Bataty, 13.11.2017  Tak jsem sklidil, byl vyfocen i s batáty a dávám foto sem. Postupně se mi daři identifikovat odrůdy - alespoň přibližně, nejlépe se dařilo odrůdě Murakama a O´Henry, to co by snad mělo být Beureguard opět zklamalo, asi potřebuje delší dobu na růst.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|