|
Elena, 21.5.2018 Když jdu od brány k chatě, tak mám po obou stranách cesty vysazené stromy. Moc si vlastně ani nepamatuji co tam mám, vlastně vím, že je tam Stanley a Jojo. Vlastně jsem jinak z toho ostatního modrého ovoce ještě nic neochutnal a tak mne to ani... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 16.5.2018 Tak jsem dnes tu Delikates blauer vysel, celkem 36 důlků.
Vladimír |
 |
|
 |
Rajčata 2018/2, 16.5.2018  Tak dnes jsem udělal pár fotek z toho pařeniště. Fotí se to hrozně blbě, rajčata jsou zelená a nejsou vidět. Najít a vyfotit rajče na těch trpaslících (Mongolskyi karlik a Sarayev Shtambovyi bylo nad mé síly (je to hrozně hluboko a měl jsem strach že... celý příspěvek > |
 |
Letošní venkovní sázení rajčat a paprik, 16.5.2018 Tak hodně pečlivý muž?
Vladimír |
 |
Letošní venkovní sázení rajčat a paprik, 16.5.2018 Vždycky obdivuji, jak má někdo krásně upravené záhonky. Řádky jak když střelí, nikde žádný plevel, pohozené věci a podobně. Ženská ruka?
Vladimír |
 |
Předpěstování košťálovin, 16.5.2018 Ptal jem se proto, že už od zimy mám koupeny ty Delikates Blauer. Původně jsem počítal, že si sazeničky předpěstuji doma, ale teď trochu napršelo a pořád ještě šmrdolí, tak bych zkusil udělat nějaký přímý výsev. Mám tam u rajčat takových pět pidi... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 14.5.2018 Ty modré se mně moc líbí. Jsou to ty Ballot nebo Delikates Blauer?
Vladimír |
 |
Letošní venkovní sázení rajčat a paprik, 14.5.2018 Tak já nevím. Ale mně, když zasadím rajče hlouběji, tak ze zahrnuté části vyrazí normální zálistek a z něho vyroste pokud ho nevytrhnu normální rostlina. Musím stále dávat pozor a tuto novou rostlinu včas vytrhnout (čím menší tím lepší). Docela mně... celý příspěvek > |
 |
Letošní venkovní sázení rajčat a paprik, 13.5.2018 Pokud zahrnuji, tak i s listem.
Vladimír |
 |
Rajčata 2018/2, 13.5.2018 Je to tyčková odrůda. U tyčkových odrůd záleží na tom, jaké máme prostředky pro pěstování. V Americe pěstují tato rajčata v klecích a tak ani nějak zálistky nevylamují. Jak se Ramallet pěstuje v domovině na Mallorce nevím, ale já pěstuji rajčata na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Fólie versus mulč, 13.5.2018 Já už několik let používám pro p Po třech letech v jahodáchěstování zeleniny a jahod černou tkanou textilii. Voda jí bez problému prosákne, zabraňuje odpařování, plevel pod ní neroste. Trvanlivost je velká, snad 15 let. Po sezóně textili sbalím a na... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2018/2, 13.5.2018 Pokud je tento dotaz směrován na mne, tak zatím žádná rajčata nesklízím. Ale mám na rostlinách dost rajčat v konečné velikosti, jen je třeba aby uzrála. Sázel jsem také v marci, konkrétně dacátého šestého. Sázel jsem ale dospělé rostliny, které už... celý příspěvek > |
 |
Letošní venkovní sázení rajčat a paprik, 13.5.2018 První nezbytnou podmínkou pro to, abys mohl testovat kdy opravdu rajče zmrzne je mít velmi kvalitní teploměr, který bude mít v oblkasti okolo nuly tolerancí alespoň plus mínus 0,1 °C. Jinak měřit teplotu běžnými prodávanými lihovými nebo... celý příspěvek > |
 |
Jaro 2018, 12.5.2018 Tak ty meruňky bych si dal.
Vladimír |
 |
Rajčata 2018/2, 12.5.2018 Včera odpoledne jsem vysadil poslední z mých osmdesáti tyčkových rajčat. V noci zapršelo, sice jen cca 4 mm, ale díky za to v tomto horkém a suchém počasí.
Vladimír |
 |