|
Příspěvky uživatele - 113.229
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Skvrny na cerstvo kupenych sadeniciach, 18.6.2020 Mladé sazenice většinou trpí tím, že kontejnery jsou relativně malé a zásoba živin v nich nízká. Po nasazení na místo trvá nějakou dobu, než důkladně zakoření a tak se i v této době mohou na spodní listech objevit skrvny a zbarvení fyziologického... celý příspěvek > |  | Neználek prosí o radu, 15.6.2020 Za hrozny bych naopak nechal cca 10 listů, jinak nevyzraje hrozen ani réví pro příští rok.
Listy v zóně hroznů je možné odstranit, nejlépe po odkvětu, později by bobule mohly trpěl upalem. Také se doporučuje v zóně hroznů vylamovat zálistky,... celý příspěvek > |  |
|  | Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 8.4.2020 U mne je bohužel Leskora úplně na prach. V mých podmínkách na Hané se nedá o pozdnějším vykvetání hovořit. Kvete vždy před Velkopavlovickou nebo Maďarskou. |  | Zalozenie vinice, severny svah 250 m.n.m, 7.4.2020 Rondo bych před pár lety doporučil, teď už jsem vykopal všechny jeho keře. Na jaře brzy raší a má velkou potřebu zelených prací. Odolnost k lísni dobrá, k padlí slabší. Víno špatné není.
Z modrých odrůd dává velmi dobrá vína Regent, Cabernet... celý příspěvek > |  | Prolectus - Moniliova spala, 21.2.2020 Prolectus je povolen nejen do révy a broskvoní, ale i do meruněk, slivoní, třešní a višní. A dokonce proti plísni šedé do jahodníku a do tykvovité zeleniny. Zajímavá je ochranná lhůta, s výjimkou révy je jednodenní. |  | Neprůhledný listnatý plot vedle silnice, 20.2.2020 Pokud vede pod pozemkem plynové potrubí, správce plynovodu Vám tam nepovolí výsadbu žádného keře. Alespoň tak jsme dopadli s výsadbou na vesnici:
Pro doplnění: před rekonstrukcí silnice tam rostly padesátilété ořechy, ale nyní už tam nepovolí nic... celý příspěvek > |  | Virus ToBRFV, 19.12.2019 O bramorách jsem také zmínku nenašel, ale obávám se, že to pravděpodobné, že je bude napadat. Jako hostitelská rostlina je jmenován Lilek černý, který se unás běžně vyskytuje a myslím, že je schopen i zimu přežít. Nejhorší ale je přenos osivem, to by... celý příspěvek > |  | Virus ToBRFV, 18.12.2019 Tomato brown rugose fruit virus (Tobamovirus - ToBRFV)
|  | Virus ToBRFV, 18.12.2019 Pro pěstování rajčat a paprik se objevila nová hrozba a to Tomato Brown Rugose Fruit Virus (zkráceně ToBRFV).
Bohužel se jedná o virus, který je přenášen také osivem, proto se nejen v EU, ale i na celém světě zpřísňují podménky prodeje osiv i... celý příspěvek > |  | Odrody odolne praskaniu s dlhou vydrzou na koreni, 10.10.2019 S Galahadem tak dobré zkušenosti nemám, nesvědčí mu většinou velké vedra po dozrání.
Pokud mám vyzdvihnout jiné odrůdy, líbí se mi v tomto ohledu Šarada UA, Prezent a Pamjati učitelja. |  |
|  | Prosím poraďte odrůdu, 10.10.2019 Jak jsem psal výše, bezsemenné odrůdy se najít dají.
Co se týká umístění u domu pod přesahem střechy, jmá to svoje výhody a nevýhody. Přesah střechy pomůže proti plísni révové, ne proti padlí, ale díky tomu se výběrí možných beszemenných odrůd... celý příspěvek > |  | Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI, 29.8.2019 Potvrzuji zkušenost Mevika, Pamjati nebesnoj sotní v obou letech ukázala vysokou odolnost k plísni révové. Padlí se na ní vyskytuje, ale nijak náchylná tato odrůda není, na rozdíl od ní vedle rostoucí keř Belaje Cerekev je silně napadený.
Co se... celý příspěvek > |  | Ide to aj (ne)chemicky, 28.8.2019 Moje zkušenosti s odrůdami typu Preobraženie jsou stejné, jejich chuť je jen průměrná a navíc jsou dost napadány padlím.
U Aladdina bych chuť tak špatně neviděl, v mých podmínkách i co mám zprávy od jiných pěstitelů této odrůdy lze jeho chuť... celý příspěvek > |  | Co vaše réva 2019?, 13.8.2019 Jen jednu chybu ten Regal Seedless má a to sice to, že to určitě není Regal Seedless. Skutečný Regal má jiný tvar i velikost bobulí. |  | Polehla cibule - uz sklizet?, 22.7.2019 Pokud je cibule polehlá, je lepší ji sklidit a dosušit někde v suchu. |  |
 |
|
|
|