|
Papriky - nemoc, 14.4.2018  Ano, jarní slunce je pro sazenice a také člověka nebezpečné. Všichni si musíme postupně zvykat. Já jsem byl nucen vyklidit prostor za oknem od paprik a tak jsem je v pondělí přenesl na zahradu do pařeniště. Protože celý týden bylo hlášeno slunečno,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2018/2, 13.4.2018  Moje rajčata po prvním jarním dešti.
Vladimír |
 |
|
 |
Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 13.4.2018 U mne kvetou meruňky. Chystal jsem se je střiknout proti moniliové spále, ale pořád u mne na zahradě silně foukal vítr. A ve středu, kdy se trochu utišil, tak jsem musel k notáři a na katastr. Tak z toho stříkání nic nebylo a nechal jsem meruňky... celý příspěvek > |
 |
Papriky - nemoc, 12.4.2018 Pokud tam ani lupou nic neobjevíte, tak by to mohla být abiotická porucha- nedostatek fosforu způsobený neschopností kořenů přijímat dostatečné množstvá fosforu (sucho, chladno apod.). Usuzuji tak na základě zkušeností s rajčaty- fialové... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2018 - semena, 12.4.2018 Když jsem tak probíral všechny sazenice, tak mne překvapilo jak bujně roste Arielle F1. Silný stonek a výškou dosahuje velikosti sazenic z výsevu o deset až čtrnáct dní dříve. Už se na to těším, jak mně budou viset na rostlinách sušená... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2018 - semena, 11.4.2018 Jen ještě jednu poznámku. Je zbytečné shánět v cizině pro příští sezónu semena Mongolského karliku. Já a možná i Eva budeme mit pro rok 2019 těchto semen dost.
Vladimír |
 |
Rajčata 2018/2, 10.4.2018 DTM se používá za Atlantikem a proto zde u nás v ČR není až tak známo, co přesně znamená. V době internetu také prodejci i v Evropě uvádí tento údaj a proto ten můj příspěvek. V žádném případě si nemyslím, že bys nevěděla o co jde. Ale je plno... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2018 - semena, 10.4.2018 Nejsem žádný expert, jsem amatér a pěstování rajčat mne baví. To, že nepěstuji žádné české odrůdy je jen zdání. Každý rok pěstuji Stupické polní rané a také Start F1. Během tří let (2013-2015) jsem pěstoval všechny nehybridní odrůdy českých tyčkových... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2018/2, 8.4.2018 DTM- days to maturity (dny do zralostu).
Vladimír |
 |
Paprika Rodrigo, 8.4.2018 Máte je už pěkně velké. Já mám papriky podstatně menší, ale nikam nespěchám. Ven půjdou až po 15. květnu.
Vladimír |
 |
|
 |
Papriky 2018, 7.4.2018  Papriky mně za oknem zabírají místo, které mně chybí pro rajčata (které u mne mají přednost) a tak jsem se rozhodl, přemístit většinu sazenic papriky na zahradu do pařeniště. Včera jsem tam dal kryt od zářivky do kterého dostanu cca 90 kelímků se... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 7.4.2018 Máte ty sazeničky opravdu pěkné. Já jsem měl saláty trochu menší, ale už jsem je rozesadil do foliáku z netkané textilie s výjimkou salátu Maximus, jehož sazenice jsou ještě velmi malé a ničemu v pařeništi nevadí. Salát jsem musel dát pryč, protože... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2018/2, 6.4.2018 ¨Takový seznam neexistuje. stejně by byl k ničemu. U nás a jinde v Evropě se používá označení - velmi rané (asi tak 45-55 dní), rané (55-65), polorané (65-80) a pozdní nad 80 dní. Myslím si, že to naše označení stačí. Od výsevu do zralosti se používá... celý příspěvek > |
 |
Sprašnost paprik, 5.4.2018 Pochopitelně vyzkoušet můžete. Ale, že papriky jsou samosprašné je nezpochybnitelný fakt. Pokud se Vám to opylení nepovede, tak chyba bude asi někde jinde, ne v tom, že by paprika nebyla samosprašná.
... celý příspěvek > |
 |
Sprašnost paprik, 5.4.2018 Papriky jsou samosprašné.
Vladimír |
 |