|
Švestky 2023, 18.9.2023 Korzár, už u vás dozrela Jofela? |
 |
Vhodné odrůdy pro pálení, 26.2.2022 Pan Petr z Pardubic, monília plodov u Gabrovskej a Orangeredu? Ktorý z týchto ovocných stromov je u vás menej napadaný moníliou plodov? Mám miesto, ale len na jeden z týchto stromov. Obidve tieto odrody by mali byť dosť sladké a ako som sa tu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Růže - královna květin?, 2.11.2019  ...ak nie kráľovná, tak minimálne princezná 😃. Nádherné kvety od mája do novembra vo viacerých generáciách (foto dnes). Najkrajšie sú v lete - viď posledné foto stromčekovej ruže. IH |
 |
Jak se zbavit kořenových výmladků, 11.8.2019 Tie rady 'co dělat teď ' tam máte... Aj s upozornením, že bez vykopania to bude problematické. Tak to totiž je. Riešite problém, ktorý ste si samy spôsobili. Ak tam ten 'pařez' s koreňmi necháte, budete s tým zápasiť dlhé roky a možno aj opakovane... celý příspěvek > |
 |
Jadroviny 2019, 11.8.2019  PRIMA - americká rezistentná jesenná odroda (na podpníku MM106). Jesenná...? IH |
 |
Odrůda Admiral, 11.8.2019 Najväčším nedostatkom odrody Admiral je jej vysoký sklon k pehovitosti plodov, čo znemožňuje jeho pestovanie v niektorých oblastiach. Na fotkách (1-7) je priebežný stav jabĺk tejto českej rezistentnej odrody u mňa. IH |
 |
Opadávání listů a plodů, 7.8.2019 Vyzerá to na hubovú chorobu 'dierkovitosť listov kôstkovín', ktorej pôvodcom je patogén Stigmina carpophila. Výstižný je anglický názov tejto choroby - 'shot-hole disease', keďže listy vyzerajú akoby boli prestrelené brokovnicou. Na plodoch sa... celý příspěvek > |
 |
Stromky - jak daleko od sebe, 7.8.2019 144.38: "Podle vás, nic víc...". Na fotke je definícia zákrpku podľa knihy nemeckých autorov (Dorothea a Peter Baumjohannovci). Nic víc, nic míň... IH |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 5.5.2019 Lajči, neberte to zle. V prvom rade: hovorme o chrastavitosti (strupovitost je český výraz). Ak sa už chrastavitosť na listoch objaví, môžete si už len pískať. Boj proti nej je predovšetkým záležitosťou prevencie (odporúčam prečítať si príspevky... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Lucy, 17.11.2018 Ponechaný plod Lucy stále pevne drží na strome (foto 1-3). Rovnako aj zopár Jonagoredov (foto 4) a Karnevalov (foto 5) ktoré neboli v čase zberu ešte dostatočne vyfarbené. Tento sklz už - ako vidno - dobehli. IH |
 |
|
 |
Sklizeň jádrovin 2018, 8.10.2018 49.216: Ribstonské nepoznám, verím že je fajn. Ale na Vašej fotke sú plody Rubinoly. Mimochodom - výstavné. IH |
 |
Fotohádanka, 1.5.2018  Dokáže niekto určiť čo je na fotkách? Napoviem, že to istým spôsobom súvisí so škodcami v záhrade. Ďalšiu fotku ktorá napovie viac zatiaľ nechám v zálohe. Ak niekomu budú stačiť tieto dve, je borec. IH |
 |
Solanka, 18.2.2018 Solanka. IH |
 |
Lipnická švestka, 18.2.2018 145.122: Pozerám filmy. Oceňujem herecké umenie pánov Sováka, Hrušínskeho, Högera a Menšíka. V akom poradí by ste ich hodnotili? Poznáte aj niekoho ešte lepšieho ako oni? IH (čo som tým chcel povedať, dúfam chápete). |
 |
Prořezání staré jabloně, 18.2.2018  Ešte sa trochu vrátim k tomu Admiralu. U mňa rodí najmä na takýchto krátkych silných "tŕňoch" (foto 1). Sklon k tomu, že v ružici po odkvete zostane viac plodov pekne vidno na foto 2 a 3 (pred prebierkou). Foto 4 je ten istý strom po prebierke. Na... celý příspěvek > |
 |