|
Příspěvky uživatele - 113.229
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak ostříhat sloupovitou jabloň?, 3.2.2021 Moc si vážím toho, že se k tomuto tématu vyjádřil pan Přasličák, byť nesouhlasí s postupem, jaký jsem navrhl. Jeho zkušenosti v pěstování sloupovitých jabloní jsou určitě větší než ty moje a rád se od něj poučím. U mých sloupových jabloní jsem zatím... celý příspěvek > |  | Jak ostříhat sloupovitou jabloň?, 30.1.2021 O žádnou osobu mi nejde, naopak jsem pochválil Vaše vedení, pokud jste si toho nevšiml.
Co se týká sloupovky na snímku, žádný problém u tohoto stromku nevidím a řešení jsem popsal ve svém prvním příspěvku. U sloupovitých jabloní někdy trvá, než se... celý příspěvek > |  |
|  | Jak ostříhat sloupovitou jabloň?, 30.1.2021 Máte pravdu, že úroveň znalostí o zahrádkaření se asi snižuje.
Na druhou stranu si nemyslím, že by sloupcovité jabloně škůdci napadali víc než ty s normálním růstem.
Samozřejmě zakrácený terminál neznamená konec stromku, ale proč dělat něco, co... celý příspěvek > |  | Jak ostříhat sloupovitou jabloň?, 28.1.2021 Osobně bych vrcholek sloupovité jabloně nezakracoval, protože potom dojde k rozvětvení vrcholu. Jedině pokud bych chtěl tuto jabloň radikálně zkrátit, ale to není tento případ.
Boční obrost bych určitě zakrátil.
|  | Papriky 2021, 19.1.2021 Trošku zasáhnu do diskuze. Samozřejmě ze vzhledu semene je možné poznat částečně jeho kvalitu, ale už se nedá poznat jeho stáří. U papriky platí, že se stářím semen se klíčení zpožďuje. Dokonce se starší osiva sejí dřív, aby stejně vzešla. |  | Odolné odrůdy rajčat, 29.11.2020 Také jen poznámka: ToBRFV se v USA naposledy vyskytl v komerčních sklenících v zimě 2019-2020, otázkou je, jak to bude v letošní pěstební sezóně. Navíc si myslím, že podobně jako české semenářské firmy i americké firmy osivo rajčat a paprik... celý příspěvek > |  | Stará neošetřovaná vinná réva - co s ní?, 11.11.2020 Ta ukrajinská odrůda bude s velkou pravděpodobností nějaký kříženec s V. labrusca, ty jsou relativně hodně odolné, ale na druhou stranu ne všem vyhovuje jejich chuť. Bohužel zrovna patřím mezi ty, kteří tuto chuť nemusí, snesu ji snad jen "zředěnou"... celý příspěvek > |  | Stará neošetřovaná vinná réva - co s ní?, 11.11.2020 Celou dobu píšete o odolné révě a najednou je Váš řez na roubovaném keři podobný tomu, co navrhuji nebo co navrhuje pan PP. Jeden rozdíl je v tom, že podle Vás je optimální řez v říjnu. Další rozdíl je v tom, že náš návrh počítá s tím, že taźně budou... celý příspěvek > |  | Odolné odrůdy rajčat, 30.10.2020 Ano, jedná se jen o křížení, nejedná se o GMO. Samozřejmě předpokládám, že musí dojít k několika zpětným křížením, aby se získala větší rajčata. |  | Odolné odrůdy rajčat, 30.10.2020 Nejsem sice Vladimír, ale pokusím se odpovědět. Odolnost k plísni bramborové není u rajčat výsledkem genetické manipulace, viz můj neumělý překlad z jednoho článku z roku 2008:
Plíseň bramborová (Late Blight LB) způsobená oomycetou Phytophthora... celý příspěvek > |  |
|  | Sloupovitá odrůda třešní - popř hrušní, švestek, jabloní a drobného ovoce, 12.10.2020  Slendera |  | Sloupovitá odrůda třešní - popř hrušní, švestek, jabloní a drobného ovoce, 12.10.2020  Redsping |  | Sloupovitá odrůda třešní - popř hrušní, švestek, jabloní a drobného ovoce, 12.10.2020  V letošním roce ze mně za sloupovitých jabloní udělaly největší radost Goldlane |  | Vinna reva choroba, 1.9.2020 Pravděpodobně napadení plísní révovou. Letos v deštivém počasí je velký tlak této choroby. Jeden postřik Folpanem je u neodolné odrůdy málo. Kumulus a Talent účinkují spíše na padlí. |  | Identifikace choroby listů, 22.7.2020 Plně souhlasím s KUKYM, jedná se o poškození růstovým herbicidem. |  |
 |
|
|
|