|
Příspěvky uživatele - 214.16
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co robit aby som mal konecne normalnu cibulu, 2.4.2018 Ještě se zeptám na jednu drobnost, pozemek pro pěstování cibule je částečně zastíněn nebo je celý den na slunci? |  | Doporučte zahradnický substrát pro předpěstování rajčat a paprik, 23.1.2018 Po velmi špatných zkušenost s hoby sustráty používám profi substrát od Klasmana
Substrat TS 3 medium basic + jil (404) standard
Rostlo v něm zatím vše, od rajčat přes pariku, réva i další. Problémem je ho sehnat, beru ho od Pasiče (celou... celý příspěvek > |  |
|  | Glyfosfát karcinogenní?, 30.11.2017 Jen pro informaci jeden citát z článku z roku 2015
"Červené maso, tedy maso ze savců jako je hovězí, jehněčí, vepřové nebo i zvěřina, podle odborníků z WHO rovněž může způsobovat rakovinu. Kvůli neexistenci prokazatelných důkazů ale zatím... celý příspěvek > |  | Vosy - jak na ně?, 21.8.2017 Pytlíky používám asi tři roky a zatím se mi nestalo. že by je vosy či sršni prokousali, asi jsou na jihu Čech vosy divočejší. Nedokážu si dnes představit révu bez zasíťování a bez pytlíků. Ale neberte můj příspěvek jako reklamu, pytlíky už nemám. |  | Nej sladkost i velikost bobulí, 19.8.2017 Sladké jsou asi všechny odrůdy, pokud dozrají. To znamená rané a velmi rané odrůdy.
Odolnost k plísni je vyšší u odrůd, které mají geny odolnosti k této chorobě, tyto odrůdy většinou pocházejí z odrůdy Vostorg, případně Talisman nebo Podarok... celý příspěvek > |  | Okurka hadovka - žloutnutí listů, 30.7.2017 Obdržel jsem odpověď z ÚKZÚZu. Jedná se o tiskovou chybu, správně má být u okurek třídenní ochranná lhůta. Bude to opraveno. |  | Co může být příčinou hnití cibule, 30.7.2017 Určitě ji nechat uschnout s natí někde v teple a suchu. Důvodem loňského neúspěchu nebylo ponechání natě, ale něco jiného. |  | Paprikám usychají vrcholky, 2.6.2017 Škůdce se jmenuje Hemitarsonemus latus, ale to stejně nevysvětluje, proč loni Vladimírovi odešly rajčata.
Podle toho, co jsem viděl v úplně jiném případě jsou navíc symptomy napadením tímto roztočem úplně jiné než usychání a černání vrcholků. Navíc... celý příspěvek > |  | Jahody - plíseň, mráz anebo Květopas?, 15.5.2017 Podle mého názoru jde o poškození mrazem. Není to poškození z posledních dnů, ale pravděpodobně dubnový mráz, kdy květy byly ještě ve stadiu poupat. |  | Mráz, 23.4.2017 Dopadlo to velmi špatně. Zavlažované keře jsou na tom podstatně hůř než ty nezavlažované. Příčinou může být pravděpodobně málo vody a také to, že než se voda dostala ke keřům, vedl jsem ji cca 40-50 m po zemi v hadici, takže asi dost vychladla. A to... celý příspěvek > |  |
|  | Mráz, 20.4.2017 22,35 na Hané přízemní teplota -2,5°C a jde to prudce dolů. Asi je vymalováno. |  | Množení vinné révy, 13.4.2017 Ve vodě zakořeňuji všechny odrůdy už asi 10 let a nezaznamenal jsem, že by u některé neprobíhalo zakořenění. Pomáhá stimulátor, který omezuje růst výhonů a tím napomáha k zakořenění. Myslím si, že i teplota je důležitá, kalus se určitě tvoří rychleji... celý příspěvek > |  | Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 20.12.2016 Souhlasím s panem doktorem Vysloužilem, standard by při degustacích měl být. A na co jiného srovnávat než na Rubín nebo Bohemii, pokud je nové odrůdy mají překonat. Nic proti Siriusu, sám ho považuji za jedno z nejlepších jablek.
Osobně mě na... celý příspěvek > |  | Réva vinná pěstování bez postřiku, 4.11.2016 Muscat Bleu není typická stolní odrůda, má bobule kolem 5 g, což je na stolní odrůdu relativně málo, na druhou stranu má výbornou muškátovou chuť.
Jeho odolnost k plísni révové je podle mých dosud malých zkušeností dobrá, v letošním roce jsem ho... celý příspěvek > |  | Mrazuvzdornost odrůdy Moldova, 14.9.2016 Do nadmořské vyšky 368 m bych Moldovu rozhodně nedoporučil, nedozraje. V devadesátých létech měla problém dozrát v Lednici a tam je přece jen tepleji.
Vostorg není špatná volba, ale má trošku nižší odolnost k padlí než třeba Galahad nebo Aladdin. Z... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|