|
Mulcovanie / Korene, 8.9.2018 Zdravim, Mam akurat 1-2 roky zalozeny sad ovocnych stromov... mulcujem... a vsimol som si ze dost jabloni mi pod mulcovacim material natahalo korene. Co s tym, mozem tieto korene odstranit? Alebo ich mam prekryt podov? U niektorych stromov som zistil... celý příspěvek > |
 |
Preco kvitne Williemsovka teraz z tohtorocneho prirastku?, 25.5.2018  Predom Vdaka za vysvetlenie. |
 |
|
 |
Kedy rezať, 10.3.2018 Co sa tyka marhuli, nektariniek, broskyni vysadenych na jesen... cakat az kym zacnu rasit alebo urobit rez este pred vyrasenim??? |
 |
Vysadba Februar?, 7.3.2018  Zdravím,
Tak dnes som urobil povýsadbový rez. Topaz a Rubinola vyzerajú fajn, avšak Admiral po reze vyzerá takto... Toto asi dobre nebude???... :(
Dik za pomoc. PL
|
 |
Pomoc s rezom, 4.3.2018 Ďakujerm za rady. Tú knihu Štíhle vreteno mám... Každopádne nie som presvedčený, či do toho vretna ísť. Uvidím ako to nakoniec dopadne.:) Inak mám jednu slivku ktorú sa snažím v tvare plochej koruny, tak možno by sa to dalo aplikovať aj pri Viktórii.... celý příspěvek > |
 |
Pomoc s rezom, 2.3.2018  Slivka Kralovna Viktoria, podpnik VVA-1
Vyska rozkonarenia 90cm
Slivku by som chcel zapestovat v tvare stihleho vretena, ten bocny obrast je vsak prilis silneho zvrastu tak neviem ci vobec ist do tohto tvaru, podla mojich vedomosti by som ho... celý příspěvek > |
 |
Máte už hotovy zimný rez?, 1.3.2018 Ďakujem za rady, tak ešte s rezom počkám nejaký ten týždeň.
IH: Za gramatiku sa odpravedlňujem, ale písal som z mobilu a ten my tam hádzal slová..., samozrejme som to ani neskontroloval. :) :( |
 |
Máte už hotovy zimný rez?, 1.3.2018 Zdravím,
Urobili ste už zimný rez jadrovin resp v povysadbovy rez stromov vysadených v jeseni? Ja som ho este nespravil a kedže mrazi už pomaly ustupujú mam otázku kedy je ten správny čas resp aké teploty sú už vhodne, resp aká nočné mrazi môžu... celý příspěvek > |
 |
Zivy plot, 3.2.2018 Pozdravujem vsetkych,
Chcem na jar zalozit zivy oplot...
Ruze popinave, Aronia, Muchovnik, Drien, Goji, Lieska..
Potrebujem 16m a prvy a posledny meter bude v polotieni.
Aky spon pre jednotlive dreviny a kolko drevin z uvedenych... celý příspěvek > |
 |
Vysadba Februar?, 2.2.2018 Tak dnes som ich vysadil. Dufam ze sa ujmu. |
 |
|
 |
Vysadba Februar?, 30.1.2018 ok
takze zajra ich dam do vody na 24-48hod
V Piatok zasadim...
alebo alternativa... este dnes do vody... na 24h a zajtra sadim...
Povysadbovy rez robim este teraz alebo to nechat na neskor? zaciatkom Marca?
|
 |
Vysadba Februar?, 30.1.2018 No napisal som tu aby som si potvrdil svoju teoriu o tom ze sa to teraz sadit nema... Ale ako vidim tak zatial v tom nikto problem nevidi kedze uz by nemalo byt -20... takze asi to zasadim... |
 |
Vysadba Februar?, 30.1.2018 no neviem, mam strach ze to nejako zmrzne este a ze sa to neujme.
teraz som ich mam v nadobe s hlinou v zahradnom domceku / zateplenom, nieje tam pod nulov ale pri mraze -10 tam je okolo 0°C.
Tak sadit?
aky postup? zajtra namocit na... celý příspěvek > |
 |
Vysadba Februar?, 30.1.2018 Zdravim,
Kedze som sa rozhodol ze posadim este nejake dalsie stromy - jablone, tak som zohnal odrody ktore presne chcem, nieco v skolke v mojom okoli a nieco som musel kupit cez interner. Informoval som sa o dostupnosti odrod, akceptoval aj... celý příspěvek > |
 |
Degustace jablek Valašské Meziříčí, 19.1.2018 Ivan: Dik za odpoved. mam cca 25 oconych stromov a stale volne miesto... a to mam zahradu s domom 1 rok :)
Mam aj hrusky, WIL 2x C+normal, lucaovu a konferenciu... na jar vysadim este jednu Wil cer alebo normal + clappovu - vsetko to bude v tvare... celý příspěvek > |
 |